Презентація "Оскар Уайльд. “Хлопчик-зірка”. Основний конфлікт"

Про матеріал
Познайомити дітей з відомостями про Оскара Уайльда, допомогти краще засвоїти ідейно-художній зміст казки, познайомити з героями, їх характеристикою; розвивати усне мовлення, уяву та образне мислення; прищеплювати учням поняття про справжню красу, її ознаки та місце в житті людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оскар Уайльд. “Хлопчик-зірка”. Основний конфлікт

Номер слайду 2

Необхідно або самому бути твором мистецтва, або носити на собі твір мистецтва. О. Уайльд

Номер слайду 3

Заповнити інтелект-карту

Номер слайду 4

Читання казки «Хлопчик – зірка» Чому, на вашу думку, казка починається з опису зими? З якими героями ми познайомилися? Про що розмовляли лісові мешканці? Як ставився до зимової негоди кожен із них? Що знайшли у лісі лісоруби? Як вони вчинили із знахідкою? Де виховувався Хлопчик-зірка? Яким автор змальовує хлопчика? Зачитайте його портретну характеристику. З чим автор порівнює хлопчика?

Номер слайду 5

Робота зі схемою. Хлопчик “немов квітка в полі”« золоті кучері – як пелюстки нарциса» « губи – як пелюстки в полі» червоної троянди» « очі – як фіалки»

Номер слайду 6

Чому саме з квіткою порівнюється хлопчик? З якими ж саме квітками порівнюється хлопчик і чому?Квітка – символ краси троянда - любов фіалка – ніжність, доброта нарцис – гордість, себелюбство

Номер слайду 7

Що ви можете сказати про інших героїв казки? Хто із лісових мешканців лаяв холодну погоду? Кому до вподоби була морозна погода? (Совам). До кого в рабство потрапив Хлопчик-зірка? Чому Зайченя тричі рятувало хлопчика? Знайдіть опис матері хлопчика. Що вас вражає в описі жебрачки? А як же Хлопчик-зірка відносився до інших героїв, до своїх рідних?

Номер слайду 8

Робота з таблицею{3 C2 FFA5 D-87 B4-456 A-9821-1 D502468 CF0 F}Позитивні героїНегативні героїХто ж головний герой казки?

Номер слайду 9

Домашнє завдання1. Скласти план казки. 2. *Намалювати ілюстрацію до казки.

pptx
Додано
16 липня 2019
Переглядів
4224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку