Презентація "Особливості корекційно-відновлювальної роботи практичного психолога з учнями з метою формування навичок ефективної саморегуляції в напружених ситуаціях"

Про матеріал

Презетація "Особливості корекційно-відновлювальної роботи практичного психолога з учнями з метою формування навичок ефективної саморегуляції в напружених ситуаціях" розкриває зміст надання цільової психологічної допомоги учасникам навчально-виховного процесу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості корекційно- відновлювальної роботи практичного психолога з учнями з метою формування навичок ефективної саморегуляції в напружених ситуаціях 

Номер слайду 2

Надання цільової психологічної допомоги учасникам навчально-виховного процесу індивідуальні консультації з учнями, педагогами та батьками, які потребують психологічної допомоги в напрямах подолання гострих емоційних розладів, стресових і реактивних станів; корекційно-відновлювальна робота з учнями з метою формування навичок ефективної саморегуляції в напружених ситуаціях по зниженню тривожності та подоланню страху; превентивна робота з учнями, педагогічними працівниками та батьками з метою навчання конструктивній протидії стресовим і кризовим ситуаціям. Наказ департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської обласної державної адміністрації від 25.03.2014 197

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Психодіагностика. Методика “Самооцінка психічних станів” (за Г. Айзенком) призначена для визначення чотирьох блоків психічних станів: тривожності, фрустрації, агресивності та ригідності. Ці стани є важливими елементами для визначення загальних адаптативних можливостей людини. Тест може застосовуватись як в якості самостійної методики, так і у складі послідовних процедур у комплексі з іншими методиками такого ж спрямування. 

Номер слайду 5

Результати діагностичної роботи

Номер слайду 6

Шкала реактивної та особистісної тривожності (Спілбергер - Ханін) Методика дослідження соціально - психологічної адаптації К. Роджерса - Р. Даймонда. Визначення показників та форм агресії за методикою А. Басса та А. Дарки (адаптація О. Осницького)Метод Холмса – Раге (для оцінки рівня стресу)

Номер слайду 7

Консультуванняіндивідуальні консультації з учнями, педагогами та батьками, які потребують психологічної допомоги в напрямах подолання гострих емоційних розладів, стресових і реактивних станів.

Номер слайду 8

Профілактичні програмигрупові заняття з розвитку комунікативних навичок; групові заняття, спрямовані на допомогу в досягненні позитивних життєвих цілей;індивідуальні та групові заняття з метою оволодіння методами саморегуляції емоційних станів.

Номер слайду 9

Корекційні заняття. Учнi з високим рiвнем агресивностi - Корекційне заняття для подолання агресивних проявів «Емоційна саморягуляція»// Газ. «Психолог», № 9 (513), травень 2013, с 24. Учнi з високим рiвнем тривожностi - Корекційне заняття для подолання тривожності «Від упевненості до гармонії» // Нечипорук Н., Демида К. – Психолог, № 5, 2012. Учні з труднощами в адаптації - Заняття з використанням інтерактивних технологій «Адаптація учнів у групі» (Сагер І. – Психолог, № 10, 2013)Корекційне заняття для учнів із низьким рівнем самооцінки «Моя самооцінка».

Номер слайду 10

Техніка «Розкриття сонця»О. ТарарінаІнструкція для проведення: Впишіть в усі прямокутники (1) пріоритетні сфери Вашого життя. Що дає Вам ця сфера (2)?Коли у Вас це є, то що Ви можете робити, зробити (3 - дієслово)?Опишіть себе: який? (яка?) Я, коли Ви все це робите (4 – прикметник, іменник).

Номер слайду 11

11111111222222222222222233334

Номер слайду 12

Техніка кольороструктурування«Драконові Ключі» Інструкція для проведення: Запропонувати варіанти розмальовок. Дати час для здійснення вибору конкретної розмальовки . Запропонувати вибір олівців, крейди, фломастерів. Час для роботи не обмежується. Після роботи обговорити розмальовку за планом.

Номер слайду 13

Чому вибрав (ла) саме цю картинку ? На що звернув (ла) увагу в цій картинці ?Чому використовував (ла) саме ці кольори ? Чи подобається робота ? Які почуття і емоції виникали під час роботи ? Назви свою роботу.

Номер слайду 14

Техніка «Монотипія»Монотипія - вид графічної техніки, який полягає в нанесенні фарб на ідеально гладку поверхню, на яку зверху поміщають аркуш паперу і притискають його до основи. На папері утворюється відбиток з незвичайними візерунками, які не можуть бути повторені художником. Отриманий на папері відбиток завжди буває єдиним, унікальним.

Номер слайду 15

Техніка «Монотипія»Інструкція для проведення: Запропонувати за допомогою фарб на склі зобразити свій стан (настрій, страх, стрес). Зробити відбиток на папері. На відбитку розпізнати образ (або декілька образів), об’єднати в сюжетну картину. Після роботи обговорити монотипію за планом.

Номер слайду 16

Виконання малюнку

Номер слайду 17

Що Ви відчували або відчуваєте під час малювання монотипії ? Що відчуваєте , дивлячись на свій малюнок монотипії ? Дивлячись на Ваш малюнок , які образи вам приходять в голову ? Розкажіть про образи, що виникли. Що це для Вас особисто ?

Номер слайду 18

Техніка «Антистресова іграшка»

Номер слайду 19

Техніка «Антистресова іграшка»

Номер слайду 20

Дякую за увагу! Успіхів в роботі! 

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
14 липня 2018
Переглядів
1553
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку