Презентація "Нові конструктивні рішення в архітектурі. Архітектурна біоніка."

Про матеріал

Презентація до уроку образотворчого мистецтва у 7 класі на тему "Нові конструктивні рішення в архітектурі. Архітектурна біоніка." містить підбірку світлин, які допоможуть учням краще зрозуміти навчальний матеріал.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нові конструктивні рішення в архітектурі. Архітектурна біоніка. Виконала: Гуд Світлана Сергіївнавчитель образотворчого мистецтва КЗ “НСЗШ I-III ст. №4”, м. Нікополь7кл.

Номер слайду 2

Біоніка – це наука, яка вивчає представників рослинного і тваринного світу з метою використання природних форм для створення нових технічних об'єктів.

Номер слайду 3

Біоніка охоплює майже всі сфери діяльності людини.

Номер слайду 4

Біоніка в архітектуріОстанкінська вежа. Берлінська вежа. Ейфелева вежа.

Номер слайду 5

Будинок Сіднейської опери

Номер слайду 6

Купол всесвітньої виставки в Монреалі. Музей «Біосфера» (Канада)

Номер слайду 7

Jin Mao Tower, Шанхай. 421 м. Елегантна вежа Джин Мао була відкрита в 1999 році, і виконана з використанням традиційних східних форм архітектури, а саме будинків-пагод.

Номер слайду 8

Найвищий хмарочос у світі і найвища споруда, коли-небудь створена людством. Бурж Халіфа (до 2010 Бурж Дубай) став символом нової епохи у висотному будівництві – адже таких висот ще нікому не вдавалось досягти. Хмарочос побудовано в нестерпних умовах – посеред пустелі, палючого сонця та шалених вітрів. Форма будівлі нагадує пелюстки квітів і запобігає руйнації від вітру. Зовнішні панелі також обладнані таким чином, аби захистити мешканців Бурж Халіфи від високих температур. Сам хмарочос вже під час будівництва встановив кілька рекордів – найвище нагнітання бетонної суміші, найшвидші ліфти на планеті та самостійне енергозабезпечення від сонця і вітру. Зі 124 поверху хмарочосу можна побачити протилежиний берег Перської затоки – Іран. Будівництво століття тривало 5 років і коштувало $1,5 млрд

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Давньоримський теоретик архітектури Вітрувій . Архітектурна тріада : корисність міцність краса

Номер слайду 11

1. Уявіть себе архітектором.2. Задачі які необхідно виконати архітектору: Скільки поверхів у вашому будинку. Визначення форми будинку. Форма і розміри вікон та дверей. Будівельні матеріали (камінь, цегла, дерево, скло та ін.)Оформлення зовнішнього вигляду. Оформлення, благоустрій території навколо будинку (освітлення, під'їзд, зона відпочинку)3. Виконати ескізний малюнок «Біонічний будинок» (Виконати малюнок будинку у перспективі)Практичне завдання

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 липня 2018
Переглядів
3360
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку