Презентація "Правила здорового харчування"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми "Правила здорового харчування" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 3 клас. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила здорового харчування

Номер слайду 2

Які зміни відбуваються з їжею в ротовій порожнині? У шлунку? У кишечнику?Для чого людина живиться?Що таке травлення?Розумова розминка

Номер слайду 3

Їжа, яку ми споживаємо, дає нам енергію, необхідну для роботи всіх органів і росту організму. Від того, що ми їмо, залежить наше здоров'я. Їжа повинна бути різноманітною і складатися з корисних продуктів.

Номер слайду 4

Чому потрібно вживати продукти як рослинного, так і тваринного походження?В органах травлення з їжі утворюються потрібні для життя людини поживні речовини. Поживні речовини — це білки, жири, вуглеводи. Для нормальної роботи організму людина повинна вживати різноманітні продукти харчування, у яких містяться необхідні поживні речовини та вітаміни.

Номер слайду 5

Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся, які поживні речовини отримує людина з продуктами харчування, яке значення вони мають. Ви також довідаєтеся, які продукти харчування є корисними для дітей; чому і як потрібно берегти органи травлення.

Номер слайду 6

Правила здорового харчування. Тема сьогоднішнього уроку:

Номер слайду 7

Які поживні речовини надходять в організм людини з продуктами харчування? Їжа, яку ти споживаєш, дає тобі енергію, необхідну для роботи всіх органів і росту твого організму. Від того, яку їжу тиспоживаєш, залежить твоє здоров’я. Їжа повинна бути різноманітною і складатися з корисних продуктів.

Номер слайду 8

Поговоримо про користь, яку отримує наш організм від споживання різних продуктів

Номер слайду 9

М’ясо, риба, яйця, квасоля, горох, соя, горіхи. Містять білки, які потрібні для росту й розвитку організму.

Номер слайду 10

Молоко і молочні продукти. Містять білки й речовини, які зміцнюють кістки та зуби, сприяють росту.

Номер слайду 11

Овочі та фрукти. Містять вуглеводи та багато вітамінів, які бережуть і зміцнюють здоров'я.

Номер слайду 12

Хлібобулочні вироби, крупи та макарони. Містять багато вуглеводів, які є джерелом енергії для роботи всіх органів.

Номер слайду 13

Від того, яку їжу ви вживаєте, залежить ваше здоров'я. А ще воно залежить від того, як швидко та часто ви їсте, наскільки ретельно пережовуєте їжу. Отже, щоб бути здоровим, потрібно знати правила здорового харчування.

Номер слайду 14

Перед уживанням їжі обов'язково мити руки. З брудними руками можна занести в організм хвороботворні бактерії та яйця глистів.1правило

Номер слайду 15

2правилоЇсти потрібно 4-5 разів на день в один і той самий час, не переїдати. Якщо дотримуватись цього правила, то перед споживанням їжі з'являється апетит, їжа краще засвоюється. Після надмірного вживання їжі людина почувається в'ялою, ослабленою, їй не хочеться займатись спортом, бігати, вчитися. Переїдання є причиною багатьох захворювань.

Номер слайду 16

3правилоЇжа повинна бути різноманітною і складатися з різних продуктів. Корисно їсти молочні продукти, м'ясо, рибу, багато овочів і фруктів. Овочі та фрукти потрібно вживати лише добре вимитими. Не варто надмірно захоплюватися солодощами, мучними виробами, жирною і солоною їжею.

Номер слайду 17

Їсти слід повільно, не поспішаючи, добре пережовуючи їжу та не відволікатися. Нехтування цим правилом знижує апетит, погіршує засвоєння продуктів і спричиняє шлунково-кишкові захворювання.4правило

Номер слайду 18

5правило. Обов'язково потрібно снідати перед тим, як іти до школи, вечеряти не пізніше, ніж за дві години до сну.

Номер слайду 19

Яким має бути раціон здорової людини?

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Робота в зошитіВідкриваємо в зошиті с. 33

Номер слайду 22

Прочитати і поставити «+», якщо виконуєш написане. Завдання 1.

Номер слайду 23

Завдання 2. З'єднати лініями. Білки, які потрібні для росту й розвитку організму, містяться в …Вуглеводів і вітамінів, які зміцнюють здоров’я, достатньо в …Білки й речовини, які зміцнюють кістки та зуби, є в…Вуглеводи, які є джерелом енергії для роботи всіх органів. Молоці та молочних продуктах. Овочах і фруктах. М'ясі, рибі, яйцях і квасолі. Хлібобулочних виробах, крупах, макаронах

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Глушко Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 березня 2022
Переглядів
3095
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку