Презентація.«Назад у минуле: величний Єгипет»

Про матеріал

Презентація містить інформацію про Єгипет у поєднанні з ілюстраціями. Представлено матеріал про медицину,релігію,культи та інше.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Назад у минуле: величний Єгипет»

Номер слайду 2

Медицина. Грецький історик Геродот писав, що у єгиптян багато різних лікарів: одні лікують очі, другі- голову, треті – зуби, четверті шлунок , п’яті- внутрішні органи.»Часник і цибулю давали робітникам на будівництві пірамід, щоб запобігти епідемії, а також кріп, салат, огірки. А ліки готували з рослин, мінералів, тварин. З мінеральних речовин згадуються такі як : залізо,сода,алебастр, глина і свинець

Номер слайду 3

Під час розкопок в Єгипті вчені віднайшли багато бронзових хірургічних інструментів та десять медичних папірусів з описами хвороб і рецептами, серед них- папірус довжиною 20,5м

Номер слайду 4

Математика. Завдяки праці людей виникла математика. Наприклад, ремісник мав знати, скільки частин олова слід додати до міді, щоб вийшла бронза. В свою чергу скляр – скільки потрібно взяти соди та піску, щоб зробити скло. Архітектори обчислювали, скільки робітників і скільки каміння потрібно для будівництва піраміди чи храмуrrrrr

Номер слайду 5

РелігіяЄгиптяни вірили, що природою та життям людей управляють боги. Блакитне небо вони вважали богинею Нут і уявляли її то жінкою, то небесною коровою із зірками на тілі. Сонце-бог Ра в золотому човні, а його символ- жук скарабей.

Номер слайду 6

Культ тварин. Богів у Стародавньому Єгипті було дуже багато. Зображували їх на стінах гробниць і храмів з людським тілом і з головами різних тварин. Грізну богиню війни Сохмет висікали з каменю у вигляді жінки з головою левиціБога мудрості та письма Тота- у вигляді чоловіка з головою ібіса, великого птаха,схожого на журавля. Коли коти,собаки, крокодили, ібіси, мавпи та бики помирали, з них робили мумії і ховали їх з великими почестями на спеціальних кладовищах

Номер слайду 7

МуміїЄгиптяни вважали, що людина має тіло та дві душі- Ка і Ба. Щоб забезпечити безсмертя, потрібно зберегти тіло померлого, щоб душа мала куди повернутися. Для цього тіло бальзамували- робили мумію. З тіла померлого виймали нутрощі і занурювали його на 70 днів у розчин соди. Після того тіло обмотували полотняними бинтами, які були просечені пахучими смолями. Нутрощі зберігали у глечиках.

Номер слайду 8

У саркофагах вченими були знайдені папіруси з текстами молитов, що складають «Книгу мертвих». На одному папірусі є малюнок «Загробний суд Озіріса». Перед лицем Озіріса Анубіс зважував душу на терезах за допомогою статуетки богині справедливості Маат, визначаючи праведних і грішних.

Номер слайду 9

З України в Єгипет і назад. З поезії Тараса Шевченка. На голому піску стоять. По шнуру піраміди вряд,Мов фараонова сторожа ,І ніби фараонам знать Вони дають, що правда Божа Встає вже. Встала на землі, Щоб фараони стереглись!

Номер слайду 10

Леся Українка Напис в РуїніІ кожна цегла статуя колона,Мережечка різьба і малювання. Незримими устами промовляє«Мене створив єгипетський народІ тим навік своє імення вславив»

pptx
Додав(-ла)
Garun Zvynoslava
Додано
7 серпня 2019
Переглядів
919
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку