Презентація: "НУШ: практична реалізація на уроках англійської мови"

Про матеріал
З досвіду роботи описані методи та засоби навчання на уроках англійської мови у 5 - 6 класах, які відповідають вимогам концепції НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НУШ:практична реалізація на уроках англійської мови

Номер слайду 2

Основна мета вивчення іноземної мови - формування комунікативної компетенції учнів. Завдання сучасного українського вчителя полягає в тому, щоб виростити дітей активними, успішними, викликати у них почуття радощів й задоволення від школи, забезпечити успіх у навчанні. Організаційний етап кожного уроку покликаний створювати атмосферу довіри та доброзичливості, забезпечити нормальну зовнішню обстановку та психологічний настрій учнів на роботу.

Номер слайду 3

Невід’ємним засобом формування комунікативної компетенції є використання інтерактивних методів навчання, як перегляд мультфільмів та відео англійською мовою

Номер слайду 4

Застосування сучасних інформаційних технологій на уроках англійської мови значно підвищує інтенсивність навчального процесу

Номер слайду 5

Використання відеоуроків сприяє кращому вивченню навчальної інформації на уроках, сприяє засвоєнню лексичних, мовних, граматичних структур

Номер слайду 6

Гра - запорука результативності в навчанні та засіб формування пізнавальної діяльності на уроках англійської мови. Види ігор: фонетичні ігрина засвоєння правил читанняна розвиток навичок читанняна розвиток навичок аудіюваннядля засвоєння лексичного запасуграматичні ігрина формування та розвиток навичок письма

Номер слайду 7

Лексичні ігри. Формування навичок монологічного та діалогічного мовлення. Цьому сприяє атмосфера колективного спілкування на основі комунікативної ситуації. За допомогою гри розвивається інтерес до іноземної мови, легше зосередити увагу учнів, залучити їх до активної роботи. Учні активно мислять, розширюють творчі здібності під час виконання завдань.

Номер слайду 8

Граматичні ігри на уроках англійської мови. Для набуття граматичних навичок, правильного вживання артиклів, прийменників із займенниками, відмінювання іменників та дієслів, вживання часових форм тощо, використовуємо граматичні ігри.

Номер слайду 9

Засвоєння мовних структур та граматичних правил. Для кращого засвоєння навчального матеріалу, закріплення лексичного, граматичного, країнознавчого, завдяки використанню анімації, з’являються можливості виділення найбільш значущих елементів за допомогою кольору, шрифту, схем, таблиць тощо.

Номер слайду 10

Компетентнісне навчання передбачає гармонійне поєднання знань, умінь та навичок. Важливо пояснити учням і батькам: знання – не самоціль задля хорошої оцінки, а інструмент для формування практичних умінь. Тому кожен урок має бути пов'язаний із життєвими ситуаціями, передбачати практичне застосування здобутих знань.

Номер слайду 11

"Зміни нині відбуваються дуже швидко, тому найважливіше навчити учнів вчитися й перевчатися – тоді в дорослому віці вони довше будуть ефективними”Отже, вище описані мною методи найбільшою мірою відповідають вимогам концепції НУШ, оскільки організація такого навчання передбачає моделювання життєвих ситуацій, використання рольових ігор, які сприяють формуванню навичок і вмінь, виробленню цінностей, створенню атмосфери співробітництва, взаємодії. При цьому навчальний процес відбувається за умови постійної активної взаємодії всіх учнів. Це співнавчання, взаємонавчання, де й учень, і вчитель є рівноправними, рівнозначними суб’єктами навчання, розуміють, що вони роблять, рефлектують із приводу того, що вони знають, уміють і здійснюють. Саме цей підхід дозволяє формувати в учнів мовленнєву та комунікативну компетентності. Дякую за увагу!

pptx
Додано
16 вересня
Переглядів
1
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку