Презентація "Найпрестижніша міжнародна премія з фізики та її лауреати"

Про матеріал
Презентація "Найпрестижніша міжнародна премія з фізики та її лауреати" може використовуватися на уроках фізики для ознайомлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найпрестижніша міжнародна премія з фізики та її лауреати. Підготував: учень 7-А класу. Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 Федан Олександр

Номер слайду 2

Нобелівська премія (англ. Nobel Prize, швед. Nobelpriset) – одна з найпрестижніших міжнародних премій, яку щорічно присуджують за видатні наукові дослідження, революційні винаходи або значний внесок у культуру чи розвиток суспільства.

Номер слайду 3

Нобелівська премія з фізики (швед. Nobelpriset i fysik) – вища нагорода за наукові досягнення з фізики, щорічно присуджується Шведською королівською академією наук у Стокгольмі.

Номер слайду 4

Перша Нобелівська премія з фізики була присуджена Вільгельму Рентгену (1901 р.) «на знак визнання надзвичайно важливих заслуг перед наукою, що виявилися у відкритті променів, названих згодом на його честь».

Номер слайду 5

Гендрік Антон Лоренц та Пітер Земан (1902 р.)Лауреати нобелівської премії з фізики «за видатні заслуги в дослідженнях впливу магнетизму на радіаційні явища»

Номер слайду 6

Антуан Анрі Беккерель (1903 р. 1/2 премії)Лауреати нобелівської премії з фізики«У знак визнання його видатних заслуг, що виявилися у відкритті спонтанної радіоактивності».

Номер слайду 7

П'єр Кюрі та Марія Склодовська-Кюрі́ (1903 р. по 1/4 премії)Лауреати нобелівської премії «за видатні заслуги в спільних дослідженнях явищ радіації»

Номер слайду 8

Джон Вільям Стретт, третій барон Релей (1904 р.)Лауреат нобелівської премії з фізики «за дослідження густини найпоширеніших газів і за відкриття аргону в ході цих досліджень»

Номер слайду 9

Філіп Едуард Антон фон Ленард (1905 р)Лауреат нобелівської премії з фізики «за роботи з дослідження катодних променів».

Номер слайду 10

Джозеф Джон Томсон (1906 р.) Лауреат нобелівської премії з фізики «у знак визнання заслуг в області теоретичних й експериментальних досліджень електропровідності в газах»

Номер слайду 11

Габріель Йонас Ліппман (1908 р.)Лауреат нобелівської премії з фізики «За створення методу фотографічного відтворення кольорів на основі явища інтерференції».

Номер слайду 12

Сучасні лауреати нобелівської премії з фізики2014 р. Акасакі Ісаму, Амано Хіросі та Накамура СюдзіЛауреати нобелівської премії з фізики «за винахід ефективних блакитних світлодіодів, що привели до появи яскравих та енергозберігаючих білих джерел світла»

Номер слайду 13

Райнер Вайс, Баррі Баріш та Кіп Торн (2017 р.)Лауреати нобелівської премії з фізики «за вирішальний внесок у розробку детектора LIGO та спостереження гравітаційних хвиль»

Номер слайду 14

Жерар Муру та Донна Стрікленд(2018 р.)Лауреати нобелівської премії «за розробку методів генерації високоефективних, ультра коротких оптичних імпульсів»

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
11 квітня 2020
Переглядів
3848
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку