Презентація "Панна- вид вуличного футболу"

Про матеріал
Презентація модуля "Панна" для 5 класу за новою програмою НУШ. В презентацію входить - історія,площадка та правила гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Панна”вид вуличного футболу. Підготувала презентацію Вчитель КЗОСЗШ №82 ДМРПономаренко Мирослава Володимирівна

Номер слайду 2

PANNA - це один із видів вуличного футболу, де прокинути м'яч між ніг суперника - цінується вище, ніж гол у ворота. Гра зародилася в Амстердамі. Тут важливе вміння максимально контролювати м'яч, робити всілякі трюки та хитрощі

Номер слайду 3

Майданчик для панна Класичний майданчик для гри в панна футбол має круглу форму та обгороджену металевою сіткою, Друг навпроти друга встановлені маленькі ворота, в які просто так не потрапиш.

Номер слайду 4

Але якщо мова не стосується турнірів, то грати в панну можна на будь-якому майданчику, що сподобався: з обмеженим простором чи ні – без різниці. Завдання одне - прокинути м'яч між ніг, для цього можна обійтися навіть без воріт.

Номер слайду 5

Правила гри У своєму традиційному вигляді правила панни включають три обов'язкові компоненти: Гра 1 на 1 Потрібно прокинути м'яч між ніг суперника Потрібно забити гол

Номер слайду 6

Правила гри. У решті випадків має місце імпровізація і повна свобода у встановленні правил. Найчастіше за регламентами турнірів за вдалі дії нараховуються очки: 1 очко за гол, 2 очки за прокинутий між ніг м'яч. За такими правилами гра триває до 2 очок. Але ви можете домовитись грати до 10 і матимете на це повне право.

Номер слайду 7

Правила гри. Суперники встають один до одного спиною та затискають між собою м'яч спинами. За сигналом судді, гравці обертаються, гра починається. Гра триває 3 хвилини. Гол зі своєї половини поля не зараховується. Панна чи гол від бортів не зараховуються. Після голу гравці розходяться зі своїх боків. Прокинутий м'яч між ніг – автоматична перемога. У решті випадків проводиться підрахунок забитих голів.

Номер слайду 8

Правила гри У разі нічиї призначається овертайм тривалістю 1 хвилину. За цей час потрібно зробити панну або довести різницю забитих м'ячів до 2. Якщо й овертайм не виявив переможця, починається гра до “золотого” гола або прокинутого між ніг м'яча. Хто перший це зробить – перемагає. Під час гри потрібно обов'язково атакувати і намагатися знаходитися віч-на-віч суперника. Якщо через 10 секунд не було проведено активних атакуючих дій, м'яч передається супернику. Заборонено бити по ногах суперника, хапати за його одяг та будь-які частини тіла, хапатися за металеву сітку клітини. У разі порушення м'яч передається постраждалій стороні. Три такі зауваження загрожують дискваліфікацією.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гуськова Вікторія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Зайчук Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 вересня 2022
Переглядів
6981
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку