Презентація "Навчально-виховне середовище. Людина-мораль. Як стати людиною?""

Про матеріал
Люди потребують дружби і справедливості, бо " найбільш справедливою у світі є справедливість, яка надихається доброзичливістю і любов’ю" (за Аристотелем).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчально-виховне середовище« Мораль. Як стати людиною »

Номер слайду 2

Навчально-виховне середовище« Мораль. Як стати людиною » Настановчо-мотиваційний етап Пригадаймо правила роботи на занятті – Ми поважаємо свої права й права інших. – Ми маємо право на помилку, бо вчимося. – Ми завжди допомагаємо товаришу. – Ми цінуємо здобутки інших.  Попереду хвилини напруженої роботи, тож усміхнімося один одному, гостям і побажаємо успіху.

Номер слайду 3

Навчально-виховне середовище« Мораль. Як стати людиною »

Номер слайду 4

Навчально-виховне середовище «Мораль. Як стати людиною»

Номер слайду 5

Навчально-виховне середовище« Мораль. Як стати людиною»

Номер слайду 6

Навчально-виховне середовище «Мораль. Як стати людиною»

Номер слайду 7

Навчально-виховне середовище «Мораль. Як стати людиною»Основні норми й правила людського життя, норми моралі дав людям Бог для того, щоб вони могли жити у мирі з Богом, оточуючими людьми і природою.

Номер слайду 8

Навчально-виховне середовище «Мораль. Як стати людиною»

Номер слайду 9

Навчально-виховне середовище «Мораль. Як стати людиною»

Номер слайду 10

“У літературі головна тема завжди одна й та ж сама – вибір, вибір шляху, вибір дії, вибір світогляду!”Джеймс Олдрідж. Навчально-виховне середовище «Мораль. Як стати людиною»

Номер слайду 11

Навчально-виховне середовище «Людина-мораль» Чарльз Діккенс. «Різдвяна пісня в прозі». Зустріч Якова Марлея та Ебенезера Скруджа

Номер слайду 12

Навчально-виховне середовище «Людина-мораль» (6 клас)

Номер слайду 13

Навчально-виховне середовище «Мораль. Як стати людиною»«Коли люди люблять один одного, вони не потребують справедливості, навпаки, як би вони не були справедливі, вони потребують дружби, і найбільше справедливим у світі, безперечно, є справедливість, яка надихається доброзичливістю і любов’ю». Аристотель. Вправа «Чарівне джерело любові»

Номер слайду 14

Навчально-виховне середовище «Людина-мораль» Михайло Олександрович Максимович – вчений- енциклопедист: історик, природознавець, етнограф, мовознавець, фольклорист, педагог. Чи може бути таке подвижницьке, гідне життя видатної людини прикладом для нас? Поясніть свою думку.

Номер слайду 15

Навчально-виховне середовище «Мораль. Як стати людиною»Про М. О. Максимовича Володимирський-Буданов сказав: «Це була людина не лише багато обдарована, а й високої моральної проби, симпатична, чуйна, сердечна, з постійною поетичною стрункою в мові і в стосунках з людьми…» Запитання. Чи можна Михайла Максимовича вважати взірцем чесності в науці та житті? Поясніть свою думку.

Номер слайду 16

Сфери життєдіяльності людини

Номер слайду 17

На цьому занятті я: – зрозумів; – відкрив для себе; – вперше дізнався; – усвідомив; – відчув серцем; – був здивований тим, що. 

Номер слайду 18

 Що значить бути людиною?  – Бути благородним. – Турбуватись однин про одного, допомагати іншим. – Своїми діями примножувати радість. – Не бути слабкодухим. – Не бути байдужим. – Мати в душі святині.

Номер слайду 19

.«Дав би тільки Господь мені силу і добробут душевний на подальші праці ». М. О. Максимович

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
25 вересня 2022
Переглядів
151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку