презентація "Осередки давньогрецької цивілізації та їх сусіди на теренах України: кіммерійці"

Про матеріал
Презентація складається з 6 слайдів. 1- назва; 2 - карта, яка показує розселення давніх кіммерійців; 3 - історичний портрет кіммерійців: назва, економіка, зовнішня та внутрішня політика, територія розселення; 4,5 - здобутки кіммерійцівів (історичні джерела); 6 - домашнє завдання з посиланням на ресурс "WordWall".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Осередки давньогрецької цивілізації та їх сусіди на теренах України: кіммерійціКалугіна Юлія Володимирівна

Номер слайду 2

Кіммерійці

Номер слайду 3

Історичний портрет. Назва народу, державного об’єднання:кіммерійці, молокоїди, Кіммерія. Час існування на території України:ІХ – VІІ ст. до н.е. Територія проживання: Північне Причорномор’я, Крим, Тамань. Економіка: Кочове скотарство (конярство), орне землеробство, ремесло (виплавка заліза), торгівля. Внутрішня політика: Військова демократія (За типом Спарти). Зовнішня політика: Переважають війни з сусідами (Урарту, Ассирія, Фрігія, Лідія, скіфи) над мирними угодами з грецькими полісами на території України.

Номер слайду 4

Кіммерійці - перші кочові іраномовні племена, про яких писали багато істориків з різних країн. Першими на території сучасної України навчився виготовляти залізні знаряддя, зокрема з руди, яку видобували у болотах, винайшли горн – металургійну піч, знали ковальську зварку, уміли виготовляти сталь. Основне заняття – кочове скотарство (перші кочовики Північного Причорномор’я) в першу чергу – конярство (у своїх працях Гомер, Гесіод та інші давні автори називають їх доїтелями кобил і конеїдами; в їжу кіммерійці вживали конину та пили кумис). Велику роль відігравали полювання та рибальство. Мистецтво кіммерійців мало ужитковий характер. Кіммерійці мали сильне кінне військо, але згодом їх витіснили скіфи.

Номер слайду 5

Пластина – прикраса ременя VIII ст. до н.е. З кургану Висока Могила поблизу с. Балки, Запорізька обл. Кам'яні стели кіммерійців

Номер слайду 6

Домашнє завдання. Опрацювати § 40, усно відповісти на запитання на с. 189 Виконати роботу за посиланням та додати скріншот до гугл-класуhttps://wordwall.net/resource/68729065

pptx
Додано
28 березня
Переглядів
44
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку