Презентація "Найнезвичайніші карти світу"

Про матеріал
Ми звикли бачити лише декілька карт політичних, але чи це всі карти, чи можливо є ще якісь? В презентації представлено самі найнезвичайніші карти світу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найнезвичайніші карти світу. Виконала роботу Созарукова Анастасія

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Географічні карти сьогодні дають можливість не тільки орієнтуватися в просторі, але і створюють у нас якийсь образ території, найчастіше саме зоровий. І від того, наскільки він буде привабливим особисто для кожного, залежить наше власне ставлення до тій чи іншій країні або її частини.

Номер слайду 4

Сьогодні я запрошую кожного з вас на не зовсім звичайну прогулянку в світ географічних карт. Але особливих карт, яких Ви не знайде в атласі або книзі Перш за все визначимося в поняттях.

Номер слайду 5

Географічні карти - це зменшені, узагальнені зображення земної поверхні на площині, побудовані за математичними законами з використанням спеціальних позначень. На картах показують розміщення, стан і зв'язку природних і соціально-економічних явищ. Вони використовуються в багатьох сферах людської діяльності. Карти є наочним засобом зберігання інформації про Землю, джерелом отримання нових знань.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Пропоную зробити невелику подорож у світ незвичайних географічних карт і, впевнена, зробити кілька власних відкриттів!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Зараз подібні карти вже і не малюють, вірніше, малюють, але тільки з політичним підґрунтям. А раніше у кожної поважаючої себе країни було кілька варіантів подібних карт, які не тільки показували кордону країни, а й деякі її особливості ...

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Є і перевернуті карти. Вони теж мають право на існування, але вже дуже вони незвично виглядають! Ми звикли, що на картах північ звичайно нагорі, але ... це не є обов'язковим, просто так орієнтують карти в +99,99999999 ...%

Номер слайду 12

Пропоную розглянути кілька тематичних карт.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

На цій карті країни, в яких знаходиться найбільша кількість хмарочосів, відмічені червоним і помаранчевим кольорами. Тут і в багатьох інших картах нижче були використані не тільки картографічні способи побудови карт, але і модне нині напрямок - інфографіка

Номер слайду 15

На цій карті земну кулю поділений на 6 різнокольорових частин. Кожен колір покриває територію, на якій проживає мільярд чоловік.

Номер слайду 16

Карта найпопулярніших для фотографування місць. Але враховувалися не тільки туристи, а й місцеві жителі.

Номер слайду 17

А ось з цією картою "Емоційності" я не зовсім згідна - невже українці настільки мало емоційні ?

Номер слайду 18

Карта рудих в Європі".

Номер слайду 19

А ось карта освіти лідерів держав. Дивно, але найбільшими за площею країнами світу керують юристи і економісти.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

А ось тут гордість бере за свою країну! Перед Вами карта найпопулярніших країн світу для туристів. А ось і ще один привід посміхнутися - карта найпопулярніших прізвищ країн Європи.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

А ось карта у вигляді татуювання. Відвідані країни зафарбовані кольором ... Я так думаю, власник цього карти і не прагне до Росії - больновато буде таку велику площу кольором виділити ...))))))

Номер слайду 25

А це карта захоплення світу соцмережами.

Номер слайду 26

А тут представлені країни, в яких доступ в Інтернет жорстко контролюється владою.

Номер слайду 27

А ось карта виду руху на дорогах. Виходить, правосторонній рух на дорогах світу переважає!

Номер слайду 28

Тепер ми з Вами розглядаємо карту кількості вчених на 1 млн. Чоловік жителів держави.

Номер слайду 29

Ось такі різні є карти світу ... За допомогою різних сервісів в онлайн-режимі кожен з нас може створювати свої карти світу, на яких буде зображено все що завгодно! Найголовніше - чітко ставити перед собою мету, для чого потрібна та чи інша карта, тоді карти стануть нашими вірними помічниками, а не просто невеликим розвагою!

pptx
Додано
10 листопада 2019
Переглядів
1350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку