Презентація , Особливості української національної кухні

Про матеріал
В українській кухні дуже багато продуктів зазнають складної теплової обробки — спочатку їх обсмажують або варять, а потім тушкують або запікають. Це є найбільш відмітною рисою технології української кухні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості української національної кухні

Номер слайду 2

Українська кухня

Номер слайду 3

В українській кухні дуже багато продуктів зазнають складної теплової обробки — спочатку їх обсмажують або варять, а потім тушкують або запікають. Це є найбільш відмітною рисою технології української кухні.

Номер слайду 4

Характерні ознаки української кухні значне вживання борошняних виробів, зокрема виробів із кислого житнього й пшеничного борошна, пирогів, короваїв, калачів

Номер слайду 5

а також із прісного тіста: вареників, галушок, млинців, а також хліба з маком і медом, куті.

Номер слайду 6

Борщ. Це традиційна українська страва, яку їли бодай не щодня та подавали і на вечорницях, і на весіллі. Добре приготований у печі борщ не приїдався, а другого дня був навіть смачнішим, ніж першого.

Номер слайду 7

Пампушки з часником Чудове доповнення до борщу. Ці маленькі пухнасті булочки готуються з житнього чи пшеничного тіста, перед подачею на стіл обов'язково затовкуються часником.

Номер слайду 8

Сало. Сало вживають як самостійну їжу, головним чином, в сирому, запеченому вигляді, у вигляді шкварок або у вигляді різної приправи і жирової основи різних страв.

Номер слайду 9

Вареники. Вареники вважаються, нарівні з борщем, найтиповішою стравою української національної кухні

Номер слайду 10

НапоїЗ напоїв для української кухні характерні молочні, особливо користується популярністю пряжене молоко, кисляк та ряжанка. Одним з улюблених напоїв є також узвар — відвар із сухофруктів, який влітку часто заміняють компотом. Ну і з давніх давен в Україні царюють кваси

Номер слайду 11

Алкогольні напоїБагато рецептів алкогольних напоїв відомі українцям з давніх давен. Не позабуті калганівка, спотикач, медовуха, широкий спектр самогонів. Завдяки сприятливим природним умовам, на теренах України здавна практикувалося виноробство.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
2.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Каній Марія Антонівна
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    2.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додав(-ла)
Дубей Оксана
Додано
5 травня 2022
Переглядів
9909
Оцінка розробки
3.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку