Презентація " Основні форми рельєфу"

Про матеріал
Класифікація основних форм рельєфу: рівнин та гір. Парктичні завдання за допомогою географічних координат знаходити основні форми рельєфу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні форми рельєфу - Гори та рівнини. Основні форми рельєфу - Гори та рівнини

Номер слайду 2

Рельєф

Номер слайду 3

ШКАЛА ВИСОТ І ГЛИБИН

Номер слайду 4

Зібрали скриньку знань і Вирушаємо в подорож знайомитися з рельєфом світу !!!

Номер слайду 5

Форми рельєфу за розмірами

Номер слайду 6

Форми рельєфу відрізняються за розмірами

Номер слайду 7

«Материкові форми рельєфу». ГОРИРІВНИНИ

Номер слайду 8

ОСНОВНІ ФОРМИ РЕЛЬЄФУ – ЦЕ РІВНИНИ ТА ГОРИРЕЛЬЄФ – ЦЕ УСІ НЕРІВНОСТІ ЗЕМНОЇ ПОВЕРХНІ

Номер слайду 9

КЛАСИФІКАЦІЯ РЕЛЬЄФУ СУХОДОЛУ

Номер слайду 10

ПРИЙОМ « ГЕОГРАФІЧНИЙ РЯД»Використовуючи атлас продовжіть географічний ряд Іваріант З півночі на південь: Амазонська низовинаІІ – варіант. З заходу на схід: Західно – європейська рівнина

Номер слайду 11

Класифікація рельєфу суходолу за висотою

Номер слайду 12

Класифікація рельєфу суходолу за утворенням. РІВНИНИГОРИ

Номер слайду 13

ГЕОГРАФІЧНИЙ ПРАКТИКУМІ ВАРІАНТ. І перша ГОРА на нашому шляху знаходиться на 62°пн.ш., 150°зх.д.найвища точка – Мак - Кінлі (слайд 36)ГОРА на нашому шляху знаходиться на 31°пд.ш., 70°зх.д.найвища точка –г. Анкакогуа. ГОРА на нашому шляху знаходиться на 40°пн.ш., 185°зх.д.найвища точка –Ането. ГОРА на нашому шляху знаходиться на 45°пн.ш., 8°сх.д.найвища точка – МонбланІІ ВАРІАНТГОРА на нашому шляху знаходиться на 49°пн.ш., 25°сх.д.найвища точка – Говерла. ГОРА на нашому шляху знаходиться на 44°пн.ш., 37°сх.д.найвища точка – Роман - Кош. ГОРА на нашому шляху знаходиться на 33°пн.ш., 185°зх.д.найвища точка –Тубкаль. ГОРА на нашому шляху знаходиться на 31°пн.ш., 84°сх.д.найвища точка – Еверест

Номер слайду 14

КОРДІЛЬЄРИКАРПАТСЬКІ ГОРИ

Номер слайду 15

АНДИКРИМСЬКІ ГОРИ

Номер слайду 16

ПІРЕНЕЇ

Номер слайду 17

АЛЬПИГІМАЛАЇ

Номер слайду 18

ПРАКТИЧНА РОБОТАТЕМА: «Позначення і підписування на контурній карті найбільших літосферних плит, сейсмічних поясів, вулканів, гір, рівнин»

Номер слайду 19

2) Із перелічених вище гір підкресліть назви тих, які хоча б част­ково розташовані на території України. Завдання. 1) Знайдіть на карті півкуль або фізичній карті України такі гори: Альпи, Анди, Атлас, Гімалаї (із вершиною Джомолунґма (Еверест)), Карпати, Кордильєри, Кримські, Урал, Великий Вододільний хребет. Позначте ці гори на контурній карті відповідними кольорами й підпишіть.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ВИСНОВОК— Рельєф — це всі нерівності земної поверхні.  — Найбільшими формами рельєфу Землі є материки й океани, які включають дрібні форми рельєфу.  — Рельєф материків складається з гір і рівнин.  — Гори поділяються за висотою (низькі, середні, високі); за віком (ста­рі й молоді); за утворенням (складчасті, брилові, складчасто-брилові).  — Рівнини розрізняють за висотою (височини, низовини, плоскогір’я); за утворенням (первинні та вторинні); за зовнішнім ви­глядом (плоскі й горбисті).

Номер слайду 22

Сторінка ерудиту Топ – 10 НАЙКРАСИВІШИХ ГІР СВІТУ

Номер слайду 23

Гора Мак-Кінлі ( КОРДИЛЬЄРИ)Гора Мак-Кінлі (або Деналі) на Алясці є найвищою вершиною в Сполучених Штатах і в Північній Америці з найвищою точкою на рівні 6,194 метрів над рівнем моря. По співвідношенню основи до піку, це – найвища гора на Землі. Виміряна по топографічному положенню, це третя вершина після гори Еверест і Аконкагуа. Це головна центральна частина Національного парку Деналі

Номер слайду 24

Аконкагуа ( АНДИ)Аконкагуа – найвища гора як Південної, так і Північної Америки з висотою в 6,959 м. Розташоване в гірському ланцюзі Анд, в провінції Мендоса, Аргентина. Точка на вищому рівні розташована приблизно в 5 кілометрах від провінції Сан-Хуан і в 15 кілометрах від міжнародного кордону з Чилі. Аконкагуа – найвищий пік і в Західних і в південних півкулях.

Номер слайду 25

Гора Ельбрус. Гора Ельбрус - бездіяльний вулкан, розташований в західній гірській ланцюга Кавказу, в Кабардино-Балкарії та Карачаєво-Черкесії, на кордоні Росії і Грузії. Пік Ельбруса є найвищим на Кавказі в Росії. Не дивлячись на те, що думки все ж розходяться в тому, як Кавказ розподілений між Європою та Азією, багато джерел все ж погоджуються, що Ельбрус – найвища гора у всій Європі. Найвища точка Ельбрусу досягає 5,642 метрів.

Номер слайду 26

Гора Кіліманджаро, Танзанія. Кіліманджаро, з його трьома вулканічними конусами, Кібо, Мавензі, і Шира, є недіючим вулканом в Національному парку Кіліманджаро, Танзанія і найвищою горою в Африці з вершиною в 5,895 метрах над рівнем моря. По суті це гігантський стратовулкан, який почав формуватися мільйон років тому, коли лава вивільнилася з зони Східно-Африканської зони розломів. Два з його трьох піків, Мавензі і Шира, згаслі, в той час як Кібо (найвищий пік) бездіє і може прокинутися знову.

Номер слайду 27

Маттерхорн, Швейцарія. Швейцарські Альпи неймовірні, але Маттерхорн, ймовірно, найвідоміша. Різкий профіль гори і точені хребти нагадують ступінчасту піраміду.

Номер слайду 28

Антарктида – Гірський масив Вінсон, гори Еллсуорт. Гірський масив Вінсон – найвища гора Антарктиди. На 4,892 метрах знаходиться найвищий пункт – Гора Вінсон, яку назвали в 2006 на честь Карла Вінсона, члена американського Конгресу з Джорджії. Гірський масив Вінсон був вперше виявлений в 1958 і підкорений в 1966. Експедиція 2001 вперше піднялася через Східний маршрут, а також провела вимірювання GPS на вершині. З лютого 2010 1,400 альпіністів спробували досягти вершини Гори Вінсон.

Номер слайду 29

Ісландия. Ця дивна гора дійсно велика, і має плоску вершину. Горизонтальні лінії осаду піднімаються з плавно скошеної бази надають їй акуратний і упорядкований вигляд. Таким чином, вона дуже своєрідна. Вона може і не найвища вершина, але її елегантність і симетрія роблять її унікальним серед всіх піків на землі.

Номер слайду 30

Столова гора, Південна Африкаце не найвищий пік, але дуже характерний, знову ж з плоскою вершиною. Гора створює гарний, елегантний профіль на тлі моря, який виділяється з усіх інших гір на планеті. Ця гора має всі горизонтальні лінії, які зливаються з горизонтом, що створює величний вигляд.

Номер слайду 31

Тетонс, Вайомінг. Великий Тетонс є поруч піків на південь від національного парку Йеллоустоун в штаті Вайомінг. Вони парять над озером Джексон, і в значній мірі недоступні для автомобіля. Єдиний спосіб добратся да них це подорожувати пішки і піднятися пішки. Гори мають не земний зовнішній вигляд, і начебто стоять на ідилічних пагорбах і рослинності, що надає їм казковий вигляд, який є єдиний у своєму роді

Номер слайду 32

10. Гора Фудзіяма, Японія. Гора Фудзіяма в Японії є однією з найвідоміших і впізнаваних гір у всьому світі. Пік різко зростає з відносно плоского навколишнього ландшафту, що робить його зовнішній вигляд дуже драматичним. Ідеальний пік покритий снігом має захоплюючий вид, особливо коли на передньому плані квітнуть вишні. Для багатьох людей, образ Фудзіями є синонімом слова Японія.

Номер слайду 33

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Bulega Volodymyr
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кірєєв Сергій Олександрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 жовтня 2019
Переглядів
7979
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку