Презентація "ПАМ’ЯТНИКИ ТА ПАМ’ЯТКИ ІСТОРІЇ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ"

Про матеріал
Презентація містить розробку уроку до підручника П.В. Мороз, І. В. Мороз з використанням ріних форм роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія. Тема:«ПАМ’ЯТНИКИ ТА ПАМ’ЯТКИ ІСТОРІЇ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ»

Номер слайду 2

Після цього уроку ви зможете: Вказати дати: прийняття Верховної радою Акту проголошення незалежності України; ухвалення Верховною Радою Конституції України; подій Революції Гідності. Пояснити: - Що таке державна незалежність. - Що таке Конституція. Яка її роль в державі.- Які суспільні явища та події стали причиною Революції Гідності. В чому її значення.

Номер слайду 3

План. Як було проголошено незалежність України?2. Що уособлює монумент Незалежності (м. Київ)?3. Які події відбулися під час Революції Гідності?4. Як вшановується пам’ять про події Революції Гідності та небесну сотню?

Номер слайду 4

Завдання: 1. Записати в зошиті тему уроку : «ПАМ’ЯТНИКИ ТА ПАМ’ЯТКИ ІСТОРІЇ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ»2. Прочитати в § 21 сторінка 128 -129 пункт 1. Як було проголошено незалежність України? 3. Закінчити складати в зошиті хронологічну таблицю «Становлення самостійна держава —Україна»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Дата. Подія24 серпня 1991 р. 28 червня 1996 р. 

Номер слайду 5

5. Скласти речення, використавши всі слова з хмаринки, та записати в зошит

Номер слайду 6

2. Що уособлює монумент Незалежності (м. Київ)?Завдання:1. Прочитайте пункт 2 на сторінці 129 у підручнику .

Номер слайду 7

4. Які події відбулися під час Революції Гідності?Завдання:1. Прочитайте пункт 4 на сторінках 130- 131 у підручнику.2. Усно заповнивши пропуски. Революція Гідності - протестні акції в Україні проти _______________ президентом Віктором Януковичем та його оточенням, порушення _______ громадян. Протести розпочалися_________________. Акції протесту, що тривали в країні з кінця _________до кінця ___________2014 р., отримали назву____________. Фінальним і найдраматичнішим моментом Революції Гідності стали події _________лютого 2014 р., коли загинуло близько __________протестувальників і кілька сотень було травмовано. Тодішній президент __________ після масового розстрілу громадян у центрі Києвавтік до _____________. 25 травня відбулися вибори Президента України. На них переміг____________. Під час акцій протесту в Києві й у регіонах Українизагинуло 106 осіб. _____________- так назвали українських патріотів, котрі загинули під час Революції Гідності.

Номер слайду 8

5. Як вшановується пам’ять про події Революції Гідності та Небесну сотню?Завдання:1. Прочитайте пункт 5 та розгляньте ілюстрації на сторінках 131-132 у підручнику .2. На сайті You. Tube.com перегляньте відео «Тут була Революція» за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=B9 Vk. Emt_8 Yw3. На основі тексту підручника та відео усно дайте відповідь на запитання: Чому важливо вшановувати пам’ять про події Революції Гідності та Небесну сотню?

Номер слайду 9

Домашнє завдання: Опрацювати § 21 Дати усно відповіді на запитання на стр.133 Запишіть текст, заповнивши пропуски

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Яковлєва Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Захожа Галина
Додано
15 червня 2020
Переглядів
1269
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку