Презентація "Оптимізація озеленення пришкільної території"

Про матеріал
В умовах модернізації сучасної освіти, переходу на більш якісний рівень підготовки учнів до адаптації в умовах сучасного суспільства, в педагогічній практиці пріоритетним завданням стоїть завдання формування  вміння застосовувати отримані знання і навички на практиці в різних сферах життєдіяльності.  Педагогічні підходи, технології повинні бути зорієнтовані та досягненні кожним учнем відповідного практичного результату.      Із всіх відомих педагогічних технологій особливе місце приділяється технології проектної діяльності, так як ця технологія формує в учнів прагнення отримати конкретні знання, створювати конкретні продукти своєї діяльності.  Проектно-дослідницька діяльність дає корисні навички постановки мети та визначення завдань, виявлення проблем та пошуку шляхів вирішення, збору та систематизації інформації, формулювання висновків.          Метод проектів може бути використаний як в урочній, так і в позаурочній діяльності, при інтеграції різних навчальних дисциплін, при організації в школі соціальної практики, введення елективних курсів в  рамках передпрофільної  та  профільної підготовки учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Матеріали Великоканівецького навчально-виховного комплексу “Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І- ІІІ ступенів” Чорнобаївської районної ради Черкаської області на конкурс науково-освітніх проектів

Номер слайду 2

Проект “Озеленення пришкільної території” Координатори проекту: Филь І. - учениця 9 класу Січкар Н. – учениця 9 класу Консультанти: Филь О.М. - вчитель біології; Кононенко С.І. - заступник директора з виховної роботи

Номер слайду 3

Актуальність проекту В умовах модернізації сучасної освіти, переходу на більш якісний рівень підготовки учнів до адаптації в умовах сучасного суспільства, в педагогічній практиці пріоритетним завданням стоїть завдання формування  вміння застосовувати отримані знання і навички на практиці в різних сферах життєдіяльності.  Педагогічні підходи, технології повинні бути зорієнтовані та досягненні кожним учнем відповідного практичного результату.      Із всіх відомих педагогічних технологій особливе місце приділяється технології проектної діяльності, так як ця технологія формує в учнів прагнення отримати конкретні знання, створювати конкретні продукти своєї діяльності.  Проектно-дослідницька діяльність дає корисні навички постановки мети та визначення завдань, виявлення проблем та пошуку шляхів вирішення, збору та систематизації інформації, формулювання висновків.          Метод проектів може бути використаний як в урочній, так і в позаурочній діяльності, при інтеграції різних навчальних дисциплін, при організації в школі соціальної практики, введення елективних курсів в  рамках передпрофільної  та  профільної підготовки учнів.

Номер слайду 4

Мета проекту Створення естетичного і екологічно привабливого простору біля навчального закладу, Покращення екологічної ситуації на прилеглих територіях за рахунок зелених насаджень і квітів; Виховання працелюбства, любові до рідної школи, бережного відношення до школи Розвиток творчих здібностей учнів, Формування навичок здорового способу життя і реалізації принципу практико-зорієнтованого навчання.

Номер слайду 5

Тип: пізнавальний Термін: довготривалий

Номер слайду 6

Очікувані результати: Підвищення рівня знань про навколишнє середовище, зростання екологічної культури особистості, розширення знань і досвіду по догляду за рослинами. Покращення практичної природоохоронної роботи. Розвиток пізнавальної активності учнів. Презентація проекту “ Озеленення пришкільної території ” серед учнів НВК та громадськості села.

Номер слайду 7

Основні методи формування екологічної культури учнів Природоохоронне виховання учнів Інформаційний напрям Робота з інформаційними джерелами Туристично- краєзнавчий напрям Турисько- краєзнавчі гуртки Екологічні стежки Організаційні напрямки Екологічні конкурси, фестивалі Природоохоронні акції Конкурси малюнків, фотографій Зустрічі, конференції Бесіди Екологічні газети, листівки Дослідницький напрям

Номер слайду 8

Підготовчий етап 1. Ознайомлення з Положенням про проведення науково-освітнього проекту “ Оптимізація озеленення території навчальних закладів ”. 2. Опрацювання літератури на дану тематику. 3. Робота в куточках живої природи в кабінетах та дошкільних групах навчального закладу; на закріплених територіях. 4. Робота щодо збереження, примноженя і впорядкування зелених насаджень вздовж прилеглих вулиць, а також подвір΄я навчально-виховного закладу.

Номер слайду 9

Творчий етап: Організація і проведення екологічних акцій: “Збережемо первоцвіти”, “Посади сад”, “Квіти біля школи”, “Весняна толока”, “Шкільне подвір΄я” та інше. Робота над фотоколажем на екологічну тематику. Обробка, оформлення та дизайн роботи.

Номер слайду 10

Заключний етап: 1. Презентація проекту “ Озеленення пришкільної території “(Квітень). 2. Участь у конкурсі науково-освітніх проектів “ Оптимізація озеленення території навчальних закладів ” (листопад-грудень).

Номер слайду 11

Мета екологічної культури: Формування системи наукових знань, поглядів, переконань, які закладають основи відповідального ставлення до навколишнього природного середовища.

Номер слайду 12

Організаційний напрям Робота центру “Господар” учнівського парламенту. Організація екологічної агітбригади “Сонечка”. Участь у природоохоронних акціях: “Збережемо первоцвіти”, “Збережи ялинку”, “Квіти біля школи”, “Життя – без сміття”, “Шкільне подвір΄я” та інші. 4. Екологічні конкурси, фестивалі. 5. Конкурси малюнків, фотографій.

Номер слайду 13

Результати загальношкільного підпроекту “Шкільне подвір΄я” В ході реалізації підпроекту «Шкільне подвір'я» на пришкільній території, закріпленій за класними колективами, було виконано ряд завдань: Визначено дизайн відведених територій. Підготовка матеріалів для виготовлення відповідних об'єктів. Залучення батьків до участі у підпроекті. Встановлення та презентація готових виробів.

Номер слайду 14

Акція “ Нехай моя ялинка залишиться зеленою ” Радіти зустрічі з тобою завжди буду, Мене полонить знов і знов твій чар. Вдихну твій аромат на повні груди, Природної краси цілющий дар. Тож залишайся в лісі, моя люба, Горда красуня, й завжди пам'ятай: Живи, красуйся у свята і в будні Й завжди, ялиночко, завжди мене стрічай!

Номер слайду 15

Акція “ Посади ялинку ” Для озеленення прибережної зони річки Ірклій було привезено 500 саджанців сосни. Спільними зусиллями учнів, працівників школи та жителів села ці деревця висаджені на лівому березі р.Ірклій. Впродовж кількох місяців учні та жителі села доглядали маленькі саджанці.

Номер слайду 16

Акція “Збережемо «первоцвіти» Давайте збережемо первоцвіти! Вони ж вдихають паростки весни, Бо це ж прекрасні і чудові квіти, Своїм теплом розтоплюють сніги. Їх залишилося уже не так багато, Тому потрібно їх оберігать! Настане тиша, як зів'януть квіти, Добро десь зникне і пусте буде життя. Отож, давайте збережемо первоцвіти, Бо це минуле наше й майбуття! На території школи створено куточок первоцвітів, де ростуть перші квіти весни: фіалки, ряст, проліски. Діти охоче доглядають за ними: прополюють, розсаджують, поливають.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Щорічно з квітня по жовтень триває акція «Квіти біля школи». В ході акції діти виконують ряд завдань: Впорядковують територію для майбутньої клумби; Створюють проекти клумб; Підбирають відповідний посівний матеріал(чорнобривці, іпомея, цинія, агератум, петунія, царська борідка, нагідки та ін.), а також висаджують багаторічні рослини(півонія, лілейник, флокси, ехінацея, гортензія, морозець, хоста та ін.)

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ПРО ОЗЕЛЕННЯ ДБАЄМО ЩЕ З РАННЬОЇ ВЕСНИ: ВПОРЯДКОВУЄМО ПРИШКІЛЬНІ ТЕРИТОРІЇ (1ГА), ОБКОПУЄМО ТА ПІДЖИВЛЮЄМО ДЕРЕВА (0,4ГА), СТВОРЮЄМО ДИЗАЙН КЛУМБ (0,2), ВИСІВАЄМО НАСІННЯ ОДНОРІЧНИХ ТІНЕВИТРИВАЛИХ КВІТІВ

Номер слайду 21

Результати роботи учасників гуртка “ Юні екологи – друзі природи ”

Номер слайду 22

Біля обеліску Слави висаджено 15 кущів троянд. Вирощено розсаду квітів: чорнобривців, цинії, агератуму, петунії, царської борідки, нагідок, сальвії, бальзаміну, ромашки, настурції. Висаджено багаторічні рослини: 10 кущів хости, 15 кущів самшиту, 5 кущів півонії, 30 кущів лілейника та 10 кущів ірисів, 20 кущів нарцисів, 50 цибулин ранніх тюльпанів, 7 кущів карликового морозцю. Висаджено 25 кущів троянд на клумбах дитячого підрозділу. Оновлено яблуневий сад: посаджено 10 молодих яблуньок. Закладено шкілку лікарських рослин: м'ята перцева, шавлія, шипшина, меліса, ехінацея пурпурна. Посаджено 7 кущів смородини.

Номер слайду 23

Краєвиди рідної школи

Номер слайду 24

Епілог Живе в природі істина проста Я стверджую усе це не з нагоди: В правічній мові Матері-природи Родилось першим словом – доброта. В ній все твоє: земля і неба вись, Сміх колоска й трави, і регіт грому. Збагни лише її в собі самому, Обожнювать красу землі навчись. Душа краси в природі не згора, Єство її не знає половини Найкрасивіша ціль в житті людини - Це визернити серце для добра!

ppt
Додано
25 листопада 2019
Переглядів
1401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку