Презентація "Пальто. А що ми про нього знаємо?"

Про матеріал
Презентація до уроку по темі "Пальто", для кращого засвоєння нового матеріалу , а також для самоосвіти учнів. В презентації представленні різновиди пальт і і сторія їх виникнення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пальто. Що ми про нього знаємо?

Номер слайду 2

Історична довідка. У XIII столітті відбувається найважливіший для долі одягу перелом: винаходиться крій. До того часу пізнання в геометрії дозволяли будувати креслення для зведення будівель, виготовлення меблів і збруї; навчилися розгортати обсяги на площині. Це дозволило кроїти і шити одяг за формою людського тіла. Саме тоді були створені всі основні види і типи крою, якими користуються і в наш час. По всій Європі починають виникати цехи кравців. З'являються керівництва для кравців, але головні свої секрети кравці зберігали в суворій таємниці. Визначилася спеціалізація: князівські Орнати (урочисті шати) і цивільний одяг, щоденний і для урочистостей, плаття для незаміжніх і заміжніх жінок. Верхній одяг вступив в смугу змін.

Номер слайду 3

Цікаво знати. Пальто в середні століття було без рукавів, прямокутне, круг – напівколовий, або форми кругового сектора, з отвором для голови спереду, або на плечі. Пізніше слово "пальто" стало позначати верхній одяг, що виникло з довгого чоловічого піджака, з рукавами і застібкою на гудзики. Необхідність в пальто існувала у народів, що жили в прохолодному кліматі. У слов'ян у давнину були- каптани, сіряк та ін..

Номер слайду 4

Пальто у перекладі із французької (фр.paletot) – це вид зимового, демісезонного верхнього одягу. По довжині розрізняють – пальто до й нижче коліна.    Виходячи з покрою пальто розрізняють наступні його види: Історична довідка.

Номер слайду 5

1 - Класичне пряме пальто без застібки, 2 - двубортне пальто, 3 - пальто-балмакаан, 4 - британська шинель, 5 - даффлкот, 6 - пальто з запахом, 7 - пальто инвернесс, 8 - кафтан, 9 - коверкот, 10 - кромбі, 11 - плащ

Номер слайду 6

12 - пальто ольстер, 13 - пальто пальмерстон,14 - класичне пальто пардессю,15 - американське пальто поло,16 - плащ, 17 - плащ-накидка, 18 - пильник,19 - пальто реглан, 20 - пальто редінгот, 21 - пальто-принцесс, 22 - тренчкот.

Номер слайду 7

23 - пальто честерфілд, 24 - шинель (військове пальто в стилі мілітарі), 25 - пончо, 26 - пальто з пелериною, 27 - top coat, 28 - плаття-пальто29 - пальто з застібкою на один гудзик,, 30 - плащ-штурмівка (вєтровка, oilskins), 31 - свинг-пальто Пітер Пен, 32 - пальто-фрак, 33 - пальто-кокон (cocoon), 34 - коротке пальто-бушлат

Номер слайду 8

35 - асимметричне пальто "тренера", 36 - пальто А-силуэту, 37 - ретро купоне пальто з завищеною талією, 38 -ретро модель пальто з рукавом-ліхтариком, кокеткою и коміром-стійкою, 39 - вінтажне пальто з крупними гудзиками и рукавом-бідермейер, 40 - пальто-трапеція з накладними кишенями в стилі сафарі, 41 - пальто-шаль, 42 - романтичне пальто з воланами, 43 - модне пальто з накидкою (кейп, cape), 44 - розширене пальто в стилі Нью Лук (New Look) з шальовим коміром, 45 - прилегле пальто без коміра з рюшами, 46 - модне пряме пальто з двума гудзиками і великим коміром.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
19 березня 2020
Переглядів
1064
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку