Презентація "Ознайомлення з видами екранного мистецтва"

Про матеріал
Екранне мистецтво – вид художньої творчості в якій образне відображення життя досягається за допомогою екрану та інших технічних засобів. До екранного виду мистецтв належать: кіно телебачення Відео комп’ютерне мистецтво
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Екранне мистецтво – вид художньої творчості в якій образне відображення життя досягається за допомогою екрану та інших технічних засобів. До екранного виду мистецтв належать: кіно телебачення Відео комп’ютерне мистецтво

Номер слайду 3

Кінематограф Кінематограф (від грец. κινεμα, род. в. грец. κινεματος — рух та грец. γραφο — писати, зображати) — це галузь культури та економіки, що об'єднує всі види професійної діяльності, пов'язаної з виробництвом, розповсюдженням, зберіганням та демонструванням фільмів, а також навчально-наукову роботу.

Номер слайду 4

Значною частиною кінематографії є кіноіндустрія — галузь промисловості, що виготовляє кінофільми, спецефекти до них та анімацію. Виробництво кінофільмів зосереджено у кіностудіях. Готові фільми демонструються у кінотеатрах, по телебаченню, поширюються на носіях інформації для перегляду на домашній аудіо-відео техніці, зокрема на відеокасетах та відеодисках.

Номер слайду 5

Словом кінематографія іноді позначають також: Кіномистецтво — вид образотворчого мистецтва, що винайдений у 19 столітті і став найпопулярнішим у 20 столітті. Кінознімання — комплекс пристроїв та методів, що необхідні для знімання рухомих об'єктів на кіноплівку, і для наступного відображення отриманих знімків, шляхом проектування їх на екран.

Номер слайду 6

Анімація Анімація — це технологія, за якої кожен кадр фільму виготовляється окремо. Це може бути автоматично генерована комп'ютерна графіка, фото намальованих зображень, або коли ряд незначних змін у моделі фотографує спеціальна анімаційна камера. Коли кадри об'єднуються і остаточний фільм переглядається зі швидкістю 16 кадрів за секунду або більше виникає ілюзія безперервного руху (тобто інерція зорового сприйняття). Створення такого фільму вкрай трудомістке, важке і одноманітне, хоча розвиток комп'ютерної анімації значно прискорив цей процес. Графічні файли у форматах GIF, MNG, SVG та «флеш» (Flash) дозволяють переглядати анімацію на комп'ютері або через Інтернет.

Номер слайду 7

Кінофільм Кінофі́льм, також Фільм, Кінострічка — термін, що охоплює окремі проекти у області кінематографії. Назва походить від того, що фотографічні плівки (фільми) були першими засобами для запису і відображення рухомих зображень. Існує багато інших термінів, що вживаються у цьому значенні: «кінокартина» (чи просто «картина»), «фотоп'єса», «кінопоказ», «кінозйомка», і найчастіше — «фільм». У вузькому розумінні кінофільмом називають твір кінематографії, тоді як фільмом — твір кіномистецтва. У широкому розумінні на позначення кінофільму використовують слово «кіно». Кінофільм — призначений для демонстрації в кінотеатрах (на відміну від телефільма, призначеного для демонстрації по телебаченню).

Номер слайду 8

Телеба́чення — галузь культури («масмедіа»), найпотужніший аудіовізуальний засіб масової комунікації. Разом з радіомовленням телебачення є одним з найбільш масових засобів інформації, освіти, політичного і культурного виховання людства; також одним з основних засобів зв'язку, широко використовуваним у наукових дослідженнях при обсервації об'єктів з віддалі, в техніці, промисловості, транспорті, будівництві, сільському господарстві, метеорології, космічних і нуклеарних дослідженнях, у військовій справі тощо. Телебачення буває монохроматичним (чорно-білим) і кольоровим.

Номер слайду 9

Історія телебачення Перші телевізійні пересилання здійснено у 1925 р. в Англії й США, згодом у Німеччині й СРСР (1931); в Україні працювали короткометражні механічні телепересилачі в Одесі, Києві й Харкові, з 1932 телефільми, з 1934 зі звуковим супроводом. Перші телевізійні пересилання за електронною системою з високою чіткістю зображення розпочато 1951 у Харкові (у Москві з 1946) групою радіоаматорів під керівництвом В. Вовчанка. З кінця 1951 почав діяти телецентр у Києві. З лютого 1960 почався регулярний обмін телепрограмами між Москвою і Києвом, а з 1961 між Києвом й іншими містами СРСР. З 1967 телецентри УРСР тільки приймали кольорові пересилання, а з 1969 Київський, а з 1976 також і Львівський телецентри пересилають кольорові програми. З 1978 всі пересилання центральної програми з Москви кольорові.

Номер слайду 10

ТЕЛЕВІЗОР Телеві́зор — пристрій, призначений для демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковим супроводом. Телевізор з рідкокристалічним дисплеєм називається LED TV.

Номер слайду 11

Ві́део (від лат. video — дивлюся, бачу) — під цим терміном розуміють широкий спектр технологій запису, обробки, передачі, зберігання й відтворення візуального і аудіовізуального матеріалу на моніторах. У побутовому значенні відео означає відеоматеріал, телесигнал або кінофільм, записаний на фізичному носії (відеокасеті, відеодиску й т. п.).

Номер слайду 12

Стереоскопічне відео Стереоскопічне відео або стереовідео (англ. stereoscopic video або 3D video) було дуже популярно наприкінці XX століття і зараз регулярно виникають хвилі інтересу до нього. По усьому світу є кінотеатри, які за допомогою тієї або іншої технології відтворюють стереоскопічне відео. Для стереовідео потрібно два відеоканали: один для лівого ока, інший для правого. У такий спосіб у глядача виникає відчуття об'ємності, тривимірності відеоматеріалу, підвищується реалістичність відчуття перегляду. Приблизно такий же за якістю, але слабший ефект дає перегляд відео в пластикових окулярах, де одна лінза червона, а інша блакитна або зелена. Нові технології, представлені в 2006 році, зокрема HD DVD і диски HD Blu-Ray, призначені зробити більше доступним і домашнє стереоскопічне відео.

Номер слайду 13

Комп’ютерне мистецтво - творча діяльність, заснована на використанні інформаційних (комп'ютерних) технологій, результатом якої є художні твори в цифровій формі. Хоча термін може застосовуватися до творів мистецтва, створених з самого початку з використанням інших медіа або відсканованих, він завжди належить до творів мистецтва, які були модифікування за допомогою комп'ютерних програм. На даний момент поняття «комп'ютерне мистецтво» включає в себе як твори традиційного мистецтва, перенесені в нову середу, на цифрову основу, що імітує початковий матеріал носій (коли, наприклад, за основу береться відсканована або цифрова фотографія), або створені з самого початку з застосуванням комп'ютера, так і принципово нові види художніх творів, основним середовищем існування яких є комп'ютерне середовище.

Номер слайду 14

До комп’ютерного мистецтва відносяться: комп’ютерно-образотворче мистецтво комп’ютерну фотографію комп’ютерну музику комп’ютерну анімацію комп’ютерні ігри відео-арт інтерактивне та мережне мистецтво гіпертекстова література

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Автор Ландик Валентина

ppt
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
1159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку