Презентація : «Ніхто мене зламати не зуміє, я сто самотностей в собі зборю!»

Про матеріал

Дана методична розробка підготовлена відповідно до плану виховної роботи з метою попередження або ліквідації синдрому дитячої самотності та апробована під час проведення годин класного керівника в Державному навчальному закладі «Чортківське вище професійне училище».

Основоположною метою лекторію слід вважати розвиток в учнів відчуття впевненості у власних силах і здатність боротись з життєвими негараздами; вміння підтримувати себе, під час моментів, коли охоплює відчуття самотності та підвищення мотивації до підвищення відчуття любові до себе та оточуючих.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Ніхто мене зламати не зуміє, я сто самотностей в собі зборю!»

Номер слайду 3

На вулиці чудовий день, а у тебе жодних планів… Зате у всіх інших життя бурлить і кожна хвилинка зайнята. Хлопці чудово проводять час, а ти знову сидиш вдома! Жаль, коли тебе не запрошують. У голові бурлять думки, одна за іншою: «Чому ж зі мною ніхто не хоче спілкуватись? Чим я відрізняюсь від інших?». І коли ти задумуєшся про причину, стає ще гірше, а душу огортає холод та самотність… Вона вповзла у будинок, оселилась у всіх його кутках. Влізла в душу, позбавивши її можливості радіти. Зробила світ тужливим і сірим…

Номер слайду 4

Лежить мій мобільний на століЛежить німий, немов рибина на морському дні.І ніхто не подзвонить, не напише…Лише вітер за вікном дерева колише. Пішов би до друзів, та таких нема,А на дворі вже почалась ВЕСНА!

Номер слайду 5

Через самотність одинокі підлітки відчувають депресію, злість та те, що їх ніхто не розуміє. Вони можуть стати дуже критичними по відношенню до себе, чутливими до навколишніх обставин, розпочати жаліти себе, або починати винити інших у своїх проблемах. Коли мають місце такі моменти, підлітки навпаки укорінюють свою самотність. Вони стають надто збентеженими, втрачають мотивацію для спілкування та ізолюють себе від людей.

Номер слайду 6

Самотність – тяжке емоційне переживання, яке пов’язане із руйнацією глибинних очікувань особистості, що є важливою складовою людського буття. Це явище багатопланове. Це і психологічний стан людини, її переживання, емоції, почуття, а також характеристика міжособистісних стосунків. А якщо зовсім простою та зрозумілою для нас мовою: самотність – це частина нашої пораненої душі. style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 7

Люди із гостро вираженим відчуттям самотності відчувають себе психологічно ізольованими від інших людей, не здатними до нормального міжособистісного спілкування, до встановлення з оточуючими інтимних міжособистісних відносин типу дружби чи кохання. 1

Номер слайду 8

Самотня особистість - це депресивна, або пригнічена, особистість, яка зазнає дефіциту умінь і навичок спілкування, відчуває себе не такою, як усі, і вважає себе малопривабливою особистістю. Вона стверджує, що її ніхто не любить і не поважає. Такі особливості ставлення до себе нерідко супроводжуються специфічними негативними ефектами, серед яких почуття злості, печалі, глибокого нещастя. 2

Номер слайду 9

Відчуття самотності змушує людину уникати соціальних контактів, ізолює її від інших людей. Їй більш ніж іншим людям, притаманна імпульсивність, надмірна дратівливість, страх, неспокій, відчуття розбитості.3

Номер слайду 10

4 Самотні люди більш песимістичні, вони відчувають гіпертрофоване почуття жалю до себе, очікують від інших людей тільки неприємностей, а від майбутнього - лише гіршого. Вони також вважають своє життя і життя інших людей безглуздим, мало розмовляють, ведуть себе тихо, прагнуть бути непомітними, частіше за все виглядають сумно. У них нерідко відзначається стомлений вигляд і спостерігається підвищена сонливість.

Номер слайду 11

Вражає перелік типових емоційних станів, які час від часу охоплюють людину із хронічним відчуттям самотності. Це - відчай, туга, нетерпіння, відчуття власної непривабливості, безпорадність, панічний страх, пригніченість, внутрішня спустошеність, нудьга, охота до зміни місць, відчуття власної недорозвиненості, втрата надій, ізоляція, жалість до себе, скутість, дратівливість, незахищеність, меланхолія, відчуженість.

Номер слайду 12

Причини виникнення відчуття самотності: По-перше, це повна байдужість по відношенню до себе. По-друге, це небажання займатися собою і своїми життєвими цінностями. По-третє, це повне ігнорування своїх істинних потреб і стремлінь. По-четверте, це необґрунтована відмова від реалізації свого таланту, своєї мрії і своїх бажань.

Номер слайду 13

Причини виникнення відчуття самотності: По-п'яте, це нестримне прагнення займатися іншими людьми, намагатися змінити і контролювати їхнє життя. По-шосте, це небажання вчитися любити себе і робити спроби змінити своє життя в кращу сторону. По-сьоме, це безвідповідальне ставлення до себе, свого життя і до всього того, що в ньому відбувається .

Номер слайду 14

У нашому світі багато хто відчуває себе самотнім…Мати Тереза

Номер слайду 15

Пам'ятайте!www.themegallery.com. Самотність душить людину зсередини. Повільно і довго..., потрапивши до слабака, самотність роздавлює його, як комашку. Потрапивши до людини середньої сили, вона тріпає її туди-сюди, вона їй як чистилище, вона ще довго не може вирішити, скинути середнячка в купу роздушених чи винести на твердиню до кількох героїв. А потім таки роздушує …

Номер слайду 16

По-іншому з сильними - їм усе по плечу, і самотність їх не зламає. Тож будьте сильними, і випробувавши на собі всі кола чистилища самотності, погляньте на себе як би зсередини і спробуйте дивитися на світ внутрішнім поглядом, відчуйте, що все навколо живе для Вас – і промінчик сонця, і красива квітка, і сніжинка, що впала Вам на щоку, і пісня по радіо. Полюбіть це все і посміхніться! Повірте, тоді самотності ви будете не по зубах, адже до вас прийде відчуття впевненості, яке являється найважливішим на шляху до успіху!

pptx
Додано
28 лютого 2018
Переглядів
1405
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку