Презентація "Небезпека залучення до деструктивних соціальних угрупувань .Загроза тероризму."

Про матеріал

Систематизувати знання про небезпеку залучення до деструктивних соціальних угруповань; вчити діяти при загрозі тероризму; розвивати навички поведінки в умовах тиску, погроз; виховувати свідому потребу в дотриманні принципів соціального благополуччя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Небезпека залучення до деструктивних соціальних угруповань. Загроза тероризму. Кузьміна Н. С.

Номер слайду 2

Деструктивне угрупування (деструктивний культ, тотальна секта ) ― це авторитарна, зазвичай закрита організація з чіткою ієрархією, діяльність якої спрямована на пригнічення особистісної неповторності та індивідуальності своїх членів та відзначається наявністю чітких руйнівних тенденцій щодо їхнього природного духовного, психічного та психологічного розвитку.

Номер слайду 3

Ознаки деструктивних угруповань: Жорстка ієрархія та абсолютна влада лідера та його оточення. Навіювання страху перед лідером чи групою. Жорстка дисципліна, рядові члени не мають права на волевиявлення. Неправдива інформація або приховування інформації про організацію під час вербування нових членів. Суворе додержання правил і цінностей організації. Таємні ритуали, навчання, різні посвяти.

Номер слайду 4

Особистісні особливості, що призводять до залучення до тоталітарних організацій Підлітки Люди, що перебувають у стані психоемоційного стресу Вікові кризи, критичні ситуації, переломні моменти особистої біографії Люди з гостро незадоволеною потребою в самоствердженні та соціальному признанні Особи - наївні шукачі «чогось новенького» Люди з низькою самооцінкою Люди з комплексом патологічного альтруїзму Люди, що ізольовані і відчужені, мають відчуття знаходження на узбіччі суспільства і втрати життєвої перспективи

Номер слайду 5

Причини потрапляння молоді до небезпечних угруповань

Номер слайду 6

Прийоми залучення людини до деструктивних організацій

Номер слайду 7

Наслідки впливу деструктивних угрупувань на психіку людини Зниження або втрата психологічного захисту Поява фізичного та емоційного виснаження Зменшення уваги Втрата здатності до складного, раціонального мислення Відсутність здатності до прийняти самостійних рішень. Неможливість об'єктивно оцінити власний стан Страждання від депресій, фобій, психосоматичних захворювань Поява залежностей Відмова від власної індивідуальності

Номер слайду 8

Протидія залученню до деструктивних угрупувань

Номер слайду 9

Загроза тероризму. Терор, тероризм (від латинського слова terror — «страх», «жах») — це політика залякування, придушення насильницькими діями політичних супротивників чи конкурентів, нав’язування певних правил поведінки тощо. Тероризм загрожує здоров’ю і життю людей. Щоб досягти власних цілей, радикальні угруповання організовують вибухи і підпали, захоплюють заручників, будівлі та транспортні засоби, викрадають і вбивають людей тощо. Щоб убезпечитися, слід знати правила поведінки в разі виявлення вибухового пристрою або захоплення в заручники.

Номер слайду 10

Найчастіше терористи закладають вибухові пристрої в багатолюдних місцях.

Номер слайду 11

Будь-який предмет, знайдений на вулиці, у п ід’їзді, школі, транспортному засобі, може становити небезпеку для життя. Вибухові пристрої можуть бути заховані, наприклад, у сумці, валізі, пакунку, коробці чи іграшці.

Номер слайду 12

Якщо ви знайшли підозрілий предмет: Телефонуйте за номером 102

Номер слайду 13

Якщо ви знайшли підозрілий предмет у громадському транспорті:запитайте оточуючих, чий він; якщо власника не виявили, повідомте водія. Якщо ви знайшли підозрілий предмет у під’їзді:спитайте в сусідів, якщо власника не встановлено, повідомте правоохоронців. Якщо ви знайшли підозрілий предмет у школі: повідомте вчителя чи директора. Багатьох нещасних випадків і терористичних актів вдалося уникнути завдяки пильності громадян, які вчасно повідомили правоохоронні служби про підозрілі предмети.

Номер слайду 14

Правила поведінки в разі захоплення в заручники. Не показуйте свого страху терористам, поводьтеся спокійно, не демонструйте ненависті до них, не вступайте з ними в конфлікт Якщо вас зв’язали або зав’язали очі, розслабтеся, дихайте глибше Виконуйте всі вимоги. Перш ніж щось зробити (встати, сісти, попити тощо), питайте дозволу. Не бійтеся звертатися з проханнями про те, чого конче потребуєте (наприклад вийти в туалет)Не намагайтеся втекти, якщо не впевнені в успіху або якщо ваша втеча погіршить становище інших заручників. Запам’ятайте якомога більше інформації про терористів (кількість, зовнішність, статура, манера поведінки, особливості мовлення) Намагайтеся визначити місце свого перебування Не відмовляйтеся від їжі та води, бережіть свої сили Сядьте подалі від вікон, дверей і терористів. Це убезпечить вас під час штурму або в разі пострілів снайперів. Під час штурму лягайте на підлогу обличчям униз, поклавши руки на потилицю. Поводьтеся спокійно, гідно, підтримуйте позитивний психологічний настрій свій і оточуючих. Не втрачайте надію на порятунок. Пам’ятайте: спецслужби роблять усе, щоб вас звільнити

Номер слайду 15

Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Черевко Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кузьменко Tетяна Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Луференко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Рубан Лариса
    Дякую колезі за презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
19174
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку