Презентація "Найкрасивіше і найбридкіше" В.Сухомлинський

Про матеріал
Літературне читання "Найкрасивіше і найбридкіше" В.Сухомлинський за підручником "Літературне читання" К.Луцько,О.Круглик.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок літературного читання

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Василь сухомлинський «Найкрасивіше і найбридкіше»(с.77)

Номер слайду 4

Найкрасивіше і найпотворніше. Хлопчикові загадали в школі написати твір: «Що ти знаєш про найкрасивіше і найпотворніше?» Довго думав Хлопчик і не міг вирішити, що ж на світі найкрасивіше і найпотворніше? Йому здавалося, що найкрасивіше — це квітка бузку. А айпотворнішою здавалась жаба. Пішов до Дідуся, питає: «Чи ж то так?» Дідусь відповідає: «Ні, не так».— Найкрасивіше, — каже дідусь, — це праця людська. А найпотворніше те, що пускає цю працю на вітер. Йди, походи кілька днів по землі й ти побачиш і те, й інше. Пішов Хлопчик. Йде полем. Бачить, пшеничне поле жовтіє, нива — колосок до колоска.— Оце і є найкраще, — думає Хлопчик. — Адже це праця людська. Йде далі. Підходить до школи. Бігають діти, граються. Одна дівчинка їсть хліб з маслом. Не доїла, кинула на землю, побігла до подруг.— Це найпотворніше, здогадався Хлопчик. — Адже вона людську працю пускає за вітром.

Номер слайду 5

бузок

Номер слайду 6

жаба

Номер слайду 7

Василь Сухомлинський «Найкрасивіше і найпотворніше» хлопчикові загадали в школі написати твір: «Що ти знаєш про найкрасивіше і найпотворніше?» Довго думав Хлопчик і не міг вирішити, що ж на світі найкрасивіше і найпотворніше? Йому здавалося, що найкрасивіше — це квітка бузку. А найпотворнішою здавалась жаба.

Номер слайду 8

Пішов до Дідуся, питає: «Чи ж то так?» Дідусь відповідає: «Ні, не так».— Найкрасивіше, — каже дідусь, — це праця людська. А найпотворніше те, що пускає цю працю на вітер. Йди, походи кілька днів по землі й ти побачиш і те, й інше.

Номер слайду 9

Пішов Хлопчик. Йде полем. Бачить, пшеничне поле жовтіє, нива — колосок до колоска.— Оце і є найкрасивіше, — думає Хлопчик. — Адже це праця людська.

Номер слайду 10

Йде далі. Підходить до школи. Бігають діти, граються. Одна дівчинка їсть хліб з маслом. Не доїла, кинула на землю, побігла до подруг.— Це найпотворніше,- здогадався Хлопчик. — Адже вона людську працю пускає за вітром.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Використані джерелаІлюстративний матеріал інтернет-ресурсу

pptx
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку