Презентація "Образи Тома і Гека"

Про матеріал
Презентація містить ілюстрації до твору, текстове пояснення, таблиці, завдання,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

(характеристика героїв Марка Твена)

Номер слайду 2

Літературна гра «Так/ні» за біографією Марка Твена Марк Твен – німецький письменник. Справжнє ім’я митця - Семюел Ленгхорн Клеменс. Народився в селищі Флориді (штат Міссурі) Найбільшим захопленням Семюеля було озеро Онтаріо. 5. Майбутній письменник теж колись працював лоцманом.

Номер слайду 3

Відповіді Ні, американський письменник. Так Так. Ні, річка Міссісіпі. Так.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Людина без друзів,… Без вірного друга —… Справжній друг …. Друга шукай, … З добрим дружись, … а знайдеш — тримай. велика туга.  пізнається в біді. мов дерево без коріння. а лихого стережись.  

Номер слайду 6

Взагалі-то найбільше Тома виховує його друг Гекк і ті люди, з якими він зустрічається під час своїх пригод. Співчуття, правдолюбства, добра, справедливості він навчається поза школою і родиною. Том — гарний, дуже добрий, веселий і дотепний хлопчик. Він кмітливий, романтичний, із бурхливою фантазією, яка штовхає його на пошуки пригод.

Номер слайду 7

Син бездомного п'яниці Гек росте безпритульником і обірванцем. Він ночує в порожній діжці з-під цукру, палить трубку, не ходить до школи, ледарює, і таке життя йому подобається. Дітям не дозволяють дружити з Геком, але Том Соєр порушує заборону.

Номер слайду 8

Однак, дізнавшись про несподіване багатство Гека, в місто повертається його батько. Папаша Фінн викрадає Гека, замикає його в хатині за містом і починає судову тяганину з вдовою за право опікунства. Втомившись від побоїв батька, Гек інсценує своє вбивство і тікає. Починається його знаменита подорож на плоті по Міссісіпі в компанії негра Джима, авантюристів Короля і Герцога. Після багатьох пригод Том і Гек виявляються володарями скарбу. Несподіване багатство перевертає життя Гека - його бере на виховання вдова Дуглас.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Порівняльна таблиця-характеристика Тома Соєра й Гекльберрі Фінна Том Гек Спільне Хлопці приблизно одного віку, один сирота, інший - безпритульний, веселі, бешкетливі, людяні , добрі, сміливі, кмітливі, благородні, мрійники; мають шкідливі звички - курять

Номер слайду 12

Том Гек Відмінне Освічений, начитаний Волелюбний Вигадливий Неосвічений, не відвідував школи, церкви Гарний організатор Має багато шкідливих звичок: «нероба, безпритульний і розбишака», неохайний, лаявся Підприємливий Уміє приймати рішення в екстремальних ситуаціях Чутливий, легко закохується Вірний у дружбі Не завжди дбає про спокій близьких

Номер слайду 13

висновок Два головні герої повісті Марка Твена -цілком різні: за вихованням, родинними звичаями й цінностями, способом життя. Ставши друзями, вони спільно вигадують щоразу нові пригоди, створюють проблеми для самих себе і дорослих. Водночас інколи вони опиняються у важливих місцях, вчасно і доречно у такий спосіб допомагаючи людям. Хлопці - кмітливі та вигадливі, але й небайдужі, відважні, уміють ризикувати й знаходити правильні рішення в складних життєвих ситуаціях.

Номер слайду 14

Складання словесного портрета персонажа твору Очі: Погляд: Обличчя: Ніс: Посмішка: Волосся: Постать: Одяг:

Номер слайду 15

(Заборонене завжди притягує; хлопці любили свободу, не хотіли виконувати свої нудні, на їхню думку, обов' язки; вони інколи не розуміли своїх батьків, їм хотілося незалежності, необмеженості бажань.) Постановка та розв'язання проблемного питання Чому всі діти з містечка тягнулися до Гека Фінна, незважаючи на заборону батьків?

Номер слайду 16

Рольова художня гра «Заплутана розповідь» Знайдіть помилки й неточності.

Номер слайду 17

опрацювати розділ ХХІІІ твору «Пригоди Тома Соєра»; виписати цитати до образу Тома чи Гека.

ppt
Додано
23 січня 2022
Переглядів
1167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку