Презентація "Небезпечні хімічні речовини: причини та наслідки використання"

Про матеріал
Презентація на тему "Небезпечні хімічні речовини: причини та наслідки використання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Немає токсичних речовин, є токсичні дози». Алхімік Парацельс

Номер слайду 2

Небезпечні хімічні речовини: причини та наслідки використання

Номер слайду 3

Небезпечна хімічна речовина (НХР) – хімічна речовина, безпосередня чи опосередкована дія якої може спричинити загибель, гостре чи хронічне захворювання або отруєння людей і завдати шкоди довкіллю.небезпечні для людини. Залежно від їх практичного використання хімічні речовини можна поділити на:1.           Промислові отрути (ртуть, свинець).2.            Отрутохімікати, що використовуються у с/г3.           Лікарські препарати.4.           Речовини побуту. Шкідливі речовини потрапляють в організм трьома шляхами:1. Органи дихання.2. Органи травлення (шлунково – кишковий тракт).3. Через шкіру та слизові оболонки.

Номер слайду 4

Відео репортаж «вдома»

Номер слайду 5

Відвідуємо магазин. Мама дає доручення доньці купити в магазині пральний порошок, відбілювач для білизни та хліб. Донька виконує доручення, але всі куплені речі складає в один пакет. Питання : «Що дівчинка зробила неправильно?»

Номер слайду 6

За останні 30 років, як свідчить статистика Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), збільшилася кількість отруєнь хімічними сполуками. Серед летальних випадків гострих отруєнь – 17,5% реєструється серед осіб дитячого віку. Кількість летальних випадків від гострих отруєнь посідає 4-те місце у структурі дитячої смертності.

Номер слайду 7

Визначаємо Рн середовище. Інструктаж з техніки безпеки. Пам’ятайте ! Кислоти спричиняють опіки!Луги є їдкими!

Номер слайду 8

. Сигнальне слово:« ОБЕРЕЖНО»«ОТРУТА»«УВАГА»«НЕБЕЗПЕЧНО»«ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНО»«ВОГНЕНЕБЕЗПЕЧНО»«ЛЕГКОЗАЙМИСТА РЕЧОВИНА»

Номер слайду 9

До складу побутової хімії можуть входити: хлор, Фосфати  (заборонені вбагатьох країнах) , А-ПАР, Триклозан , Формальдегід , Феноли, крезоли тощо. Засоби побутової хімії умовно поділяють на чотири групи: майже безпечні - лайк (небезпечними стають, якщо застосовують не за прямим значенням);відносно безпечні - смайл (небезпечні для шкіри й очей, для роботи з ними треба одягати захисні рукавички);вогненебезпечні;Отруйні- оплески .

Номер слайду 10

Динаміт як вибухова речовина Це вибухова речовина, яка складається з нітрогліцерину, нітрату калію або натрію і діатомової землі (кизельгуру), залежно від обсягу може рознести машину, будинок, зруйнувати скелю.

Номер слайду 11

Хімічна зброя. Хімічна зброя – один із видів ЗМУ, дія якої ґрунтується на використанні бойових токсичних хімічних речовин. До них відносяться:– отруйні речовини;– токсини;– фітотоксиканти. Бойові отруйні вечовини: хлор (1774), синильна кислота (1782), хлороціан (1802), фосген (1812), іприт (1822), хлоропікрин,  етилбромоацетат, хлороацетон, ксилілбромід, бензилбромід, бромоацетон, бромбензилціанід, акролеїн, сльозогінним етилбромоацетатом, амоніак, нітратна кислота, .

Номер слайду 12

29 квітня - День пам’яті всіх жертв застосування хімічної зброї

Номер слайду 13

«Моделювання допомоги при потраплянні на тіло та в очі хімічних речовин». Пам’ятка “Перша допомога в разі потрапляння хімічних речовин на шкіру та в очі”.1. З’ясувати, яка саме хімічна речовина спричинила опік2. Зняти з потерпілого одяг, на який потрапила хімічна речовина.3. Струсити сухі хімічні речовини зі шкіри. Промити пошкоджену ділянку шкіри або очі під струменем холодної води з крана або душу впродовж 15 - 20 хвилин. Після надання першої допомоги потерпілого слід негайно відправити до лікарняного закладу. Не викидати упаковку, у якій була речовина, що спричинила отруєння. Лікар має знати, який це засіб.

Номер слайду 14

Небезпечні хімічні речовини: Причини використання Наслідки використання

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
31 травня 2021
Переглядів
5372
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку