Презентація "Особливості викладання англійської мови в умовах НУШ в 3 класі"

Про матеріал
Презентація має на меті ознайомити вчителів англійської мови та батьків з методичними рекомендаціями щодо особливостей викладання англійської мови в умовах нової української школи в 3 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості викладання англійської мови в умовах НУШ в 3 класіПідготувала:вчитель англійської мови. КЗШ № 123 Гончаренко Н. Ч.

Номер слайду 2

Створити школу, в якій буде приємно навчатися, і яка даватиме учням не лише знання, а й вміння їх застосовувати у житті style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 3

Освітня функція спрямована на:усвідомлення учнями значення іноземної мови для життя у світовому просторі;оволодіння знаннями про культуру, історію, реалії та традиції країн виучуваної мови;залучення учнів до діалогу культур (рідної та іншомовної);розуміння власних індивідуальних особливостей як психофізіологічних засад для оволодіння іноземною мовою;формування вміння використовувати в разі потреби різноманітні стратегії для задоволення власних іншомовних комунікативних намірів (працювати з підручником, словником, довідковою літературою, мультимедійними засобами тощо).

Номер слайду 4

Виховна функція сприяє:формуванню в учнів позитивного ставлення до іноземної мови як засобу спілкування, поваги до народу, носія цієї мови, толерантного ставлення до його культури, звичаїв і способу життя;розвитку культури спілкування, прийнятої в сучасному цивілізованому суспільстві;емоційно-ціннісному ставленню до всього, що нас оточує;розумінню важливості оволодіння іноземною мовою і потреби користуватися нею як засобом спілкування.

Номер слайду 5

Розвивальна функція сприяє розвитку в учнів:мовних, інтелектуальних і пізнавальних здібностей;готовності брати участь в іншомовному спілкуванні;потребу подальшого самовдосконалення у сфері використання іноземної мови;здатності переносити знання й уміння у нову ситуацію шляхом виконання проблемно-пошукової діяльності.

Номер слайду 6

3 клас. Прямий досвід (Total physical response) Метод розповідання історій (Storytelling)Використання ритміко-пісенних матеріалів Метод фоніксів. Комунікативно-ігровий метод навчанняІмпліцитне вивчення граматичних явищ Розігрування сценок

Номер слайду 7

Лексичні одиниці і граматичні структури вивчаються і відпрацьовуються в контексті комунікативних ситуацій. Мовленнєвий матеріал є зразком для відтворення та схемою для побудови власного діалогу і складання власної розповіді. Новий мовний і мовленнєвий матеріал вводиться за принципом «снігової грудки», відображаючи так званий building-up approach – підхід, що дає змогу будувати нове на вже засвоєному учнями матеріалі.

Номер слайду 8

У підручнику для 3 класу збільшено обсяг завдань для читання. Оскільки саме читаючи, учні ознайомлюються з матеріалом, що стає базовим для розвитку подальшого усного мовлення. Під час розвитку вміння читати про себе метою є навчити розуміти зміст нескладних текстів, використовуючи зокрема і мовну здогадку.

Номер слайду 9

Щодо письма, то в 3 класі учні продовжують вчитися правильно писати слова, словосполучення, нескладні речення. Цьому сприятиме виконання вправ і завдань із робочого зошита, зокрема кросвордів, завдань навчально-ігрового характеру, написанням елементарного запрошення, поздоровлення, листа, записки, повідомлення.

Номер слайду 10

Наявність в підручнику матеріалу для екстралігвістичної діяльності сприяє розвитку у дітей уявлення про навколишній світ і допомагає ознайомити їх з елементами культури міжнаціонального спілкування. Мікродіалог культур відбувається через особисті стосунки персонажів підручника, через їхній обмін повідомленнями та інші види спілкування. Ознайомлюючись із подіями в житті один одного, почуттями і враженнями, а також ставленням до різних явищ, учні дізнаються про елементи реалій життя в різних країнах.

Номер слайду 11

Технологія учнівського мовного портфоліо заохочує учнів до добору власних найкращих робіт і презентації власних успіхів іншим. Третьокласник вчиться осягати багатокультурність і багатомовність оточуючого світу, розмаїття іноземних мов, а також роздумувати над важливістю вивчення іноземних мов для задоволення особистих інтересів і потреб, зокрема, для здійснення комунікації з ровесниками з інших країн.

Номер слайду 12

Під час проектної, навчальної діяльності та для розвитку творчості дитини доречно використовувати технологію «Лепбукінг»

Номер слайду 13

Для уроків в онлайн режимі характерні такі риси:* можливість і вчителю, і учням використовувати аудіо та відео інструменти, щоб бачити і чути один одного;* функція «підняти руку» для звернення до вчителя/учня;* функція «включити» або «виключити» мікрофон вчителя/учня;

Номер слайду 14

* функція «чат», де можна писати запитання або зауваження;* функція «інтерактивна біла дошка»;* функція «поділитися» екраном (слайдами, документами, тощо) вчителя або учнів;* функція «створення виділених зон» для парної або групової роботи.

Номер слайду 15

Освітня платформа міста Кривого Рогу http://kreducloud.com/ – інформаційне джерело, яке включає багато корисної інформації, що стане у нагоді для учнів, учителів та батьків. Дуже зручна, матеріал розбито за класами та темами. За кожною темою закріплено відеоматеріали, тести, додаткові матеріали.

Номер слайду 16

ВИСНОВКИСтворюйте ситуацію успіху. Гра - природнє середовище спілкування дітей. Використовуйте інноваційні технології

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Англійська мова для загальноосвітніх навчальних закладів 3 клас (Карпюк О. Д.)
Додано
5 січня 2021
Переглядів
3468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку