Презентація "Об'ємні фігури"

Про матеріал
- навчальна - ознайомити учнів з об’ємними геометричними фігурами; - продовжувати навчати зоровим способом обстежити, дізнаватися і правильно називати об'ємні і площинні геометричні фігури. - закріплювати вміння в складанні розповідання про геометричній фігурі на підставі виокремлення ознак кольору, величини, форми. - вміти виділяти суттєві подібності та відмінності при порівнянні геометричних форм і фігур.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об’ємні і плоскі геометричні фігури і тіла

Номер слайду 2

Циліндр Круговим циліндром називається тіло, яке складається з двох кругів, що не лежать в одній площині й суміщаються паралельними перенесенням, і всіх відрізків, що сполучають відповідні точки цих кругів.

Номер слайду 3

Куб Кубом називається прямокутний паралелепіпед, у якого всі шість граней — квадрати

Номер слайду 4

Куля Кулею називається тіло, що складається з усіх точок простору, які розташовані від даної точки на відстані, що не більша за дану. Ця точка називається центром кулі, а дана відстань — радіусом кулі.

Номер слайду 5

Конус Круговим конусом називається тіло, яке складається з круга — основи конуса, точки, яка не лежить у площині цього круга, — вершини конуса і всіх відрізків, що сполучають вершину конуса з точками основи. Відрізки, що сполучають вершину конуса з точками кола основи, називаються твірними конуса.

Номер слайду 6

Паралелепіпед Прямокутним паралелепіпедом називається геометрична фігура, яка має шість граней, кожна з яких – прямокутник.

Номер слайду 7

Піраміда Пірамідою називається багатогранник, який складається з плоского багатокутника — основи піраміди; точки (яка не лежить у площині основи) — вершини піраміди; та всіх відрізків, що сполучають вершину піраміди з точками основи. Відрізки, що сполучають вершину піраміди з вершинами основи, називаються бічними ребрами.

Номер слайду 8

Круг Кругом називається геометрична фігура, яка складається з усіх точок площини, відстань від яких до даної точки не перевищує заданої. Ця точка – центр круга. Радіус – задана відстань.

Номер слайду 9

Квадрат Квадратом називається прямокутник, у якого всі сторони рівні. Властивості квадрата: Оскільки квадрат є паралелограмом, прямокутником і ромбом водночас, маємо: 1) у квадрата всі сторони рівні; 2) у квадрата всі кути рівні; 3) діагоналі квадрата рівні, перетинаються під прямим кутом, діляться в точці перетину навпіл, є бісектрисами його кутів.

Номер слайду 10

Прямокутник Прямокутником називається паралелограм, у якого всі кути прямі. Ознаки прямокутника: Теорема 1. Якщо в чотирикутнику всі кути рівні, то він є прямокутником. Теорема 2. Якщо в чотирикутнику є три прямі кути, то він є прямокутником. Теорема 3. Якщо в паралелограмі є прямий кут, то паралелограм є прямокутником. Теорема 4. Якщо в паралелограмі діагоналі рівні, то він є прямокутником.

Номер слайду 11

Трикутник Трикутником називається геометрична фігура, яка має три точки, що не лежать на одній прямій, і три відрізки, що їх сполучають. Трикутник з вершинами A, B, і C позначається ABC.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Свобода Ольга Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Козій Лариса Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Математика, 3 клас, Матеріали до уроків
НУШ
Інкл
Додано
10 січня 2022
Переглядів
4966
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку