Презентація "Незалежність держави та кожного, або як стати по справжньому вільним"

Про матеріал
Дана презентація розрахована на учнів старших класів, яка мотивує молодь до саморозвитку та цілеспрямованості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Незалежність держави та кожного. Як стати по справжньому вільним.

Номер слайду 2

Що таке незалежність? Чому це поняття є вкрай важливим для нас? Ми з’ясуємо це питання не у глобальному розрізі всієї держави, а щодо кожної окремої людини. Адже справді незалежна держава може бути розбудована лише по-справжньому незалежними громадянами.

Номер слайду 3

До речі, згідно з найсвіжішими соціологічними дослідженнями, наша країна рухається саме у цьому напрямку. Так, згідно опитування, яке наприкінці травня провела група «Рейтинг» серед української молоді, 73% опитаних українців у віці 15-30 років хочуть мати власний бізнес та не залежати від роботодавців. А основна ціль 63% респондентів - рухатися за власними інтересами та захопленнями.

Номер слайду 4

Достатність ресурсу: економічна незалежність Ми починаємо саме з цієї складової, адже лише за умови економічної незалежності людина може вести самостійний та вільний спосіб життя. Вона має достатньо ресурсів для забезпечення своїх основних потреб, без необхідності постійно залежати від інших або від підтримки системи. Фінансова незалежність дає можливість реалізувати свої мрії та плани, долати життєві виклики та впливати на власний розвиток. Можна виділити три основних рівня, що надають людині економічну незалежність.

Номер слайду 5

Освіта та професійний розвиток. На цьому рівні людина розбирається у сучасних викликах та можливостях ринку праці, володіє цінними та затребуваними навичками. Це робить фахівця конкурентоспроможним, допомагає знайти високооплачувану роботу.

Номер слайду 6

Проактивність та власний бізнес. Навички та знання поступово зростають, до них додається впевненість у власних силах та бажання працювати на себе, без залежності від роботодавця. Так, цей етап часто вимагає підвищених вкладень часу, сил та грошей. Але згодом це збільшить дохід. Ба більше- це також і внесок в економічну незалежність держави.

Номер слайду 7

Інвестиції та пасивний дохід. Цей етап дозволяє сформувати додаткові ресурси. Головна мета пасивного доходу полягає в тому, щоб гроші працювали на вас, надаючи стабільний фінансовий потік, незалежно від особистої активності. Це найвищий рівень економічної свободи, який надає можливість працювати не для отримання грошей, а для втілення мрій та амбітних цілей.

Номер слайду 8

Вірність собі: психологічна незалежність. Психологічна незалежність - це стан, коли людина має внутрішню стійкість та готовність приймати рішення на основі своїх власних переконань та цінностей. Коли ми є психологічно незалежними, наші мізки важко «промити» пропагандою та маніпуляцією, ми маємо критичне мислення, живемо своїм життям та будуємо країну своєї мрії.

Номер слайду 9

Самооцінка. Коли людина вірить у свої здібності та цінності, вона є віль- ною від впливу зовнішніх думок. Будь-яка стороння думка - це просто точка зору, яку можна прийняти до уваги, а можна проігнорувати. Що допомагає підвищити самооцінку? Перш за все ті ж самі освіта та постійний розвиток.

Номер слайду 10

Психологічна стійкість Це здатність залишатися міцним та спокійним у ситуаціях стресу та труднощів. Люди з вищою психологічною стійкістю краще впораються з життєвими викликами, оскільки вони можуть адаптуватися до нових обставин та шукати позитивні рішення.

Номер слайду 11

Самопізнання. Розкрити внутрішній світ, зрозуміти свої емоції та мотивації, оцінити власні дії та реакції, ці вміння сприяють зміцненню психологічного стану. Адже це дає змогу краще реагувати на зовнішні впливи.

Номер слайду 12

Соціальна незалежність. Зв’язки, що не обмежують рух є соціальна незалежність. Соціально незалежна людина має можливість контролювати свої власні взаємовідносини та ступінь свого зв’язку з іншими. Саме соціальні зв'язки впливають на наше самовизначення та спосіб сприйняття світу. Якщо людина оточена позитивними та взаємовигідними стосунками, це сприяє її здатності бути більш незалежною.

Номер слайду 13

Розвиток комунікативних навичок та співпраця. Якщо ви вмієте вільно спілкуватися, вирішувати конфлікти та знаходити компроміси, це допомагає побудувати здорові та рівноправні стосунки з оточуючими. Взаємодія з іншими людьми - це ще й обмін досвідом та знаннями, що робить особу більш самодостатньою у різних ситуаціях.

Номер слайду 14

Громадська позиція та роль в суспільстві Чи є ми гвинтиком або ж здатні впливати на глобальні процеси? У соціально незалежної людини відповідь буде однозначною: так, я можу впливати, я можу робити внесок у побудову справедливого суспільства! До того ж, саме активна роль у громадських ініціативах допомагає людині формувати свою ідентичність незалежно від зовнішніх впливів. Зустріч представників офісу Президента України з волонтерською молоддю тернопільщини. Розчищення завалів на КиївщиніЄвромайдан. 21 листопада 2013рік

Номер слайду 15

Своє знати та й чужого не цуратись: культурна незалежність. Світ завжди жив і наразі живе у культурному контексті. Ба більше- саме культурний контекст часто визначає наші цивілізаційні вибори та напрямки розвитку. Але якщо раніше, до часів розвинених ЗМІ, інтернету та надлегкого доступу до різної інформації, людина жила у своїй чітко обмеженій культурі, то тепер світ став мультикультурним. Тож, культурна незалежність - це наша здатність розуміти, цінувати та адаптуватися до різноманітних культурних контекстів.

Номер слайду 16

Освіта та постійний розвиток. Так, знов освіта, адже саме вона дає можливість глибоко вивчати інші культури, розуміти їхню історію, мистецтво, традиції та цінності. Розвиток культурного сприйняття дозволяє зберігати власну ідентичність та одночасно відчувати себе часткою глобального співтовариства.

Номер слайду 17

Відкритість до нових ідей та досвідів. Навіть якщо якісь елементи людської культури далекі від того, до чого ми звикли, чи не варто їх все ж таки вивчити і, можливо, навіть спробувати? Так ми отримаємо шанс збагатити свої знання, переглянути стереотипи та сприйняти різноманітність як додатковий ресурс для особистого зростання.

Номер слайду 18

Толерантне спілкування. Чи можливо створити людиноцентричну державу без того, щоб дослухатися до думки кожної людини? Ні! Для того, щоб почути кожного, потрібно, щоб спілкування базувалося на повазі до думок, переконань, ідентичності та прав інших осіб, навіть якщо вони відрізняються від поглядів умовної більшості. До того ж, толерантне спілкування відкриває двері для представників різних культур, націй, релігій та груп, щоб ділитися своїм досвідом та знаннями. Це сприяє співпраці між різними групами людей, а значить посилює й державу!

Номер слайду 19

Тож, друзі, справжньої незалежності кожному з нас!

Номер слайду 20

Презентацію підготувала вчитель «Захисту України» Чкаловського опорного ліцею Лебедин Наталя Володимирівна. Матеріали: Стаття із сайту "Я та УНІКА" "Незалежність держави та кожного: як стати по-справжньому вільним та чому це важливо» https://uniqa.ua/blog/nezavisimost-gosudarstva-i-kazhdogo-kak-stat-po-nastoyaschemu-svobodnym-i-pochemu-eto-vazhno/2023 рік

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
30 серпня 2023
Переглядів
323
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку