Презентація навчального проекту "Кути в житті людини"

Про матеріал

Учнівська презентація "Кути в житті людини" містить практикум групи «Будівельників", яка досліджувала значення куттів у будівництві.

Мета:Розширити знання учнів про кути, їх значення у житті людини Розкрити роль та можливості математики у пізнанні та описанні реальних процесів і явищ дійсності, забезпечення усвідомлення математики як універсальної мови природничих наук та органічної складової загальної людської культури;

Розвивати логічне, критичне і творче мислення учнів, здатність чітко та аргументовано формулювати і висловлювати свої судження;

Розвивати уміння працювати з підручником, опрацьовувати математичні тексти, шукати і використовувати додаткову навчальну інформацію, критично оцінювати здобуту інформацію та її джерела, відокремлювати головне, аналізувати, робити висновки, використовувати отриману інформацію в особистому житті.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію приготували учні 7-А класу ЗОШ №5 м. Синельникового , група «Будівельники»Вчитель математики Синельниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 Сирота Л І. Практикум «Будівельників"

Номер слайду 2

Назва презентаціїІмена учнів-виконавцівІм’я вчителя. Час реалізації проекту. Будь-яка схема, малюнок, які підсилюють сприйняття вашої презентаціїУсі учні в групі заповнюють цей слайд

Номер слайду 3

Де вони зустрічаються?Перед нами поставили Як кути пов′язані з нашим життям?а)запитання:б)завдання: Доведіть ,що знання про кути стануть нам у нагодіІ ми вирушили до будівельників. Сирота АСтрельченко ДМіншун ОКравцов РІгнатенко КМиргородська Л

Номер слайду 4

Кути в житті людини. Ми провели дослідження і виявили, що лінійно-кутові вимірювання є одним з найбільш масових видів вимірювань у будівельній галузі. Вони виконуються в ході операційного контролю параметрів більшості будівельних процесів, а також при приймальному контролі і забезпечують виготовлення виробів і зведення споруд з заданими розмірами. Дотримання заданих допусків на геометричні параметри залежить від точності вироблених вимірювань.

Номер слайду 5

В цілому всі інструменти, які застосовуються для виміру в будівництві, поділяються на дві великі групи: інструменти для вимірювання довжини та інструменти для вимірювання кутів.

Номер слайду 6

Ерунок - це інструмент для вимірювання кутів, що представляє собою косинець, що складається з двох пластин. При цьому одна пластина закріплена під кутом 45 °. на середині інший. Такий косинець часто застосовується при визначенні кута в 135 °Малка- це інструмент, який застосовується для того, щоб перенести кути без їх точного градусного уточнення. Даний інструмент складається з двох пластин з дерева, закріплених на шарнірі.

Номер слайду 7

. Кладка кутів з цегли - основа всього будівництва. Коли будуються цегляні об'єкти, незалежно від його призначення і типу, наприклад, будинок або паркан, завжди виникає питання, пов'язане з правильною кладкою кута. Саме від того, наскільки якісно виконана цегляна кладка кутів, визначається можливість рівної кладки самої стіни, фортеця істійкість складеного об'єкта. 

Номер слайду 8

Ми були дуже здивовані, коли дізналися,що кут нахилу даху залежить від того,в якому регіоні відбувається будівництво. Нахил даху приймається в залежності від проекту дизайну покрівлі і фасаду будівлі, а також від матеріалу, вибраного для покриття покрівлі. Крім того, на вибір кута нахилу можуть вплинути кліматичні умови регіону, в якому ведеться будівництво.

Номер слайду 9

У районах, де відбувається часте випадання опадів, а в зимовий час відбуваються рясні снігопади, зазвичай вибирається великий ухил ската даху, становить від 45 до 60 градусів. Це дозволяє знизити навантаження снігового покрову на покрівельну систему, оскільки великі маси снігу не будуть накопичуватися на даху, а будуть сповзати з неї на землю під власною вагою.

Номер слайду 10

Якщо ж для регіону, де проводиться будівництво, характерні сильні вітри, то бажано вибрати мінімальний кут нахилу даху, зменшує так звану парусність матеріалу покрівельного покриття. Для цього зазвичай вибирають значення з діапазону від 9 до 20 градусів. Отже, найбільш універсальним рішенням є вибір між двома зазначеними діапазонами, тому найбільш поширеним є ухил даху, що становить 20-45 градусів.

Номер слайду 11

Нахил покрівлі з профнастилу. Кути нахилу покрівлі з металочерепиціВибір кута нахилу залежно від матеріалу

Номер слайду 12

Для набірних штучних матеріалів, таких як шифер і черепиця, мінімальний кут становить 22 градуси, що дозволяє запобігти скупчуванню вологи на стиках і просочування її всередину даху;Для рулонних матеріалів мінімальний кут нахилу вибирається в залежності від кількості укладених шарів: від 2 до 5 градусів при трехслойном покритті, до 15 градусів — при двошаровому;Мінімальний кут нахилу покрівлі з профнастилу по рекомендації виробників складає 12 градусів, при невеликих кутах слід додатково виробляти проклейку стиків герметиками;

Номер слайду 13

При покритті даху металочерепицею мінімальний кут дорівнює 14 градусів;При покритті ондуліном — 6 градусів;Для м’якої черепиці мінімальний кут нахилу дорівнює 11 градусів, при цьому обов’язковою умовою є монтаж суцільної обрешітки незалежно від обраного кута;Мембранні покрівельні покриття можуть застосовуватися з покрівлею будь-якої конфігурації, тому їх мінімальний нахил становить від 2 до 5 градусів.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Ми провели дослідження і прийшли до висновку, що тема « Кути та їх вимірювання» має велике значення в будівництвіПрезентацію приготували учні 7-А класу ЗОШ №5 м. Синельникового , група «Будівельники»

pptx
Додав(-ла)
Сирота Любовь
Додано
30 липня 2018
Переглядів
2958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку