Презентація "Образи людини в кіномистецтві" (2) 6 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали до уроку та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образи людини в кіножанрах (ІІ)6 М31

Номер слайду 2

Кіно посідає вагоме місце в житті сучасної людини. Майстерність акторів, режисерів, постановників та інших членів знімальної команди переносить нас у світ ілюзії. Разом з героями кінострічки ми переживаємо, радіємо, дивуємося — ніби проживаємо інше життя. Кожен фільм - це праця людей багатьох професій. Зокрема, звуковий супровід створює ціла команда: композитори, музиканти-виконавці, звукорежисери, звукооператори. До кожного фільму ретельно продумується звукова «партитура». Адже важливо, щоб музика якнайкраще передавала емоції, розвиток сюжету, характери персонажів тощо. Часто саундтрек фільму стає дуже популярним і завдяки улюбленій музиці ми із задоволенням пригадуємо кінострічку.

Номер слайду 3

Переглянь. Роберт Лопес, Кристен Андерсон-Лопес. «Let It Go. Frozen» (у виконанні Alex Boye і дитячого хору «One Voice»). М/ф «Том і Джері» (фрагмент).• З якого кінотвору ця пісня? Які зміни відбулися у виконанні, як порівняти з оригіналом? Згадай та переглянь «Том і Джері», вимкнувши музику. Чи змінилося сприйняття фільму? Узагальни роль музики в кіно. Фахівці яких кінопрофесій є на ілюстрації?Саундтрек (від англ. soundtrack - «звукова доріжка») - звукове оформлення фільму, мультфільму або комп’ютерної гри.

Номер слайду 4

Кінограмота. Важливо, щоб характер музики відтворював загальний характер фільму, його жанрові особливості. Тому часто композитори спеціально пишуть саундтреки до конкретного фільму. Це може бути інструментальна й вокальна музика (зокрема, у виконанні відомих виконавців). Також для втілення задуму (наприклад, створення певної атмосфери) використовують класичну музику або відомі твори популярних виконавців. Оберіть і прослухайте кілька саундтреків до фільмів. Запишіть характер музики (мелодію, темп, ритм, тембри), особливості виконання. Зробіть припущення: чи існують особливі характеристики музики, притаманні фільму певного жанру?«Пітер Пен» (фентезі)«Зоряні війни» (фантастика)«Іван Сила» (біографічний)«Рожева пантера» (детектив)«Пульс» (драма)

Номер слайду 5

Відтворіть ритмічну послідовність повільно на f або помірно з поступовим посиленням динаміки від p до f. Уявіть події, сцену фільму, які можна озвучити таким супроводом.

Номер слайду 6

Заспівай. Пісня «Звуки музики» (музика Річарда Роджерса).• Назви жанри кінематографа та їх особливості. На дозвіллі занотуй свої улюблені кінофільми / мультфільми. Спробуй визначити їх жанри, схарактеризуй музичний і звуковий супровід.

pptx
Додано
3 квітня
Переглядів
400
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку