Презентація "Нові освітні технології" для вчителя

Про матеріал

Презентація для вчителя з впровадження нових освітніх технологій для вдосконалення освіти.

Нестандартнi форми проведення занять спрямованi на пiдвищення ефективностi дiяльностi учнiв. До таких слiд вiднести: урок-вистава, урок-свято, урок-екскурсiя, вiдеоурок, iнтернет-урок iт.д.

Головною перевагою нестандартних форм урокiв є розвиток i вдосконалювання соціокультурної компетенції учнiв, формування самостiйної творчої особистостi, розширення в порiвняннi з базовим рiвнем знань про культурну спадщину країн досліджуваної мови


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель англійської мови Кассай В. Ф. НОВI ОСВIТНI ТЕХНОЛОГIЇЯК ЗАСIБ ПIДВИЩЕНЯ ЯКОСТI ОСВIТИ

Номер слайду 2

УРОК – це основна органiзацiйна форма навчання в школi. Вiн є не тiльки важливою органiзацiйною, але й, насамперед, педагогічною одиницею процесу навчання й виховання, його моральнiсть, а також основнi принципи, методи й засоби навчання одержують реальну конкретизацiю i знаходять cвоє правильне рішення i втiлюють в життя тiльки пiд час уроку i через нього.

Номер слайду 3

Особливу значимість набувають прості і мудрі слова засновника європейської науки РЕНЕ ДЕКАРТА «Визначайте значення слів – цим ви позбавите людство від половини упереджень».

Номер слайду 4

Поняття «якiсть освiти» може бути застосовано i до рiзних моделей освітньої практики. Наприклад, система освiти, звичайна класно-урочна або предметно-групова: викладання ведеться в однiй паралелi не в класах, а в группах поглибленого або звичайного вивчення – це варiанти програми з кожного предмета різної якостi, причому не несе в собi нiякихоцiнок.

Номер слайду 5

Що ми вчителя, можемо робити з якiстю освiти?По-перше, навчитися правильно прогнозувати, проектувати, моделювати тi якостi пiдготовки, якi школа передбачає отримати «на виходi» освiтнього процесу. Друге – забезпечувати, пiдтримати досягнення необхiдного рiвня якостi освiти, вчасно припиняючи небажанi вiдхилення вiд нього. Третє - пiдвищувати якiсть освiти, приводячи його у вiдповiднiсть до зростаючих вимог зовнiшнiх замовникiв. Поява нових властивостей можливо тiльки через розвиток освiти (тобто через iновацiйнийпроцес). Четверте - виявляти й оцiнюватиреальну якiстьосвiти, її вiдповiдальнiстьпотрiбному, стандартам.

Номер слайду 6

Проблема викладання іноземної мови в школi у цей час набула особливої актуальностi, тому що змiни в характерi освiти все бiльш явно орієнтують його на «вiльний розвиток людини», на творчу iнiцiативу, самостiйнicть учнiв, конкурентоспроможнiсть, мобiльнiстьмайбутнiх фахiвцiвцiв.

Номер слайду 7

Нестандартнi форми проведення занять спрямованi на пiдвищення ефективностi дiяльностi учнiв. До таких слiд вiднести: урок-вистава, урок-свято, урок-екскурсiя, вiдеоурок, iнтернет-урок iт.д.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Головною перевагою нестандартних форм урокiв є розвиток i вдосконалювання соціокультурної компетенції учнiв, формування самостiйної творчої особистостi, розширення в порiвняннi з базовим рiвнем знань про культурну спадщину країн досліджуваної мови.

Номер слайду 12

Мета нашої роботи була – показати можливiсть використання нестандартних форм уроку в сучаснiй школi, спрямованих на розв’язання завдання формування соціокультурної грамотностi учнiв.

pptx
Додав(-ла)
Kassay Valentina Fedorivna
Додано
27 вересня 2018
Переглядів
1096
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку