Презентація "Озеленення приміщення"

Про матеріал
Ближче знайомити учнів з живою природою. Учити дітей правилам догляду за кімнатними рослинами. Розвивати творчі здібності учнів у процесі їх практичної діяльності по догляду за квітами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ «Блиставицький заклад загальної середньої освіти I-III ступенів» №6 Вчитель Мороз Раїса Іванівна 1-й клас

Номер слайду 2

Ближче знайомити учнів з живою природою. Учити дітей правилам догляду за кімнатними рослинами. Розвивати творчі здібності учнів у процесі їх практичної діяльності по догляду за квітами. Навчати відстоювати свою думку, презентувати свої дослідження. Індивідуальний, довготривалий.

Номер слайду 3

У чому полягає задум? Для чого це потрібно? Дізнатися якомога більше про кімнатні рослини, як правильно за ними доглядати щоб створити райський чудовий куточок у класі. Виховувати любов до живої природи, до поезії, уміти відстоювати свою думку, презентувати свої дослідження.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Виростаєм на віконці, зацвітаємо на сонці, Ви нас, діти, доглядайте І водою поливайте. Щоб могли ми воду пити, Треба землю розпушити. Любі учні! Час не гайте – наше листя протирайте. В школі нашій для нас, квітів, найщиріші друзі – діти.

Номер слайду 6

Кімнатні рослини розподіляються на дві групи: листяні рослини, за якими легко доглядати, і квіткові рослини – великі пестунки, що можуть загинути від невеличкого протягу. Поливаючи рослини, пам’ятайте, що краще добре полити квітку раз у тиждень, ніж потроху щодня. Усім кімнатним рослинам корисно іноді корисно іноді побувати під теплим дощем, але не всі рослини можна мити під душем. Запилені рослини з ворсистим листям, такі як фіалка, краще чистити м’якою щіточкою.

Номер слайду 7

Статистика кімнатних рослин 2 класу Алое 1 Каланхое 1 Фіалка 1 Пальма 1 Кактус 1 Пеларгонія 1 Китайська роза 1 Сансев’єра 1 Гібіскус 1 Флоротітум 1 Нефролепіс 2 Юкка 1 Спатіфілум 2 Калатея 1 Строманта 1 Гузманія 1 Драцена 1 Бегонія 1

Номер слайду 8

Юлія Дегтяр Широко відоме в нас як кімнатна рослина під назвою ”доктор”. Його м’ясисте листя містить цілющу речовину, яка здатна гоїти рани і знищувати бактерії. Якщо поріжете палець спробуйте прикласти до нього шматочок листа, тільки зріжте з нього шкірку. Рана швидко загоїться. Ось яка ця кімнатна рослина.

Номер слайду 9

Прозоровська Яна Це невеликий кущ. Квіти в залежності від сорту можуть бути різних кольорів. Цвіте фіалка найбільше весною аж до осені. Я виростила свою фіалку із одного листочка. Не любить вона прямого сонячного проміння. Її потрібно не дуже рясно поливати. Водичку слід наливати у підставку до повного вбирання. Обприскування не любить.

Номер слайду 10

Давиденко Альона Я його ще називаю “Їжачок”. Зовнішній вигляд їх може бути різний. У мене він у вигляді стовпчиків. Виростила його, тому що він терпляче переносить засуху, спеку, великі перепади температури. Поверхня рослин вкрита або колючками, або пухом.

Номер слайду 11

Новиченко Данило Ще називаю його папоротніком. Дуже добре росте в кімнатних умовах. Листки можуть досягати у довжину – 50 см. Любить бути в тіні. Полив влітку рясний, а взимку помірний. Любить обприскування. Це моя улюблена кімнатна рослина, бо нагадує ніби побував у лісі.

Номер слайду 12

Лещенко Олександр Дуже красива квітка. Нараховується 300 видів.Стебла троянди деревовидні, покриті короткими голками. Троянда китайська досягає 30 см у висоту, квітки різного кольору.В діаметрі 1,5-4 см. Ця квітка, яку я вирощую, дуже любить тепло, десь + 20°.Освітлення повинно бути яскравим. Любить багато води,особливо щоб обприскували. А ще я ставив її у блюдце з водою. Я виростив її із маленького стебельця.

Номер слайду 13

Агєєв Віталій Кімнатна рослина, відома усім під назвою «алое» чи «сторічник». Батьківщиною алое вважають південну Африку, острів Мадагаскар, Аравійський півострів, де рослина має вигляд дерева до 10 м заввишки. В природі налічується понад 350 його видів. Як і всі його родичі-суккуленти, алое є невибагливою кімнатною рослиною, любить добре освітлені місця, помірне поливання і підживлення. У висоту може досягати одного метра, цвіте рідко – раз на п’ять-шість років, розмножується прикореневими паростками або верхньостебловими пагонами.

Номер слайду 14

Сологубова Наталія Існує багато різних видів. Дуже стійка рослина. Росте навіть при низькій температурі. Її не потрібно часто поливати, але потребує обприскування. Придбала драцену в квітковому магазині. Я дуже люблю за нею доглядати.

Номер слайду 15

Посаджу я алое, Доглядати його для мене не лінь, Буду я витирати листочки, Поливатиму кожен день. На вікні аптеку маю, Бо алое я саджаю, В дні холодні від застуди Лікувати друзів буду.

Номер слайду 16

Квіти всі ми полюбляєм і листочки протираєм. Прикрашають квіти дім й веселіше стає в нім. Фіалка квітка гарна, Це знаємо ми всі, Що можна на поляні і на вікні її знайти. Квітує кольорами біленькими в саду, в гаю і на поляні я її знайду.

Номер слайду 17

Зацвітуть тоді вони яскраво, бо побачать знов і знов нашу турботу і любов. Щоб рослини були красиві, Треба їх любити! Поливати, доглядати та листочки омивати.

Номер слайду 18

Ось такі ми молодці !!!

ppt
Додано
20 червня 2023
Переглядів
255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку