Презентація "Нетрадиційна робота з казкою"

Про матеріал

•Оточуючий нас світ-також живий. У будь-який момент він може заговорити з нами. Ця ідея важлива для формування бережливого ставлення до того ,що нас оточує.

• Протистояння добра і зла,перемога добра. Ця ідея важлива для підтримки бадьорого духу й розвитку прагнення до кращого

•Найбільш цінне дістається через подолання перешкод, а те, що прийшло даремно – так швидко й втратиться.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нетрадиційна робота з казкою з досвіду роботи Казок на світі є багато І веселих і сумних, І не можемо прожити У дитинстві ми без них

Номер слайду 2

Слухаючи казку малюк на підсвідомому рівні переймає стилі людських стосунків і моделі поведінки. Оточуючий нас світ-також живий. У будь-який момент він може заговорити з нами. Ця ідея важлива для формування бережливого ставлення до того ,що нас оточує. Протистояння добра і зла,перемога добра. Ця ідея важлива для підтримки бадьорого духу й розвитку прагнення до кращого Найбільш цінне дістається через подолання перешкод, а те, що прийшло даремно – так швидко й втратиться. Навколо нас є багато помічників.

Номер слайду 3

За методикою Л.Б.Фесюкової казка аналізується за слідкуючою схемою,яка складається з семи розділів: Моральний урок. Виховання добрих почуттів. Мовна зарядка. Розвиток мислення та уяви. Казка і математика Казка і екологія. Казка розвиває руки.

Номер слайду 4

Допоможемо казковим героям вийти із складної ситуації Пригадаємо з вами казки «Троє поросят», «Вовк та семеро козенят», «Червона Шапочка», давайте спробуємо допомогти героям вийти із складної ситуації. Яка складна ситуація у казці «Троє поросят»?, «Вовк і семеро козенят»?, «Червона Шапочка»?. Як допомогти вийти з цієї ситуації?

Номер слайду 5

Аналізуємо казку. Візьміть люстрації до казок, які лежать на вашому столі, і проаналізуйте кожна команда зміст вибраної казки за схемою. Найбільша цінність казки звичайно в її моралі. А мораль казки – це головна думка,це те на ,що націлює вона маленького слухача,які моральні цінності закладає в його душі. «Рукавичка» «Ріпка».

Номер слайду 6

Придумати нову назву до казки. «Рукавичка» «Ріпка»

Номер слайду 7

Казка «Рукавичка». Зміст казки – мораль «В тісноті та не в обіді» Виховання добрих почуттів – дружба, порозуміння. Мовна зарядка - розподіляємо ролі і повторюємо. Розвиток мислення та уяви – а як на вашу думку могла б закінчитися казка,якби дід не повернувся за рукавичкою. Казка і математика - давайте порахуємо скільки звірят помістилося у рукавичку. Казка і екологія – яка пора року була на вулиці ,як вигадаєте і чому. Казка розвиває руки – давайте виготовимо маски тих героїв казки,яких ви відображали.

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
9 жовтня 2018
Переглядів
3183
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку