Презентація "О. Генрі "Пурпурова сукня"

Про матеріал
Дана розробка містить матеріал для уроку позакласного читання і спияє розширенню знань учнів про творчість О. Генрі та спонукає вихованню справжньої дружби
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новела О. Генрі “Пурпурова сукня”О. Ге́нрі справжнє Ім'я —Ві́льям Сі́дні По́ртер,11вересня 1862, Ґрінсборо, Північна Кароліна, КША — 5 червня 1910, Нью-Йорк, США) — американський письменник. Написав 273 новел і оповідань. Повне зібрання його творів становить 18 томів. Перша книга оповідань О. Генрі «Королі й капуста» — вийшла в 1904 році. За нею пішли: «Чотири мільйони» (1906), «Непогасний світильник» (1907), «Серце Заходу» (1907), «Голос міста» (1908),«Благородний шахрай» (1908), «Шляхи долі» (1909), «Вибране» (Options, 1909), «Точні справи» (1910) і «Вир» (1910). Письменник помер 5 червня 1910 року в Нью-Йорку.

Номер слайду 2

ВИСЛОВИ О. ГенріРизикована річ це кохання з першого погляду, коли вона ще не бачила його чекової книжки, а він ще не бачив її в папільотках. Тим не менш в житті воно буває. Ми не обираємо дорогу. Щось всередині нас змушує нас обрати той чи інший шлях. Жодної хвилини життя неможливо купити за готівку.

Номер слайду 3

Черво́ний (від давньорус. черленый, червеный) — колір з мінімальною частотою, що сприймається людським оком. Діапазон червоних кольорів в спектрі з довжиною хвилі 630—760 нанометрів, межа сприйняття залежить від віку. Один з трьох «основних» кольорів в системі RGB. Червоний  — це перший колір веселки. Відтінки червоного: Бордо́вий Вишне́вий Іржавий Кардина́льський Кораловий Кашта́новий, бруна́тний. Крива́во-черво́ний Малино́вий Роже́вий Рубіновий. Терако́товий Фу́ксія Пурпуро́вий

Номер слайду 4

Червоний – це колір життя, колір крові, вогню, сходу сонця. Він несе в собі впевненість, сильну енергію, імпульс і потужну творчу силу. Червоний підбадьорює людину, змушує її активно діяти і перемагати. У Полінезії слово «червоний» є синонімом слова «коханий». У Китаї про щиру, відверту людину говорять «червоне серце».

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Визначте, кого з героїнь стосуються цитати: Мейди чи Грейс 1. Кароока дівчина з волоссям кольору кориці, продавчиня крамнички капелюшків «Вулик».2. Дівчина з брошкою із штучних діамантів і м’ятним подихом при розмові 3. У мене буде пурпурова сукня – пошита у кравця пурпурова сукня – до Дня Подяки.4. А в мене буде червона. На П’ятій авеню більше червоного. І всім чоловікам, схоже, він подобається.5. Ти гадаєш, що пурпуровий подобається містеру Ремсі. А я вчора чула, як він казав, що деякі відтінки темно-червоного були просто приголомшливі.

Номер слайду 7

6. Вона каже, щоб я забиралася геть, – сказала... – Стара хороба. Я винна їй 4 долари. Вона виставила мою валізу в хол і замкнула двері. Я більше не можу нікуди піти. У мене нема ні цента грошей.7. Чому, боже мій! ти ще не одягнена?8. Боже! – сердито вигукнув Шлєґель. – Почему вы такая печальная?9. Коли вона вийшла з лавки, риски невеликого дощу впали на її обличчя. Вона посміхалася і цього не відчула.10. Ви виглядаєте просто чудово у вашій новій сукні. Я був дуже розчарований, коли не побачив вас на нашому обіді. Із усіх дівчат, яких я коли-небудь знав, ви найрозумніша і найраціональніша. Нема нічого кориснішого для здоров’я і ніщо так не бадьорить, як отака ваша прогулянка у негоду. Можу я пройтися з вами?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Дру́жба — безкорисливі взаємовідносини між людьми, дружба заснована на довірі, щирості, взаємних симпатіях,спільних інтересах, захопленнях та інше.

Номер слайду 11

«Друг — це означає другий я!»

Номер слайду 12

Важлива та людина, яка приходить на допомогу тоді, коли її навіть не просять. (Джей Ді, серіал "Клініка")

Номер слайду 13

Відбувається справжнє диво, коли ти зустрічаєш споріднену душу, яка визнає те, ким ти є і ким можеш стати, і яка запалює в тобі кров для нових великих звершень. (Рості Беркус)

Номер слайду 14

Боягузливий друг страшніше за ворога, бо ворога побоюєшся, а на друга сподіваєшся. (Лев Толстой)

pptx
Додано
14 березня 2021
Переглядів
1086
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку