Презентація "Онлайн-сервіси для організації дистанційного та змішаного навчання"

Про матеріал
Під час дистанційного навчання робота стає неможливою без онлайн-сервісів. Сьогодні обовязок кожного вчителя добре володіти певними програмами , які можуть бути використані під час дистанційного навчання. Дана презентація може стати доповненням до виступу на педраді або інших нарадах, та познайомити вчителів з найпоширенішими та найпростішими у використанні сервісами для роботи онлайн.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Онлайн-сервіси для організації дистанційного та змішаного навчання

Номер слайду 2

Як розрізнити форму навчання. Змішане навчання — це така методика формальної освіти, згідно з якою учень чи учениця засвоює одну частину матеріалу онлайн, частково самостійно керуючи своїм часом, місцем, шляхом і темпом навчання, а іншу частину матеріалу вивчає у шкільному класі. Дистанційне навчання — сукупність інформаційних технологій та методик викладання, які передбачають здобуття освіти без фізичної присутності здобувачів у навчальному закладі. Відмінністю дистанційного навчання від заочного навчання є використання синхронного режиму — при якому здобувачі освіти працюють разом із педагогічним персоналом закладу наживо, використовуючи засоби та технічні рішення зв'язку в реальному часі, дотримуючись встановленого закладом освіти розкладу занять.

Номер слайду 3

Платформа дистанційного навчання дозволяє організувати не лише дистанційне навчання, але й розмістити матеріали для змішаного навчання, самостійного вивчення окремих тем учнями тощо. Серед найпопулярніших є:

Номер слайду 4

Найбільш корисними додатковими інструментами при впровадженні змішаного навчання є наступні:Інструменти для створення онлайнових дидактичних ігор, вправ, кросвордів, тестів та опитувань Інструменти онлайн трансляційІнструменти для онлайн співпраці. Інструменти для створення, редагування та розміщення відео.

Номер слайду 5

Інструменти для створення, редагування та розміщення відео. Найпростіше – перетворити готову навчальну презентацію Microsoft Power. Point на відео (інструкція за посиланням https://cutt.ly/yf. Qj. MP7), Записати відео з екрану допоможе програмний засіб Fast. Stone Capture (https://www.faststone.org/index.htm), Відредагувати відео – Camtasia Studio (https://www.techsmith.com/video-editor.html), Записати відео та відразу ж вивантажити в онлайн – Loom (https://www.loom.com/), який є надбудовою для Google Chrome.

Номер слайду 6

Інструменти онлайн трансляцій Найпростішим варіантом є прямі ефіри You. Tube (інструкція за посиланням https://cutt.ly/nf. Qji. Ib) Найпоширенішим – Zoom (https://zoom.us/ інструкція користувача за посиланням)Легко вбудовується в платформу Moodle відеоконференція Big. Blue. Button (https://bigbluebutton.org/) Google Meet (https://meet.google.com/) є безкоштовною платформою з потужним функціоналом та інтеграцією з Google Classroom.

Номер слайду 7

Інструменти для онлайн співпраці. Під час «живих подій» (очних зустрічей у класі) варто використовувати сервіс Classroomscreen (https://classroomscreen.com/), який допомагає організувати навчальну взаємодію (інструкція знаходиться за посиланням). При дистанційній роботі варто використовувати онлайнові дошки на кшталт Padlet (https://uk.padlet.com/) чи Google Jamboard (https://jamboard.google.com/), з допомогою яких організовують мозковий штурм, взаємодію учнів в командах, їхню самостійну роботу та інші.

Номер слайду 8

Інструменти для створення онлайнових дидактичних ігор, вправ, кросвордів, тестів та опитуваньдопоможуть організувати формувальне оцінювання, налагодити зворотній зв’язок з учнями, закріпити отримані знання. Найпопулярнішими інструментами для створення вправ, робочих аркушів та тестів є Learningapps (https://learningapps.org/), Classtime (https://www.classtime.com/uk/), Оnlinetestpad (https://onlinetestpad.com/ua), Miyklas (https://miyklas.com.ua), Quizizz (https://quizizz.com/), me (https://wizer.me/), Quizlet (https://quizlet.com/), Rebus1 (http://rebus1.com/), Thatquiz (https://www.thatquiz.org/uk/).

Номер слайду 9

Найпростіші інструменти для створення персональних сайтів та блогів  Сайти Google (https://sites.google.com/)блоги Blogger (https://www.blogger.com/)Word. Press (https://uk.wordpress.org/) Wix (https://uk.wix.com/)

Номер слайду 10

Zoom – це сервіс для організації онлайн-конференцій та відеозв’язку. Що можна робити:організовувати спільні чати для переписки і обміну матеріалами - як загальні, так і приватні;проводити онлайн-конференції з відео високої якості і запрошувати до 100 учасників (у безкоштовній версії, платна дозволяє збільшувати кількість учасників і спікерів);записувати як свої звернення, так і спільні розмови;під час конференцій та семінарів можна демонструвати матеріали на робочому столі свого ПК, смартфона чи планшета;можна проводити необмежену кількість конференцій, та в безкоштовній версії кожна з них може тривати не довше 40 хвилин;конференції можна планувати і заздалегідь запрошувати учасників.

Номер слайду 11

GOOGLE CLASSROOMGoogle Classroom – безкоштовний сервіс для навчальних закладів. Мета – спростити створення, поширення і класифікацію завдань, прискорити обмін файлами між учителями і учнями. Реєструватись окремо не потрібно, достатньо мати пошту на Gmail. Google Classroom об’єднує в собі: Google Drive для створення і обміну завданнями, Google Docs, Sheets and Slides для написання текстів і створення презентацій, Gmail для спілкування Google Calendar для розкладу (наприклад, ви можете спланувати конференцію в Zoom, який дозволяє автоматично додавати заплановані зустрічі в календар – про це в розділі про Zoom). Тож для роботи “у класі” потрібно знати, як користуватися гуглівськими сервісами.

Номер слайду 12

Як можна використати Viber у змішаному навчанніСтворіть чат класу та надсилайте туди матеріали для опрацювання. Заздалегідь зберіть від учнів питання в чатіЧати для групової роботи. Тестування за допомогою вікторин та ін.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
24 листопада 2022
Переглядів
1815
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку