Презентація " Олімпійські Ігри" Стародавня Греція

Про матеріал
Презентація " Олімпійські Ігри" Стародавня Греція Види змагань, історія виникнення та поширення Олімпійських ігор"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ СТАРЧЕНКО АЛІСА 6-В

Номер слайду 2

Олімпі́йські і́гри — міжнародні спортивні змагання, які проводяться кожні два роки під переглядом Міжнародного олімпійського комітету. Види спорту, які входять до програми Олімпійських ігор називаються олімпійськими. Переможці змагань отримують довічне звання олімпійського чемпіона. В програму Олімпійських ігор входять 33 види спорту, що включають 52 дисципліни. Загалом в окремих змагання розігрується близько 400 медалей.

Номер слайду 3

Олімпійські ігри зародилися в Стародавній Греції, де вони проводилися раз на чотири роки у місті Олімпія і були визначною подією в житті стародавніх греків, проводилися з 8 століття до н. е. до 4 століття нашої ери. Олімпійські ігри античності були низкою змагань, що проводилися між представниками кількох міст-держав і царств Стародавньої Греції, які мали, здебільшого, атлетичний характер, а також змагання борців та перегони колісниць. На час Олімпійських ігор всі воєнні конфлікти між містами-державами, які брали участь у змаганнях, припинялися до їх закінчення.

Номер слайду 4

Історія Олімпійських ігор сучасності почалася з 1896р. У перших Іграх проведених під егідою Міжнародного Олімпійського Комітету в Афінах взяли участь 241 спортсменів з 14 країн, які змагалися в 43 дисциплінах.

Номер слайду 5

Українські спортсмени виступають на Олімпійських іграх окремою командою, починаючи із Зимової Олімпіади 1994 року. Загалом, Українська національна олімпійська дружина виборола 96 медалей на літніх Олімпіадах і 5 медалей на зимових Олімпіадах. Найуспішніші види — гімнастика, легка атлетика та боротьба.

Номер слайду 6

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
28 березня 2019
Переглядів
7792
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку