Презентація. Основи правознавства

Про матеріал
Сучасний погляд на механізм державаи.Апарат держави.Органи держави.Право на конституційну скаргу. Держава законність та порядок.Конституційний суд України. Правоздатність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель історії Сопронюк Н.В.

Номер слайду 2

Поняття механізму держави та його складові елементи. Напрямки вдосконалення функціонування механізму держави у сучасній державі. Поняття апарату держави та його ознаки. Види органів держави, їхні ознаки та класифікація.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ст. 526 ЦК України Ст. 622 ЦК України До ст. 525 ЦК України Згідно з ч. 2 ст. 193 Г./к. України Належними сторонами; Відмови кредитора… Одностороння відмова не допускається, Кожна сторона повинна Щодо належного предмету; Передання кредиторів відступного; якщо інше не встановлено договором або законом. вжити заходів… Належним способом; Відмови кредитора від договору; У належні строки (терміни)” У належному місці

Номер слайду 7

Предмет виконання

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Містить ХV – розділів та 161 статтю. Конституційний суд України Розділ ХІІ Ст 147, 148,149,150,151 , 152,153 Конституційний суд України

Номер слайду 12

Конституційний суд – повинен сприяти подоланню конфронтаційних тенденцій між різними гілками влади, посиленню захисту прав людини, належному тлумаченню Конституції відповідно до букви та духу Основного закону.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Цивільна правоздатність юридичної особи виникає з моменту її створення і припиняється з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Номер слайду 16

Юридична особа Юридична особа стає правосуб’єктною з моменту створення, тобто у момент реєстрації стає не тільки правоздатною, а й дієздатною і має можливість набувати цивільні права та обов’язки, здійснюючи їх через свої органи.

ppt
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 10 клас (Наровлянський О.Д.)
Додано
18 жовтня 2023
Переглядів
145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку