Презентація "Пам’ять, загальні принципи її функціонування"

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів. Тема "Пам’ять, загальні принципи її функціонування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам’ять, загальні принципи її функціонування

Номер слайду 2

ПАМ’ЯТЬ — ЦЕ СКЛАДНИЙ ПРОЦЕС ЗБЕРІГАННЯ ТА ВІДТВОРЕННЯ ОТРИМАНОЇ ІНФОРМАЦІЇ.

Номер слайду 3

МИТТЄВА (СЕНСОРНА) пам’ять зберігає інформацію від органів чуття на дуже короткий час (частини секунд).

Номер слайду 4

КОРОТКОТРИВАЛА - утримує інформацію, що надходить від сенсорної пам’яті. Час зберігання — від декількох секунд до декількох хвилин.

Номер слайду 5

ДОВГОТРИВАЛА ПАМ’ЯТЬ — збереження інформації протягом тривалого часу. Інформацію з довготривалої пам’яті можна використовувати в подальшому житті.

Номер слайду 6

РУХОВА ПАМ'ЯТЬ (моторна, пам'ять рухів), що є основою рухових навичок. Це є пам'ять на позу й рух тіла. Вона є основою для формування ходіння, танцю, гри на музичних інструментах та інших навичок.

Номер слайду 7

ЕМОЦІЙНА ПАМ'ЯТЬ (пам'ять почуттів) на інформацію за участю позитивних чи негативних емоцій. Вона надає можливість зберігати емоції та почуття, що раніше виникали і відновлювати певний емоційний стан у разі повторної ситуації.

Номер слайду 8

ОБРАЗНА ПАМ'ЯТЬ (пам'ять образів) зберігає та відтворює образи уяви, формування яких відбувалося в корі за допомогою органів чуття.

Номер слайду 9

ЗАПАМ’ЯТОВУВАННЯМЕХАНІЧНЕчасте повторення інформаціїбез її осмислення. ОСМИСЛЕНЕінформація уважно вивчається , з’ясовуєтьсяїї зміст, систематизується

Номер слайду 10

ОДНА УКРАЇНАКраїн є багато на світіТа тільки одна Україна!Це там, де волошки у житіЦе там, де моя Батьківщина. Де птахи у небо летятьІ зтрушують легкі пір’їнки,Де друзі горою стоять,Де в квітах сховались домівки.

Номер слайду 11

МНЕМОТЕХНІКИ

pptx
Додано
7 лютого
Переглядів
213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку