Презентація "Вчимося бути здоровими"

Про матеріал
Виховна година на тему: Вчимося бути здоровими. Мета: виховувати прагнення берегти своє здоров’я, заохочувати дітей до здорового способу життя, підвищувати санітарно-гігієнічний рівень учнів; виховувати дбайливе ставлення до свого організму; розвивати пізнавальний інтерес до стану власного здоров’я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година. На тему: «Вчимося бути здоровими»

Номер слайду 2

Мета: виховувати прагнення берегти своє здоров’я, заохочувати дітей до здорового способу життя, підвищувати санітарно-гігієнічний рівень учнів; виховувати дбайливе ставлення до свого організму; розвивати пізнавальний інтерес до стану власного здоров’я.

Номер слайду 3

Здоров’я – це найдорожчий скарб кожної людини і дуже важливо вміти берегти цей скарб. Проблема здоров’я давно привертала увагу людини і далі перебуває на першому плані. Міцне здоров’я – це передусім свіже повітря, спорт, особиста гігієна, правильне харчування. Важливою умовою є слідкування за зростом, масою тіла, окружністю грудей. За цими показниками спостерігають за фізичним розвитком дитини. Тому через рівні проміжки часу, хоча б двічі на рік, роблять виміри і записують їх результати. Крім того, щоб бути здоровими треба робити все вчасно, дотримуватися режиму дня.

Номер слайду 4

Головне - здоровим бути -Це потрібно всім збагнути!Бо як є здоров’я й сила,То весь світ людині милий. Й думка в неї веселенька,І тоді вона жвавенька. Все їй хочеться робити,І сміятись, і радіти. А як тільки захворіє -Зразу й сонечко тускніє. Тому це запам’ятай. Й про своє здоров’я - дбай!

Номер слайду 5

Хто здоров"я не цінує,В того вибору нема: Або він життя змарнує,Або те його злама. Ну, а хто здоров"ям важить,До краплинки зберіга,Той вам з радістю покаже,Де черпається снага!Здоров’я — основа усього на світі,Здоровими бути бажають всі діти,Для цього потрібно щоденно вмиватись,Робити зарядку і тепло вдягатись. Себе гартувати водою і сонцем.І солодко спати з відкритим віконцем.І їсти усе, що на стіл подають,Бо страви нам росту і сил додають.

Номер слайду 6

• У дворі щодня гуляти, повноцінно їсти й…(Спати)• Добре мити всі продукти, досхочу вживати…(Фрукти)• Хто людей з біди рятує і хвороби всі лікує – призначає процедури і таблетки і мікстури? (Лікар)• Щоб не був кволий, млявий, Не лежав під ковдрою, Не хворів і був в порядку, Роби кожен день...(Зарядку)

Номер слайду 7

* Щодня вмивайся , чисть зуби вранці та ввечері .* Мий руки перед їдою , після туалету , регулярно обрізуй нігті.* Стеж за чистотою одягу , взуття .* Періодично мий голову , слідкуй за охайністю зачіски .* Не сміти у громадських місцях.* Підтримуй чистоту в класі та вдома. Короткі поради «Чистота – запорука здоров’я»

Номер слайду 8

Міцні і гарні зуби – це запорука здоров’я людини. Чистячи зуби щіткою з пастою, ви вилучаєте залишки їжі, що затрималася між зубами, псує їх і спричиняє неприємний запах з рота. Чистити зуби слід вранці перед сніданком та ввечері – перед сном. Щіточка має бути не жорсткою. Після чищення зубів промий її і зберігай у відкритій склянці, а не у футлярі.

Номер слайду 9

Чищення верхніх, потім нижніх зубів. Спочатку зовнішні поверхні, а потім – внутрішні, наприкінці чистити жувальні поверхні. Зовнішні і внутрішні поверхні чистити від ясен до верхньої поверхні, з лівого боку в правий, і у зворотному напрямку. Жувальні поверхні чистити горизонтальними рухами щіточки. Чищення закінчувати коловими рухами. Щоразу після їди слід прополоскати рот теплою водою, воду не ковтай. Складання пам’ятки ЧИЩЕННЯ ЗУБІВ

Номер слайду 10

ГІМНАСТИКА ДЛЯ ОЧЕЙ• Швидко заплющ очі на 3-5 секунд, а потім розплющ.• Заплющ очі і пальчиками легенько натисни на повіки.• Подивись спочатку праворуч, потім ліворуч, тоді вгору, і – вниз.• Постав пальчики перед собою на 25 сантиметрів, подивись спочатку на пальчик, а потім – на віддалені від тебе предмети за вікном.• Швидко покліпай повіками протягом 20 секунд.

Номер слайду 11

Ілюстрації до мультфільму «Мийдодір»

Номер слайду 12

Здоров’я не купиш — його розум дарує. Без здоров’я немає щастя. Весела думка — половина здоров’я. В здоровому тілі — здоровий дух. Хвороб безліч, а здоров’я одне. Бережіть здоров’я — його в крамниці не купиш. У здоровому тілі — здоровий дух. Найбільше багатство — здоров’я. Здоров’я — всьому голова. Здоров’я за гроші не купиш. Праця – здоров’я , а лінь – хвороба. Підсумок заняття

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Журавель Людмила Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бондарчук Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
1218
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку