Презентація. Пан Гарбуз.

Про матеріал
Презентація містить матеріал про корисні властивості гарбуза, цікаві факти про нього, страви, які можна приготувати. Різні форми роботи, які можуть бути використані під час позакласної роботи на тему: "Здорове харчування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Овоч чи ягода ?

Номер слайду 3

Гарбуз дуже корисний для нашого здоров'я. Знаходити корисне застосування гарбузу люди почали давним-давно. Адже за вмістом поживних і цілющих речовин плід перевершує багато городніх культур. У гарбузовій м’якоті містяться найважливіші мікроелементи — калій, кальцій, магній, фосфор. Є в ній і вітаміни В1, В2, В12. Але особливо багатий гарбуз на провітамін А — бета-каротин. Це з’єднання захищає організм від шкідливого впливу навколишнього середовища, а клітини — від ракового переродження.

Номер слайду 4

Крім того, у м’якоті гарбуза багато пектинів — харчових волокон, що м’яко очищають кишківник. Ще гарбуз корисний при серцевих недугах, захворюваннях нирок та печінки, безсонні, застудних захворюваннях, нервових розладах, проблемах із зором.• Гарбуз виводить з організму шлаки і токсини. • Покращує обмінні процеси, що відбуваються в організмі. • Особливо цінний гарбуз тим, що в ньому міститься вітамін К, який сприяє згортанню крові, цей вітамін практично відсутній в інших овочах. 

Номер слайду 5

Обережно!Гарбуз - це ціла аптека, в якій містяться ліки від багатьох хвороб. Про користь гарбуза кажуть всі лікарі. Однак гарбуз може принести як користь, так і шкоду нашому здоров’ю. Давайте розбиратися• З обережністю до гарбуза потрібно ставитися при цукровому діабеті. • При розладах кишечника гарбуз також протипоказаний. • При індивідуальній непереносимості гарбуза або алергії на гарбуз. 

Номер слайду 6

Західна і американська традиція використовує гарбуз як ліхтар на свято Геловін 31 жовтня. Називається цей ліхтар Джек-о-лентерн. Він відлякує нечисту силу від будинків. Цікаве про гарбуз. Найбільший у світі гарбуз виростив фермер Кріс Стівенс з США у 2010 році. Вага цього дива - 821 кг.

Номер слайду 7

Елементи карвінгу

Номер слайду 8

Ми гарбуза малювали

Номер слайду 9

Складали віршіСалюк Анна. Черкавська Поліна. Кравчук Слав'яна. Рогальська Вікторія. Рожков Назар

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Смачного!Часу дарма не марнуйте, Краще кашу покуштуйте!

pptx
Додано
17 лютого 2019
Переглядів
2383
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку