Презентація "Новітні технології енергозбереження"

Про матеріал
Використання новітніх технологій в енергозбереженні. Плюси та мінуси використання новітніх технологій в енергозбереженні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новітні технології енергозбереження

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Теплообмінники в системі вентиляціїПлюси:економія енерговитрат на опалення та охолодження приміщень;зменшення викиду тепла в атмосферу - турбота про навколишнє середовище. Мінуси: Великий розмір;Необходимо проектуваті систему вентиляції з урахуванням блоків теплообміну відразу, дообладнаті потім складно.

Номер слайду 4

Геліоактивні будівліСтіни й дах геліоактивних будівель покриті панелями, які поглинають енергію сонячного випромінювання і нагрівають теплоносій. Плюси Технології: Геліактівное будівля може повністю опалюватися за рахунок енергії сонця. У сонячних регіонах геліоактивні панелі забезпечують більше половини потреби в гарячій воді. Потоки повітря, які використовуються для опалення, також беруть участь в організації повітрообміну. Мінуси: Висока вартість геліоактивної системи. Будівля має бути побудовано з урахуванням ефективного енергозбереження. Потрібно проектувати і будувати з нуля.(Китай)

Номер слайду 5

Енургія вітру - роторні вітрогенератори з вертикаольною віссю обертання Плюси:роторні вітрогенераторів:низька собівартість виробництва, немає необхідності встановлювати несучу 100- метрову вежу;можливість встановити на будь-якій будівлі;невисока швидкість обертання ротора - немає руйнує вібрації, підвищеного шуму. Мінуси:невисока потужність, для забезпечення будівлі, потрібно кілька таких генераторів;необхідно використовувати пристрій для перетворення струму від генератора в побутову напругу (220 В, 50 Гц) - це робить інвертор;при використанні вітрогенератора, як основного джерела електропостачання, необхідно встановлювати дорогі акумулятори (для безвітряної погоди);необхідно використовувати огорожу, для забезпечення безпеки людей і тварин;

Номер слайду 6

Світодіодні технології енергозбереження. Плюси технології:вражаючі результати з енергозбереження, світлодіоди - це одна з нових технологій енергозбереження, яка стала масовою;довговічність світлодіодів;світлодіодні лампи менше нагріваються, можна використовувати для колби пластик, а не скло;лампи випускаються під всі стандартні цоколі і роз'єми;світлодіодні лампи не мерехтять;у складі ламп немає шкідливих сполук, їх не треба спеціально утилізувати. Мінуси:відносно висока вартість світлодіодних виробів;зустрічається економія виробників на периферійних деталях, саме вони виходять з ладу в світлодіодним лампі, самі світлодіоди довговічні;погіршення, з часом, світловіддачі світлодіодних джерел світла.

Номер слайду 7

Енергію припливів і відливів – підводні електростанціїПлюси технології:на відміну від вітру, тривалість і амплітуда припливу і відпливу в кожній місцевості відома і постійна, така станція може бути постійним джерелом енергії;енергія припливів - поновлюваний природний ресурс, немає доведеного негативного впливу на навколишнє середовище;приливна електростанція може стати основним джерелом електропостачання для прибережного міста. Мінуси:вивисока вартість виготовлення і установки станції, окупність за рахунок електроенергії - десятки років;можливість використовувати тільки в місцях з великою амплітудою припливу і відпливу (як правило, це океанські узбережжя);ускладнює судноплавство і рибний промисел у місці установки.

Номер слайду 8

Дякую за увагу! https://energo-audit.com/tehnologii-energosberezhenia

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Перебийніс Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
24 січня 2021
Переглядів
1618
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку