Презентація "П’ять "чудес" фізики в нашому домі"

Про матеріал

Інформацію про принцип дії побутових приладів (мобільних телефонів, радіотелефонів, комп'ютерів, мікрохвильових печей, телевізорів); дослідити вплив роботи цих приладів на організм людини; розробити рекомендації щодо їх безпечного використання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

проект "П’ять "чудес" фізики в нашому домі"

Номер слайду 2

Мета проекту: зібрати інформацію про принцип дії побутових приладів (мобільних телефонів, радіотелефонів, комп’ютерів, мікрохвильових печей, телевізорів); дослідити вплив роботи цих приладів на організм людини; розробити рекомендації щодо їх безпечного використання.

Номер слайду 3

Завдання проекту: Організація інформаційно-пошукової роботи учнів з означеної проблеми. Проведення презентації проекту у формі семінару за такими тематичними питаннями: Мобільний телефон – друг чи ворог? Радіотелефон. Мікрохвильова піч – "зброя" на кухні. Наш друг – комп’ютер. Телевізор

Номер слайду 4

Тип проекту: інформаційно-пошуковий, дослідницький.

Номер слайду 5

Проблема "Електропобутові прилади та їх негативний вплив на організм людини"

Номер слайду 6

Стрімкий розвиток електропобутової техніки та її широке використання викликає стурбованість суспільства через шкідливу дію на здоров’я користувачів. Що є причиною такого занепокоєння? Це електромагнітні поля та шкідливі випаровування, що є супутниками працюючих приладів.

Номер слайду 7

Під час роботи багатьох електропобутових приладів виникає електромагнітне випромінювання, яке негативно впливає на людину. Причиною цього є те, що людський організм в основному складаються із зв’язаної води, яка реагує на різні техногенні поля. Крім того, під час роботи деяких електропобутових приладів може відбуватися випаровування шкідливих для організму людини речовин.

Номер слайду 8

Що принесло людству ХХІ століття? Перш за все нові засоби зв’язку і передачі інформації. Швидкість передачі повідомлень дуже зросла. Складається враження, що наш світ наче зменшується, бо отримати інформацію на іншому кінці світу можна за лічені хвилини. Такий зв’язок дає змогу людям, які проживають у різних куточках нашої планети, спілкуватися у зручний час, організовувати сучасний бізнес, відпочинок, різноманітні політичні та наукові заходи.

Номер слайду 9

У наш час відбувається дуже стрімкий розвиток мобільного зв’язку. Більше третини населення Землі користується його послугами. Число "щасливих" власників мобільних телефонів за останніх три роки зросло до двох з половиною мілліардів. Зручності - великі (спілкування не тільки радість, але і необхідність). Та чи існують переконливі докази безпечного користування мобільними телефонами?

Номер слайду 10

Телефон — це механізм, що має здатність передавати звук на велику відстань. Мобільний телефон або іноді Стільнико́вий телефо́н — малогабаритний кишеньковий телефонний апарат стільникового (мобільного) зв'язку.

Номер слайду 11

Телефонні станції

Номер слайду 12

Трубка “Белла”

Номер слайду 13

Будова телефону 1972 року

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Перший мобільний телефон Мобільний телефон називався Dyna-Tac. Це була трубка масою біля 1,15кг і розмірами 22,5 х 12,5 х 3,75см. На передній панелі було розташовано 12 клавіш, з них 10 цифрових і дві для відправлення виклику та припинення розмови. Акумулятор дозволяв спілкуватися по Dyna-Tac цілих 35хв, але от заряджати його треба було більше 10хв. Мартін Купер

Номер слайду 16

Україна теж долучилася до цього проекту, внаслідок чого 25 травня 2007 року був виданий наказ міністра освіти і науки України Станіслава Ніколаєнко про заборону використання з 1 вересня 2007 року мобільних телефонів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах під час уроків та виховних годин з метою запобігання: зриву навчального процесу; використання мобільного телефону як джерела списування; шкідливого впливу на організм дитини; використання мобільного телефону як джерела соціальної напруги в учнівському середовищі.

Номер слайду 17

Бездротовий телефон (Радіотелефон)

Номер слайду 18

Мікрохвильова піч

Номер слайду 19

Перші компютери машина "Енігма".

Номер слайду 20

Комп’ютер

Номер слайду 21

З чого все починалося Механічні телевізори Диск Ніпкова

Номер слайду 22

Кольорове телебачення

Номер слайду 23

Екскурсія в майбутнє. Телебачення

ppt
Додано
14 грудня 2018
Переглядів
1962
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку