В українській кухні дуже багато продуктів зазнають складної теплової обробки — спочатку їх обсмажують або варять, а потім тушкують або запікають. Це є найбільш відмітною рисою технології української кухні.
В українській кухні дуже багато продуктів зазнають складної теплової обробки — спочатку їх обсмажують або варять, а потім тушкують або запікають. Це є найбільш відмітною рисою технології української кухні.
Номер слайду 4
Характерні ознаки української кухні значне вживання борошняних виробів, зокрема виробів із кислого житнього й пшеничного борошна, пирогів, короваїв, калачів
Номер слайду 5
а також із прісного тіста: вареників, галушок, млинців, а також хліба з маком і медом, куті.
Номер слайду 6
Борщ. Це традиційна українська страва, яку їли бодай не щодня та подавали і на вечорницях, і на весіллі. Добре приготований у печі борщ не приїдався, а другого дня був навіть смачнішим, ніж першого.
Номер слайду 7
Пампушки з часником Чудове доповнення до борщу. Ці маленькі пухнасті булочки готуються з житнього чи пшеничного тіста, перед подачею на стіл обов'язково затовкуються часником.
Номер слайду 8
Сало. Сало вживають як самостійну їжу, головним чином, в сирому, запеченому вигляді, у вигляді шкварок або у вигляді різної приправи і жирової основи різних страв.
Номер слайду 9
Вареники. Вареники вважаються, нарівні з борщем, найтиповішою стравою української національної кухні
Номер слайду 10
НапоїЗ напоїв для української кухні характерні молочні, особливо користується популярністю пряжене молоко, кисляк та ряжанка. Одним з улюблених напоїв є також узвар — відвар із сухофруктів, який влітку часто заміняють компотом. Ну і з давніх давен в Україні царюють кваси
Номер слайду 11
Алкогольні напоїБагато рецептів алкогольних напоїв відомі українцям з давніх давен. Не позабуті калганівка, спотикач, медовуха, широкий спектр самогонів. Завдяки сприятливим природним умовам, на теренах України здавна практикувалося виноробство.