Презентація.Особливості розвитку Китаю.Японії,ІндіїХХ-ХХІст

Про матеріал
Презентація-конспект для групових,індивідуальних та класних робіт..З використанням тестів,схем,таблиць та посилань на відео уроки та онлайн тести.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Запишіть дату і тему уроку1. Особливості розвитку Японії та Китаю у міжвоєнний період.2. Антиколоніальна боротьба ІндіїКартку підготувала Мотенко І. О.

Номер слайду 2

Мета:

Номер слайду 3

Випишіть основні дати,події,діячів.

Номер слайду 4

З листа Джозефа Грю, посла США в Японії, до державного секретаря США від 2 грудня 1938 р. (Год кризиса. 1938-1939: Документы и материалы. — М., 1990. — Т. 1. — С. 125)«Агресивний японський паназіатизм... планово й свідомо прямує до господарської гегемонії й політичного протекторату над азійським суходолом. ... Токіо вживає всіх зусиль, щоб у цьому найсхіднішому закутку азіатського суходолу... під панконтинентальним гаслом “Азія для азіатів!” подолати господарське переважання там європейських великодержав». Порівняйте наведені в історичних джерелах причини мілітаризації Японії. Який із цих підходів Ви вважаєте найпереконливішим? Можливо, Ви маєте власний погляд на цю проблему?Арнольд Тойнбі, англійський історик (Дослідження історії. — К.: Основи, 1995. -Т.2.- С. 174)«Зростаюча симпатія Японії до європейських країн з авторитарними формами правління є ще одним чинником... беззаперечного панування військових в уряді Японії». Ольгерд Бочковський, український етнолог (Вступ до націології. — Мюнхен: УТГІ, 1991-1992. - С. 313-314)Кульмінацією мілітаризації став «інцидент 26 березня» 1936 р., коли група офіцерів спробувала захопити владу в країні. Заколот було придушено, але частково він усе ж досяг мети — влада пішла на зближення з військовими, яких підтримували ділові кола, засоби масової інформації та чиновники. Вони готували націю до експансії в Азію й до війни проти Заходу. Свідченням нового курсу в зовнішній політиці став вихід Японії з Ліги Націй та агресивні акції на міжнародній арені.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1. Розкрийте зміст історичного поняття «гандизм».2. Зважаючи на внесок Японії в перемогу союзників у Першій світовій війні, чи мала, на Вашу думку, країна підстави вважати себе ображеною західними державами?3. Яку мету ставили перед собою мілітаристські кола Японії в зовнішній політиці країни?4. У чому полягали причини протистояння між двома партіями соціалістичної орієнтації — КПК і Гоміньданом, що призвело до громадянської війни в Китаї?5. Об’єднаний фронт гоміньданівців і комуністів був, на Вашу думку, закономірним етапом у розвитку китайської революції чи вимушеним кроком з боку обох політичних сил? Аргументуйте Вашу точку зору.6. Назвіть основні принципи гандизму. Якою мірою, на Ваш погляд, вони відповідали духу часу й особливостям Індії?7. Більшість індійців поділяла переконання М. Ганді, що шляхдо незалежності Індії пролягає через сатьяграху. Чим Ви можете пояснити таку масову підтримку народом свого лідера?8. Чи існує, на Вашу думку, безпосередній зв’язок між трьома кампаніями громадянської непокори та Актом про управління Індією 1935 р.?

Номер слайду 8

Домашнє завдання: Опрацювати параграф. Вивчити основні дати ,події,діячів. Успіхів!

pptx
Додано
5 липня 2021
Переглядів
1468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку