Презентація "О.С. Пушкін"

Про матеріал
Матеріал буде корисним вчителям зарубіжної літератури про підготовці до уроку з теми "О.С. Пушкін. Вступ до поеми "Руслан і Людмила " із застосуванням мультимедійних технологій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Сергійович Пушкін 1799-1837

Номер слайду 2

6 червня1799 року в Москві, у Німецькій слободі, народився хлопчик, якому суджено було стати одним із найвеличніших поетів Росії Пушкін у дитинстві.1800-1802

Номер слайду 3

Мати, Надія Осипівна, уроджена Ганнібал, була внучкою Абрама Петра Ганнібала – «Арапа Петра Великого, російського генерала. Н. О. Пушкіна.1800-і рр. Прадідусь, Абрам Петрович Ганнібал "Арап Петра Великого"Батько, Сергій Львович, належав до стародавнього дворянського роду, небагатий поміщик, освідчена людина,добре знав літературу, був знайомий із багатьма російськими письменниками та сам небагато писав. С. Л. Пушкін.1824р.

Номер слайду 4

Ще в дитинстві Пушкін познайомився з російською поезією від Ломоносова до Жуковського, з комедіями Мольєра і Бомарше. Почав сам створювати поетичні твори.

Номер слайду 5

19 жовтня 1811 р., у12 років, Пушкін вступив до щойно відкритого Царськосельського ліцеюи- привелійованого навчального закладу, призначеного для підготовки за спеціальною програмою державних чиновників з дітей дворянського стану.

Номер слайду 6

Ще до закінчення ліцею, у 1817 році, Пушкін почав писати поему «Руслан і Людмила», яку закінчив у березні 1820 року.

Номер слайду 7

Ілюстрація до вступу до поеми “Руслан і Людмила”

Номер слайду 8

Вранці та вдень Пушкін зазвичай працював, потім виїздив верхи або ходив до села Тригорське, де жили сусіди, з якими він був добре знайомий. А вечорами, коли за вікном вила завірюха, він знову, як у дитинстві, слухав казки та пісні няні. Ось як поет писав брату в листі: «Знаешь ли мои занятия? До обеда пишу записки, после обеда езжу верхом, вечером слушаю сказки… Что за прелесть эти сказки! Каждая из них поэма!»

Номер слайду 9

Справжнім скарбом була для Пушкіна кожна казка його доброї і самобутньоої талановитої няні Арини Родіонівни. "Он все с ней, коли дома", - згадували дворові люди села Михайлівського. Багато з її казок Пушкін використав пізніше як сюжети власних казок (у віршах).

Номер слайду 10

Впізнай казку О. С. Пушкіна

Номер слайду 11

Впізнай казку О. С. Пушкіна

Номер слайду 12

Впізнай казку О. С. Пушкіна

Номер слайду 13

Впізнай казку О. С. Пушкіна

Номер слайду 14

6 травня 1830 р. відбулася помолвка Пушкіна з Наталією Гончаровою. Батько виділив йому с. Кістеньовку з , розташовану у Ніжегородській губернії, неподалік від с. Болдіно. Поет виїхав туди, щоб підготуватися до весілля. Епідемія холери змусила його залишитися тут на кілька місяців . Талант Пушкіна достиг повного розквіту. Цей період творчості поета відомий як «Болдінська осінь».

Номер слайду 15

У Болдіно написано такі твори, як «Повісті Бєлкіна», «Маленькі трагедії», «Будиночок у Коломні», «Казка про попа і робітника його Балду», вірші «Елегія», «Біси», завершено «Євгенія Онєгіна».

Номер слайду 16

На початку1834 р. У Петербурзі з’явився француз барон Дантес. Він закохався в дружину Пушкіна та став за нею упадати. Цей конфлікт вилився в анонімні листи, образливі для честі дружини поета і його самого. Вранці 27 січня (8 лютого – за нов.стилем) 1837 року, у передмісті Петербурга, на Чорній річці, відбулась дуєль. Смертельно поранений Пушкін

Номер слайду 17

О. С. Пушкін прожив дві доби в страшних муках, помер 10 лютого 1837 року.

Номер слайду 18

Смерть поета стала початком його безсмертної слави на землі.

Номер слайду 19

Презентацію розробила учитель зарубіжної літератури Підліснівсьеої загальноосвітньої школи I-III ступенів Шейчина Алла Миколаївна

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Маковей Татьяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 листопада 2020
Переглядів
823
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку