Презентація "Нормативно-правове забезпечення НУШ.Ведення шкільної документації. Початкові класи"

Про матеріал
Нормативно-правове забезпечення НУШ. Ведення шкільної документації. Початкові класи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нормативно-правове забезпечення НУШ. Ведення шкільної документації . КЗ «ЦПРПП» Козівської селищної ради

Номер слайду 2

Особливості організації освітнього процесу в 1-4 класах. Навчання у 1-4 класах здійснюється за програмами: Типова освітня програма, розроблена під керівництвом Савченко О. Я. (1-2 класи) Типова освітня програма, розроблена під керівництвом Шияна Р. Б. (1-2 класи)(Наказ Міністерства освіти і науки України освіти і науки України від 12.08.2022 року № 743)Типова освітня програма, розроблена під керівництвом Савченко О. Я. (3-4 класи) Типова освітня програма, розроблена під керівництвом Шияна Р. Б.(3-4 класи) (Наказ Міністерства освіти і науки України від 12.08.2022 року № 743)Вибрану типову освітню програму можна змінювати після першого циклу (1-2 кл)

Номер слайду 3

За матеріалами МОН України. Методичні рекомендації МОН України на 2022-2023 навчальний рік. Наказ МОН України від 02.09.2020 року № 1096 Про внесення змін до методичних рекомендацій щодо заповнення Класного журналу учнів початкових класів Нової української школи. Наказ МОН України від 13.07.2021 року № 813 Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Основні акценти у змінах до типових освітніх та навчальних програм для 1-2 і 3-4 класів Метою навчальної програми «Я досліджую світ» є особистісний розвиток молодших школярів на основі формування цілісного образу світу в процесі засвоєння різних видів соціального досвіду, який охоплює систему інтегрованих знань про природу і суспільство, безпеку життєдіяльності, ціннісні орієнтації в різних сферах життєдіяльності та соціальної практики, способи дослідницької поведінки, які характеризують здатність учнів розв’язувати практичні задачі.засвоєння моделей здорової і безпечної поведінки;формування уміння розпізнавати ситуації, які становлять загрозу для власного життя і здоров’я та життя і здоров’я інших; аналізувати та оцінювати фактори ризикованої поведінки в довкіллі, роз’яснювати можливі наслідки недотримання правил безпечного поводження в кризових умовах сьогодення. Оновлено зміст у частині питань цивільного захисту, поводження з вибухонебезпечними предметами, у зв'язку з масовим вторгненням збройних сил російської федерації в Україну (наказ МОН від 12.08.2022 № 743-22)

Номер слайду 6

1 клас. Змістова лінія «Людина» (ТОП НУШ-І)… Людина – частина природи і суспільства. Пізнання себе, своїх можливостей; місце проживання, безпечна поведінка вдома і на вулиці. Розпізнавання застережних знаків, сигналів (типу «Прохід заборонено», «Повітряна тривога», «Обережно: міни» тощо); поведінка під час виявлення незнайомих предметів. Ці позиції враховані у визначеннях очікуваних результатів навчання. Уточнено наповнення змістових ліній питаннями здорової і безпечної поведінки учнів в умовах цивільного захисту; доповнено актуальною тематикою щодо навичок взаємодопомоги людей в кризових ситуаціях; досвіду застосування інформації про безпеку в різних життєвих ситуаціях.

Номер слайду 7

3 клас. Практичний блок змістової лінії «Людина серед людей» (ТОП НУШ-І)• Моделювання способів поведінки у ставленні до старших та інших членів сім’ї. • Моделювання способів вирішення конфліктних ситуацій (з опорою на ситуації реального життя).• Моделювання поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів; оголошення повітряної тривоги.

Номер слайду 8

3 клас. Практичний блок змістової лінії «Людина серед людей» (ТОП НУШ-І)…• Розв’язання прогностичних задач «Що буде, якщо…» (ситуації вибору поведінки в умовах небезпеки: -поведінка під час оголошення/відбою повітряної тривоги; -способи повідомлення про виявлені підозрілі предмети; -адекватне реагування на застережувальні написи)

Номер слайду 9

3-4 класи. Пропонований зміст. Безпека в довкіллі. Активний відпочинок. (ТОП НУШ-ІІ)…Використання відповідних особистих засобів захисту (медичну маску, респіратор, шолом, рукавиці, наколінники тощо) за потреби. Місця підвищеного ризику мінування: підозрілі предмети, воєнні позиції, зруйновані об’єкти (будівлі, транспорт тощо), стежки, дороги, переправи через річки, лісові та зелені насадження.

Номер слайду 10

3 клас. Змістова лінія «Пізнаємо простір дитячого читання»Тематика дитячого читання: світ думок, почуттів, прагнень дітей; родинні стосунки; ставлення людей до рідної землі, рідної мови; пошанування праці, героїзму й усвідомленої жертовності українського народу; події життя української діаспори; події минулого і сучасного; життя видатних людей, винаходи, фантазії, пригоди, фантастика; бібліотеки, музеї тощо.

Номер слайду 11

Вхідне діагностування навченості молодших школярів – основа планування освітнього процесу в 2022/2023 навчальному роціПротягом перших двох-трьох тижнів навчання рекомендуємо провести діагностування навченості учнів 2-4 класів; за результатами діагностування скоригувати проєкт календарно-тематичного плану;Під кінець опрацювання теми «Повторення» можуть бути запропоновані діагностувальні роботи, орієнтовний час виконання яких не перевищує 20 хв у 2 класі, 30 хв – у 3-4 класах. Діагностувальні роботи з математики радимо наповнити завданнями, що дозволять виявити сформованість умінь обчислювати, розв’язувати задачу, будувати за умовою відрізок (2 клас), квадрат / прямокутник (3 – 4 клас) Діагностувальні роботи з української мови можуть містити завдання, що дозволять виявити сформованість таких умінь: 2 клас – списати з друкованого тексту (до 20 слів), визначити у списаному тексті слово за умовою про його звуковий склад; 3 клас – писати диктант (до 40 слів, з яких чверть містить опановані у 2 класі орфограми), записати власне речення (одне) для завершення тексту за його змістом; 4 клас – записати власне висловлення за поданим початком. Акцентуємо увагу: календарно-тематичний план протягом навчального року може змінюватися залежно від результатів навчального поступу учнів, тому документ може містити позначки, правки тощо.

Номер слайду 12

Діагностування навченості учнів 2-4 класів на початку 2022/2023 навчального року. Докладніше про вхідне діагностування: Нова українська школа: інноваційна система оцінювання результатів навчання учнів початкової школи https://lib.iitta.gov.ua/729723/Відділ початкової освіти імені О. Я. Савченкоhttps://www.facebook.com/groups/pochosvita/permalink/1761696677526579/

Номер слайду 13

Методичні рекомендації до першого уроку у початковій школі в 2022-2023 навчальному роціДНУ "Інститут модернізації змісту освіти" надав Методичні рекомендації для вчителів початкових класів до проведення першого уроку в 2022-2023 навчальному році. Запропонована тема уроку «Ми українці: честь і слава незламним!». Перший урок цього начального року має бути присвячений ще більш глибокому усвідомленню вихованцями, що ж таке Батьківщина, держава, патріотизм, якими були, є і мають стати українці, щоб ні у кого ніколи не виникало бажання нав’язувати українцям, як їм жити, з ким дружити, якою мовою говорити і куди рухатися у розвитку своєї суверенної незалежної держави.

Номер слайду 14

Навчальний день учнів 1-4 класів розпочинається ранковою зустріччю з дотриманням методики її проведення. Ранкова зустріч: що це і навіщо. Розробки: «Ранкові зустрічі»Добірка матеріалів для організації ранкових зустрічей НУШ«Ранкова зустріч» — це початок організації навчального дня класу вчителем... «Ранковій зустрічі» присвячується 10─15 хвилин на початку дня, що радимо врахувати під час розроблення розкладу дзвінків для 1–4 класів. У 2022/2023 навчальному році доцільно розширити їх змістове наповнення. Пропонуємо під час ранкових зустрічей знайомити учнів з правилами дій в період надзвичайних ситуацій, у тому числі в період воєнного часу. Актуальними в цей час є теми особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації, користування засобами захисту від її наслідків, вивчення правил пожежної, мінної безпеки та основ цивільного захисту. Для опрацювання зазначених тем можна організовувати ситуаційно-рольові ігри, виконання практичних вправ (тренінги) на засвоєння алгоритмів дій під час небезпеки, у тому числі дій за сигналами оповіщення цивільного захисту

Номер слайду 15

У 1 – 4 класах закладів загальної середньої освіти пропонується працювати за підручниками, що за результатами конкурсного відбору отримали гриф «Рекомендовано для використання в закладах загальної средньої освіти» надруковані за кошти державного бюджету. Використання навчальних посібників, зошитів з друкованою основою, що доповнюють зміст підручників, утворюють разом з ними навчальні комплекти, є необов’язковим і може мати місце в освітньому процесі лише за умови дидактичної доцільності навчальних видань для реалізації нових підходів у роботі з учнями, дотримання вимог щодо уникнення перевантаження учнів та добровільної згоди усіх батьків учнів класу на фінансове забезпечення. Електронні версії підручників

Номер слайду 16

Результат оцінювання особистісних надбань учня/учениці в 1-4 класах рекомендуємо виражати вербальною оцінкою, а об’єктивні результати навчання у 1-2 класах – вербальною оцінкою, у 3-4 класах або вербальною, або рівневою (за вибором закладу). Отже, в початковій ланці застосовується вербальне, формувальне, рівневе і підсумкове річне оцінювання. Річне оцінювання здійснюється на підставі результатів оцінювання протягом року. Результати навчання зазначаються на відповідних сторінках навчальних предметів, використовуючи такі позначення: V , або рівні: П - початковий; С – середній; Д - достатній; В - високий. Прогрес учня протягом року відслідковується за результатами діагностичних робіт, що мають містити компетентнісно-орієнтовані завдання. Оцінювання в початкових класах

Номер слайду 17

Тематичні діагностувальні роботи (ТДР)Проведення діагностувальних робіт - ІІ семестр 1 класу, 2-4 класи. Кількість та періодичність ТДР учитель може визначати самостійно. Зазвичай, їх планують через кожні 16-20 навчальних годин. Обсяг завдань рекомендують визначати з урахуванням вікових можливостей учнів. Зміст завдань, види навчальної діяльності добирають з урахуванням специфіки предмета вивчення, готовності учнів виконати завдання для виявлення результату. Можуть містити завдання, які виконують усно (переказ, власне висловлювання тощо), письмово (списування, диктант, тестовізавдання тощо), практично (дослід, моделювання/конструювання, виконання практичної роботи тощо) та завдання, що передбачають виконання роботи з допомогою електронних освітніх ресурсів. Рекомендують передбачати не більше 1 тематичної діагностувальноїроботи на навчальний день. Якщо учня не було в школі в день проведення діагностувальної роботи,то після повернення він не пише діагностувальну роботу

Номер слайду 18

У Класному журналі результат оцінювання діагностувальної роботи фіксують відповідно до обраного з урахуванням рекомендацій обраної освітньої програми й затвердженого на засіданні серпневої педагогічної ради способу: вербальною (сформовано - √) або рівневою (В., Д., С., П.) оцінкою; у частині «Зміст уроків» зазначають факт проведення роботи. Оскільки тематична діагностувальна робота може містити кілька видів перевірок, то на лівій сторінці класного журналу (так само і в електронному журналі) після дати зазначають вид перевірки (за потреби за правилами скорочення слів) та фіксують оцінку учня. У зошиті для діагностувальних робіт після роботи має бути записано оцінювальне судження з орієнтирами щодо подальшої роботи учня. Продемонструємо фіксацію результатів написання тематичної діагностувальної роботи, що містить перевірку аудіювання і списування, у Класному журналі. Наголошуємо: учитель поєднує (за потреби) 2-3 перевірки в одну тематичну діагностувальну роботу під час складання календарно-тематичного планування

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Для підсумкового оцінювання в кінці навчального року достатньо мати записи оцінювальних суджень у робочих зошитах, навчальних посібниках з друкованою основою (якщо такі використовуються), зошитах для діагностувальних робіт. Ведення учителем зошитів спостережень за результатами навчання кожного учня, вважаємо нераціональним використанням робочого часу. Батьки можуть ознайомитися з результатами виконання тематичних діагностувальних робіт учнів під час індивідуальних зустрічей з учителем, а за умов дистанційного навчання – через передачу в закритій мережі фото-, сканкопій робіт.

Номер слайду 21

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИКОцінювання результатів навчання здобувачів освіти у початкових класах НУШКритерії оцінювання мовно-літературної галузі.1.1. Українська мова1.2. Літературне читання1.3.Іноземна мова2. Критерії оцінювання математичної галузі.3. Критерії оцінювання природничої галузі. Діагностувальні роботи з предметів вивчення таких освітніх галузей, як «Технологічна», «Інформатична», «Мистецька» i «Фізкультурна», а також з курсів за виборомзазвичай, не проводять.

Номер слайду 22

ВЕДЕННЯ КЛАСНОГО ЖУРНАЛУ Записи в журналі ведуться державною мовою. Учитель має право на вільний вибір освітніх програм (має бути узгоджено на педраді і описано в освітній програмі школи), форм навчання, самостійно переносити теми уроків відповідно до засвоєння учнями навчального матеріалу, визначати кількість годин на вивчення окремих тем. У разі організації освітнього процесу з використання дистанційних технологій навчання: - у графі «Зміст» можуть зазначатися форми роботи (дистанційні онлайнконсультації, відеоуроки, скайп-конференції, діагностичне тестування та ін.); - у графі «Дата» зазначається дата навчальних занять відповідно до календарно-тематичного планування.

Номер слайду 23

Навчальні предмети. За Савченко1кл – Навчання грамоти2-4кл – Українська мова 2кл - Читання3-4 кл- Літературне читання Іноземна мова (англійська) Математика Я досліджую світ 2-4 кл- Інформатика Дизайн і технології Мистецтво, або Музичне мистецтво, Образотворче мистецтво Фізична культура. Рекомендовано 3 години на тиждень проводити уроки української мови, 1 годину на два тижні – урок розвитку зв’язного мовлення. За Шияном. Українська моваІноземна мова (англійська)Математика. Я досліджую світ3-4 кл - Інформатика. Мистецтво. Фізична культура. Якщо клас ділиться на групи, тоді записуємо: «Українська мова» в інтегрованому курсі (2год). Відводяться окремі сторінки для кожної групи.

Номер слайду 24

ЗАПИС ЗАМІНИ У випадку відсутності вчителя педагогічний працівник, який його замінює, робить запис дати проведення уроку, теми і домашніх завдань. У графі «Завдання додому» після запису домашнього завдання записує «Заміна», своє прізвище, ініціали та засвідчує запис власним підписом.

Номер слайду 25

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№         Число, місяць Прізвище та ім’я         ../01../02../02../02../03../03../04../04../04../05../0503/061 Авраменко Оксана    н        2 Бондаренко Іван           н 3 Васильків Олег        н    4 Григорук Інна            ...              29 Журавель Соломія            Запис у класних журналах (1-4 клас)Зліва фіксуємо дати проведення уроків та інформацію про відсутніх, колонки такі як «Тема», «Зошит», «І семестр», «ІІ семестр», «Рік», «зар./не зар.» у класному журналі не записуємо

Номер слайду 26

Під час вибору домашнього завдання, визначення його обсягу необхідно враховувати часові затрати дитини на виконання, сумарний час виконання домашніх завдань із різних предметів у співвіднесенні з вимогами Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (затверджений наказом МОЗ 25.09.2020 № 2205, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10.11.2020 р. за № 1111/35394), якими визначено, що «тривалість виконання завдань для самопідготовки учнів у позанавчальний час не рекомендується більше ніж 1 година у 3 – 4 класах. Учням 1 – 2 класів не рекомендуються обов’язкові завдання для самопідготовки у позанавчальний час» (пункт 6 розділу V). Поряд з дидактичною доцільністю домашні завдання мають бути цікавими і посильними для учнів, формувати в них впевненість і відповідальність за власні дії, розвивати творчість та ініціативність.

Номер слайду 27

Запис домашніх завдань рекомендується здійснювати таким чином: прочитати і переказати оповідання, с. 10-12; вивчити напам'ять вірш, дібрати два прислів'я, с. 27-29; повторити правило с. 29 ;- виконати на вибір: І – № 124 різними способами, ІІ – № 125 с.211-213 тощо.

Номер слайду 28

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№         Число, місяць Прізвище та ім’я         12345671 Авраменко Оксана V V V  V V V     2 Бондаренко Іван V  V V  V      3 Васильків Олег  V V V V V V     4 Григорук Інна V V V V V  V     ...  V V  V V V       29 Журавель Соломія V V V  V V V     Зразок лівої сторінки розвороту журналу (1-2 кл.)Мовно-літературна галузь (Назва предмета)Підсумкова (річна)

Номер слайду 29

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№з/п Дата ЗМІСТХарактеристика результатів навчання. Завдання додому1 Виявляє розуміння фактичного змісту сприйнятого на слух висловлення, запитує про незрозуміле 2 Читає вголос цілими словами, усвідомлено, правильно, виразно 3 Виявляє розуміння змісту прочитаного тексту, пояснює вчинки персонажів у творі, висловлює власне ставлення щодо прочитаного 4 Переказує усно прочитаний /прослуханий твір з дотриманням послідовності змісту 5 Зрозуміло висловлює свої думки, розповідає про події за спостереженням; будує діалоги на доступні теми, дотримується правил мовленнєвого етикету 6 Пише розбірливо, перевіряє написане, виправляє помилки 7 Визначає й аналізує мовні одиниці й мовні явища, використовує їх для вдосконалення мовлення. Зразок правої сторінки розвороту журналу (1-2 кл.)Вчитель ______________________________________

Номер слайду 30

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№         Число, місяць Прізвище та ім’я         12345671 Авраменко Оксана. ДВВДВВС     2 Бондаренко Іван. СДВДДСД     3 Васильків Олег. ПССДССС     4 Григорук Інна. ВДДСВДД     ... ССДСДСС      29 Журавель Соломія. ВВВВВВВ     Зразок лівої сторінки розвороту журналу (3-4 кл.)Мовно-літературна галузь (Назва предмета)Підсумкова (річна)

Номер слайду 31

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№з/п Дата ЗМІСТХарактеристика результатів навчання. Завдання додому1 Визначає фактичний зміст, тему, основну думку, пояснює причинно - наслідкові зв’язки сприйнятого на слух висловлення, уточнює інформацію, ставить доцільні запитання 2 Володіє повноцінною навичкою читання вголос і мовчки 3 Аналізує прочитаний текст, висловлює й обґрунтовує власне ставлення щодо прочитаного, формулює висновки 4 Переказує усно і письмово прочитаний /прослуханий твір з дотриманням логіки викладу та з творчим доповненням 5 Будує зв’язні висловлювання (розповідь, опис, міркування, есе, діалог) в усній і письмовій формах, володіє монологічною та діалогічною формами мовлення, дотримується правил культури спілкування 6 Пише розбірливо, дотримується граматичних і орфографічних норм, перевіряє і редагує написане 7 Досліджує мовні одиниці та явища, використовує їх для вдосконалення мовлення. Зразок правої сторінки розвороту журналу (3-4 кл.) Вчитель ______________________________________

Номер слайду 32

ФОРМА СВІДОЦТВА ДОСЯГНЕНЬВербальне оцінювання(1-2 клас)Рівневе оцінювання(3-4 клас) (буквами В/Д/С/П рівні)Свідоцтво досягнень для 1-4 класів СКЛАДАЄТЬСЯ З ДВОХ ЧАСТИН: Частина 1. Наскрізні вміння – оцінюються за вербальною шкалою (1-4 кл.) - (сформовано (V); ще формується – нічого не записувати). Частина 2. Загальні результати з навчальних предметів – оцінюються:1-2 кл. за вербальною шкалою - (сформовано (V); ще формується – нічого не записувати);3-4 кл. за рівневою шкалою – (буквами В/Д/С/П рівні). Свідоцтво досягнень заповнюється за 10-15 днів до кінця навчального. Свідоцтво досягнень вкладається в особову справу учня. Зразок свідоцтва досягнень 1-2 клас

Номер слайду 33

На сторінках «Облік проведення бесід, інструктажів, заходів з безпеки життєдіяльності» записувати дати, та теми. У розділі «Облік проведення навчальних екскурсій» фіксуємо дати, теми екскурсій. За підсумками навчального року рекомендується нагороджувати учнів відзнаками (грамотами, дипломами). Орієнтовний перелік тем інструктажів з безпеки життєдіяльності

Номер слайду 34

Зведений облік навчальних досягнень учнів. Переведено до наступного класу. Протокол №… від 30.06.2023 Нагороджено….. Похвальним листом. Наказ МОНУ №726 від 14.07.2015 року(зі змінами)

Номер слайду 35

Ведення зошитів в початковій школіУ 2–4 класах для навчальних класних і домашніх завдань з української та інших мов, математики рекомендується вести по два зошити (для періодичної заміни їх під час перевірки вчителем). Для контрольних робіт з мов і математики використовується окремий зошит, у якому учні виконують також роботу над помилками. За потреби можна також використовувати зошити з друкованою основою, що разом з підручником становлять єдиний навчальний комплект. Кожна письмова робота, виконана учнем початкових класів в зошитах, перевіряється до наступного уроку і оцінюється вербальним судженням. У 1-х та 2-х класах зошити підписує вчитель, у 3-4 класах ― це роблять учні за зразком, написаним учителем на дошці. Зошит для робітз української мови учня 1 класу Кальненської гімназіїКозівської селищної ради Яковенка Олександра. Зошит для робітз математики учениці 4 класу Городищенського ліцею. Козівської селищної ради Кіт Марії

Номер слайду 36

Номер слайду 37

10 онлайн-ресурсів, що знадобляться на урокахhttps://nus.org.ua/articles/10-onlajn-resursiv-shho-znadoblyatsya-na-urokah/Ресурси для змішаного та дистанційного навчання. Чотири моделі змішаного навчання. Як організувати дистанційне або змішане навчання: план дій вчителяhttps://vseosvita.ua/news/yak-orhanizuvaty-dystantsiine-abo-zmishane-navchannia-plan-dii-vchytelia-45034.html. Всеукраїнська школа онлайнhttps://lms.e-school.net.ua/course_category/Дистанційне навчання. Сайт КЗ «ЦПРПП»Сервіси для дистанційного навчання. Корисні ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИ для організації дистанційного та змішаного навчання

Номер слайду 38

Збірник календарно-тематичних планувань для 1 класу (НУШ) на 2022-2023 н.р.  Збірник календарно-тематичних планувань для 2 класу (НУШ) на 2022-2023 н.р.  Зірник календарно-тематичних планувань для 3 класу (НУШ) на 2022-2023 н.р. Збірник календарно-тематичних планувань для 4 класу (НУШ) на 2022-2023 н.р. Орієнтовне календарно-тематичне планування 1-4 класи

Номер слайду 39

Навчально-методичні посібники щодо оцінювання в НУШНова українська школа: теорія і практика формувального оцінювання у 3–4 класах закладів загальної середньої освітиІнструментарій оцінювання результатів компетентнісно-орієнтованого навчання молодших школярів. Формувальне оцінювання в освітньому процесі початковоїшколи. Оцінювання НУШ

Номер слайду 40

Вебінари щодо оцінювання у НУШ 1-4 класи. Барна М. вебінар ''Річне оцінювання у 1-2 класах.'‘Барна М. вебінар ''Річне оцінювання у 3-4 класах.''Усі уроки початкової школи https://www.schoollife.org.ua/usi-uroky-pochatkova-shkola/

Номер слайду 41

Одним із основних документів залишився річний план роботи школи, де зібрано всі напрями роботи закладу освіти. Виховна робота – складник освітнього процесу. Якщо у плані роботи школи є відповідний розділ – то кожен класний керівник пише виховний план роботи. Оскільки заклад освіти має автономію, то перша серпнева педрада має вирішити, яким чином треба вести всю документацію. Адже наказом директора затверджується вся номенклатура справ закладу освіти і вже на рівні школи треба визначити, чи пишуть плани виховної роботи, плани методичних об’єднань тощо.

Номер слайду 42

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Деркач Тетяна Іванівна
    Велика Вам вдячність за таку чудову презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 грудня 2022
Переглядів
1726
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку