Презентація. О. Грін життя і творчість

Про матеріал
Матеріал розширить кругозір юних читачів, допоможе краще пізнати світогляд письменника, допоможе початківцям на уроці
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Грін « Пурпурові вітрила »

Номер слайду 2

(1880 – 1932 рр.)Російський письменник, представник романтичного реалізму, революціонер. Національність - поляк. Діяльність - романіст

Номер слайду 3

Народився Олександр Степанович 23 серпня 1880 р. в місті Слободському В’ятської губернії. Першим словом, яке прочитав Олександр було « море ». Перша прочитана книжка « Пригоди Гуллівера ». Зачитувався пригодницькими романами. Був матросом на пароплаві. Протест проти соціальної несправедливості та сподівання на зміни у суспільстві привели Гріна в революційні кола.

Номер слайду 4

Пропозиція взяти участь у терористичному акті поклала кінець політичній діяльності мрійливого фантазера. Упродовж довгого часу був в’язнем, засланим, утікачем, змушеним жити під чужим ім’ям. Грін став письменником під час перебування в севастопольській в’язниці. За рік післі того він опублікува кілька оповідань під псевдонімом О. С. Г. За два роки потому видав першу прозову збірку « Шапка-невидимка» ( 1908 р.)У 1912-1917рр. Твори Гріна набували все більшої популярності. Під час Жовтневої революцію та громадянської війни почав писати « Пурпурові вітрила ».

Номер слайду 5

Номер слайду 6

1920-ті роки були для письменника щасливими. Написав свої найкращі твори : « Блискучий світ » (1923 р.)« Та, що біжить по хвилях » (1928 р.)Повість-феєрія « Пурпурові вітрила » (1923 р.)Одружився з Ніною Миколаївною, витонченою та щирою жінкою, якій присвятив « Пурпурові вітрила». Саме Вона стала самовідданою любов’ю для розчарованого байдужістю та творчим забуттям поета .

Номер слайду 7

Олександр Грін на поштовій марці України, 2005

Номер слайду 8

За життя Грін так і не здобув визнання. Та насправді талановиті грінівські книжки не відставали від своєї доби, а навпаки, підносилися над нею, бо ж повертали істенне значення вічним духом цінностям, допомагали читачам повірити у МРІЮ та ВЛАСНІ СИЛИ

pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
30 січня 2022
Переглядів
418
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку