Презентація "Органи травлення людини, їх значення"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми "Органи травлення людини, їх значення" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 3 клас. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Органи травлення людини, їх значення

Номер слайду 2

Розумова розминка. У різних частинах тіла людини під шкірою розміщені... З'єднуючись між собою, кістки утворюють…До кісток, шкіри і внутрішніх органів кріпляться…М'язи поділяють на м'язи голови,... Скелет складається з черепа…Основою скелета людини є…

Номер слайду 3

У середній частині до хребта кріпляться…Розумова розминка. До хребта кріпляться також... М'язи людини можуть скорочуватися і... Керує роботою м'язів... У верхній частині до хребта кріпиться…

Номер слайду 4

Які умови потрібні для життя людини?Людині для життя потрібна вода, повітря, тепло, світло й поживні речовини. Звідки людина отримує поживні речовини?Поживні речовини людина отримує з їжею. Їжа потрібна людині для того, щоб рости й розвиватися, навчатися й працювати. Куди потрапляє їжа, яку ми споживаємо?Їжа, яку ми споживаємо, потрапляє в травну систему.

Номер слайду 5

Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся, яку будову має травна система. Ви також дізнаєтеся про те, які перетворення відбуваються з їжею в органах травлення, де саме вони відбуваються.

Номер слайду 6

Тема сьогоднішнього уроку: «Органи травлення людини, їх значення».

Номер слайду 7

З їжею в організм потрапляють поживні речовини, необхідні для роботи всіх органів. Нам потрібні різні поживні речовини, що містяться в продуктах харчування рослинного й тваринного походження. Харчування — неодмінна умова нашого життя.

Номер слайду 8

Працюємо всі разом!Назви їжу рослинного і тваринного походження{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Рослинне походження. Тваринне походження. Ягоди. Молоко

Номер слайду 9

Перед тим, як потрапити в органи, поживні речовини мають утворитися з їжі, яку ми вживаємо. Перетворення їжі в організмі людини на поживні речовини називають травленням.

Номер слайду 10

Відбувається травлення в органах травлення, які складають травну систему організму людини

Номер слайду 11

Рухаючись в органах травлення, їжа проходить шлях завдовжки 6-7 м. За цей час вона змінюється й перетворюється. Простежимо шлях, який проходить їжа в нашому організмі

Номер слайду 12

Спочатку їжа потрапляє в ротову порожнину. Шлях, який проходить їжа в нашому організмі, — це своєрідний дивний конвеєр завдовжки 6-7 м. Рухаючись в органах травлення, їжа змінюється, перетворюється. Куди спочатку потрапляє їжа? Спочатку їжа потрапляє в ротову порожнину

Номер слайду 13

У ротовій порожнині їжа пережовується зубами, перемішується язиком, змочується слиною і починає під її впливом перетравлюватися. Що відбувається з їжею в ротовій порожнині?

Номер слайду 14

Куди потрапляє пережована їжа, яку ми ковтаємо?Пережована їжа стравоходом потрапляє в шлунок. У шлунку перебуває 3-4 години. За цей час вона частково перетравлюється під впливом шлункового соку.

Номер слайду 15

Зі шлунка їжа надходить у тонку кишку, де остаточно перетравлюється. За допомогою жовчі, яку виробляє печінка, і травних соків вона перетворюється на поживні речовини, які проникають через стінки тонкої кишки в кров. Кров розносить поживні речовини до всіх органів. Неперетравлені рештки надходять у товсту кишку, а з неї через пряму кишку виводяться назовні.

Номер слайду 16

Що, на вашу думку, може стати причиною захворювання органів травлення?Недотримання правил здорового харчування може стати причиною захворювань органів травлення.

Номер слайду 17

В органах травлення з їжі утворюються потрібні для життя людини поживні речовини — білки, жири, вуглеводи. Білки — це речовини, які служать «будівельним матеріалом» для тіла людини. Такий матеріал особливо потрібний дітям.

Номер слайду 18

Білки потрібні дітям для росту і розвитку. Щоб білки надходили в організм, потрібно вживати їжу, в яких вони містяться — це яйця, м'ясо, риба, горох, квасоля, сир.

Номер слайду 19

Жири також є «будівельним матеріалом», крім того, вони дають організму енергію для роботи органів. Джерелом жирів для організму є такі продукти харчування, як масло, олія, сметана, сало, маргарин.

Номер слайду 20

Вуглеводи — головні постачальники енергії для нашого організму. Енергія утворюється з вуглеводів та жирів за допомогою кисню. Без енергії наші органи не зможуть працювати, як телевізор без електроенергії чи автомобіль без бензину. Багато вуглеводів містяться у хлібі, картоплі, макаронних виробах, каші, кондитерських виробах, солодких фруктах.

Номер слайду 21

Щоб з поживних речовин утворилася енергія, потрібний кисень. Дуже важливо, щоб в організм потрапляли всі необхідні йому поживні речовини.

Номер слайду 22

Поміркуйте, що треба робити, щоб в організм потрапляли всі поживні речовини?Потрібно, щоб їжа була різноманітною, складалася з продуктів рослинного й тваринного походження.

Номер слайду 23

Робота в зошитіВідкриваємо в зошиті с. 32

Номер слайду 24

Допишіть речення. Харчуватися людині потрібно для того, Травлення — щоб рости й розвиватися, навчатися й працювати. це перетворення їжі в організмі людини на поживні речовини.

Номер слайду 25

Заповни таблицю{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Рослинного походження. Тваринного походження

Номер слайду 26

Пронумерувати назви органів травлення в тій послідовності, як ними проходить їжа. Товстий кишечник. Глотка. Стравохід. Тонкий кишечник. Ротова порожнина. Шлунок123456

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1.  Irina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 березня 2022
Переглядів
3150
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку