Презентація "Німеччина" до позакласного заходу до Дня Європи для учнів 7-х класів.

Про матеріал

Презентація "Німеччина" до позакласного заходу до Дня Європи для учнів 7-х класів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бєльська С. М.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Офіційна назва – Федеративна Республіка Німеччина (ФРН) Німеччина займає територію в 357021 кв. км Населення Німеччини приблизно дорівнює 82 млн. чоловік. Столицею, найбільшим і найбільш населеним містом Німеччини є Берлін. Німеччина є одним з творців Євросоюзу, входить в НАТО і «Велику сімку»

Номер слайду 4

Цікаві факти про німецьку мову Згідно досліджень «Ethnologue: Languages of the World» (Етнолог: мови світу) — найвідомішого міжнародного довідника з мов світу 2016 року, понад 75 мільйонів людей у всьому світі вважають німецьку рідною мовою, та ще приблизно стільки ж володіють на рівні другої мови. Таким чином, німецька - на тринадцятому місці серед усіх мов світу та має офіційний статус не лише у Німеччині, а й у Швейцарії, Австрії, Люксембурзі та Бельгії. Налічується близько 60 діалектів офіційної німецької мови. Найдовше слово в німецькій мові: «Donaudampfschifffahrtselektrizitдtenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft» (79 букв). Як не дивно, це слово щось означає! – цікавий факт. Слово deutsch походить від давньонімецького diutisc, яке означає «говорити мовою народу» або «народний». Свого часу німецький винахідник Йоганн Гутенберг зробив величезний прорив у друкарстві, що вплинуло на всю історію людства. Він винайшов так званий «європейський спосіб друкарства» за допомогою рухливих літер. І, звісна річ, перші книги, які він надрукував, були німецькою мовою.

Номер слайду 5

Цікаві факти про німецьку мову Якщо німецькою прописом записувати числа, то часом можна отримати дуже довгі слова. Числа літерами до мільйона німці записують одним словом. Наприклад, якщо записати число 999999 прописом німецькою мовою, то отримаємо слово, яке складається з 57 букв: neunhundertneunundneunzigtausendneunhundertneunundneunzig. Слово «gift» в англійській та німецькій мові мають абсолютно різні значення. Якщо в англійській «gift» це «подарунок», то німецькою воно означає «отрута». Тому німці купляють «gift» переважно для пацюків і тарганів, а не для своїх коханих та родичів. Сьогодні майже кожна 10 надрукована книга у всьому світі, видана німецькою мовою. Одним з найбільш кумедних фразеологізмів у німецькій мові є «Das ist nicht dein Bier», який дослівно перекладається як «Це не твоє пиво» і вживається німцями в значенні «Це не твоя справа» або «Не лізь у не свою справу».

Номер слайду 6

Фрази німецькою мовою Guten Morgen! Добрий ранок! Guten Tag! Добрий день! Guten Abend! Добрий вечір! Auf Wiedersehen! До побачення! Bitte. Будь ласка. Danke. Дякую. Sprechen Sie Deutsch? Ви розмовляєте німецькою? Як Вас звати? Willkommen! Ласкаво просимо!

Номер слайду 7

Цікаві факти про Німеччину Німеччина — батьківщина відомих світові великих композиторів: Баха, Бетховена, Мендельсона, Брамса, Штрауса, Генделя, Шумана. Німеччина – батьківщина найвидатніших філософів нашого світу. Найбільш відомими є: Кант, Гегель, Ніцше… 102 лауреата Нобелівської премії — з Німеччини. Німці — дуже працьовита нація. Вони досить рано лягають спати і так само рано прокидаються. Дітям у Німеччині можна все. Відповідати будуть батьки. Якщо батьків немає, то ніхто. Для того, щоб дитина могла їздити на велосипеді, в школі йому видають спеціальні велосипедні права. Штраф за зірвану квітку становить близько 650 євро. Прізвище Мюллер носять приблизно 320 тисяч німців. Це найпоширеніше прізвище в Німеччині. У Німеччині вперше був здійснений перехід на літній час. Це трапилося в 1916-му році. У Німеччині придумали жувальну гумку.

Номер слайду 8

У Німеччині є близько п'яти тисяч сортів пива, 1 500 видів ковбас, 300 видів хліба і близько 500 видів різної мінеральної води. Кожен третій пивоварний завод світу розташований в Баварії. У Німеччині санітарні норми настільки високі, що можна спокійно їсти не тільки не просмажене м’ясо, але і сире. У Німеччині налічується більше 150 замків. Німеччина може похвалитися найбільшою кількістю зоопарків у світі (понад 400). Німецькі автовиробники – треті в світі за обсягами виробництва автомобілів. Практично всі поліцейські машини в Німеччині — фірми «Мерседес». Найвища церква в світі знаходиться в Німеччині. Це Ульмський Собор, його висота 161,5 метр. Цікаві факти про Німеччину

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Найвідоміші казки “Бременські музиканти” “Вовк і семеро козенят” “Білосніжка та сім гномів” “Рапунцель” “Гензель і Гретель”

Номер слайду 14

Німеччина – батьківщина всесвітньо відомих композиторів класичної музики Йо́ганн Себастья́н Бах (1685-1750) —німецький композитор, органіст і скрипаль. Творчість Баха включає в себе понад 1000 творів різних жанрів. Що я можу сказати про творчість Баха? Слухати, грати, любити, шанувати і — мовчати! Альберт Ейнштейн Крізь віки дійшла до нас могутня музика великого німецького композитора Йоганна Себастьяна Баха. Його феномен не має собі рівних у світовому музичному мистецтві. Жоден із композиторів не впливав на творчість музикантів наступних поколінь такою мірою, як великий Й. С. Бах. 

Номер слайду 15

Людвіг ван Бетховен (1770-1827) – німецький композитор, піаніст, органіст, диригент, якого по праву вважають одним із найвидатніших за всю історію людства. Музиці Бетховена притаманні величезний заряд енергії. Дуже важлива риса – відчуття гармонії зі світом, зв’язок із людством, віра в радість життя. Недаремно фінал його Дев’ятої симфонії – “Ода до радості” – сьогодні визнано гімном об’єднаної Європи. “Музика має висікати вогонь з людських сердець”. Людвіг ван Бетховен

Номер слайду 16

Німецькі винаходи

Номер слайду 17

Німецькі винаходи

Номер слайду 18

Німецькі винаходи

Номер слайду 19

Німецькі винаходи

Номер слайду 20

ppt
Додано
16 травня 2020
Переглядів
4759
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку