Презентація "Паперовий журавлик символ неприйняття ядерної зброї"

Про матеріал

формування раціонального мислення та творчості; пізнавальної активності та самостійності; уваги, спостережливості, логічного мислення; виховання непримиренності до будь-яких проявів агресивною політики держав, за мирне співіснування держав з різним політичним устроєм.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПАПЕРОВИЙ ЖУРАВЛИК – СИМВОЛ НЕПРИЙНЯТТЯ ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇПідготувала: Сидоренко І. В.

Номер слайду 2

Вже багато років минуло з часів ядерного бомбардування японських міст - Хіросіми і Нагасакі. Цей страшний злочин проти людства забути неможливо. Сьогодні всі ми живемо під мирним небом і світлими фарбами блакитного прапора Світу. Але ніколи з людської пам'яті час не зітре сотні тисяч жертв Другої Світової війни, яка мало не обернулася катастрофою європейської, скажемо більше - людської цивілізації.

Номер слайду 3

Друга світова війна — найбільший збройний конфлікт в історії людства. У війні брала участь 61 країна та понад 80% населення земної кулі. Людські втрати становили близько 57 млн.

Номер слайду 4

З всесвітньої історії …1 вересня 1939 рік – початок Другої Світової війни.22 червня 1941 рік – напад Германії на Радянський союз. Початок Великої Вітчизняної війни.9 травня 1945 рік – завершення Великої Вітчизняної війни, перемога радянської армії над фашистами.2 вересня 1945 рік – завершення Другої світової війни.6 серпня 1945 рік - вперше була використана ядерна зброя над японським містом Хіросімою у Другій світовій війні.

Номер слайду 5

З історії Другої Світової… Вранці 7 грудня 1941 року стався напад Японії на Перл-Харбор (воєнно-морська база США. Було потоплено 4 лінкори, 2 есмінці, 1 мінного загороджувача. Ще 4 лінкори, 3 легких крейсери і 1 есмінець отримали значні пошкодження. Втрати американської авіації склали: 188 літаків знищено, ще 159 були важко пошкоджені. Американці втратили 2403 людини вбитими (з них 1102 на борту підірваного лінкора «Аризона») і 1178 пораненими.

Номер слайду 6

З історії Другої Світової… З початку 1939 року розробкою атомных бомб займалися відразу в Англії, Франції, США й Радянському Союзі. Першою країною, яка створила атомну бомбу стали США. Першою країною, яка застосувала ядерну зброю проти Японії в Другій світовій війні стали США.

Номер слайду 7

Для атомного бомбардування були вибрані воєнно-стратегічні міста Японії: Хіросіма і НагасакіАтомні бомби «Малюк» і «Товстун, скинуті на Хіросіму і Нагасакі.

Номер слайду 8

З історії Другої Світової…На японське місто Хіросіма 6 серпня 1945. О 08:15 місцевого часу літак B-29 "Enola Gay" під командуванням полковника Пола Тіббетс, перебуваючи на висоті понад 9 км, здійснив скидання атомної бомби на центр Хіросіми. Детонатор був встановлений на висоту 600 метрів над поверхнею; вибух, еквівалентом від 13 до 18 кілотонн тротилу, стався через 45 секунд після скидання. Полковник Тіббетс (праворуч), командир літака, що скинув атомну бомбу. Літак, з якого була скинута атомна бомба. Хіросіма після вибуху атомної зброї, 8 вересня 1945 года.

Номер слайду 9

З історії Другої Світової…На японське місто Нагасакі 9 серпня 1945 року. О 10:56 літак У-29 "Bockscar" під командуванням пілота Чарльза Суїні прибув до Нагасакі. Вибух стався о 11:02 місцевого часу на висоті близько 500 метрів. Потужність вибуху склала 21 кілотонну. Атомне бомбардування Нагасакі Нагасакі – наслідки вибуху атомної бомби

Номер слайду 10

В 500-метровій зоні епіцентру вибуху спалах і ударна хвиля сталися одночасно. Під тиском миттю було знищено усі будинки. Вистояли лише залізобетонні споруди, які зазнали страшних руйнувань. Ударна хвиля понищила більшість мостів

Номер слайду 11

У результаті вибуху над Хіросімою здійнялась величезна грибоподібна хмара, яка мала високу температуру та містила значну кількість радіаційно зараженого ґрунту, піднятого з землі. Вона швидко здійнялась в повітря і, будучи охолодженою в атмосфері, пролилася дощем. Його краплі були чорними і липкими через високий вміст пилу і бруду у хмарі. Цей дощ отримав назву «чорного дощу».

Номер слайду 12

Від потужного світлового випромінювання загинули усі люди, які були надворі. Їхня шкіра обвуглилась, а волога, що була в тілі, випарувалась. Особливо постраждали жінки та школярі, які працювали надворі на громадських роботах. Серед них було найбільше загиблих. В межах 5 км від епіцентру мешканці міста стали страждати гострим радіаційним синдромом. Тут повинні бути фотографії людей, які постраждали під час ядерного бомбардування. Тут повинні бути фотографії людей, які постраждали під час ядерного бомбардування. Тут повинні бути фотографії людей, які постраждали під час ядерного бомбардування

Номер слайду 13

В радіусі 2 км були випалені усі будинки, а в радіусі 3 км — 90% усіх споруд. Місто поглинула пітьма. За спогадами очевидців Хіросіма вмить перетворилася на пекельне «місто». До вибуху. Після…

Номер слайду 14

Чи оправдано ядерне бомбардуванняяпонських міст для ускореннязавершення Другої Світової війни?З історії Другої Світової війни…2 вересня 1945 року – підписано Акт беззастережної капітуляції Японії. Підписали представники японської сторони та генерал армії США Дуглас Макартур. Капітуляцією Японії завершилася друга світова війна.

Номер слайду 15

Ні, цей злочин виправдати не можна !!!Сотні тисяч мирних мешканців потрапили в зону ядерного безумства за рішенням однієї людини. Сотні тисяч мирних мешканців стали ізгоями своєї Батьківщини. Сотні тисяч мирних мешканців приречені не на сповнене радістю життя, а на його жалюгідне існування: хвороби і довгу смерть.

Номер слайду 16

Психологічні наслідки трагедії. Після 1945 року, через заборону американської окупаційної влади поширювати правдиву інформацію про хіросімське бомбардування, радіацію та реальні наслідки катастрофи. В японських засобах масової інформації радіацію представляли як заразну хворобу, а постраждалих від неї — розносниками хвороб. До кінця 1960-х років в японському суспільстві до хіросімців ставилися упереджено: з ними не одружувалися і не приймали на роботу за межами малої батьківщини. У зв'язку з цим чимало вихідців з Хіросіми приховували своє походження, а постраждалі від бомбардування рідко розповідали про свій трагічний досвід. Наслідки цієї трагедії світ дізнався…Доля маленької дівчинки зворушила весь світ

Номер слайду 17

У 50-х роках отримала широку популярність історія японської дівчинки з Хіросіми Садако Сасакі, яка померла в 1955 році від наслідків опромінення ( лейкемії).

Номер слайду 18

Садако Сасакі - звичайна японська дівчинка. Вона народилася в Хіросімі і росла доброю, активною і здоровою дитиною. Після ядерного вибуху Сасакі піддалася сильному опроміненню. Вона важко захворіла. Лікарі поставили страшний діагноз - лейкіміі. Ознаки променевої хвороби у неї з'явилися в листопаді 1954 року.

Номер слайду 19

21 лютого 1955 року її госпіталізували з діагнозом-вироком «лейкемія». Краща подруга Чизуко принесла з собою особливий папір, з якої зробила журавлика, і розповіла Садако одну легенду: журавель, який в Японії вважається щасливим птахом, живе тисячу років, якщо хвора людина зробить з паперу тисячу журавликів, вона видужає...

Номер слайду 20

Дівчинка встигла зробити тисячу журавликів, але хвороба продовжувала посилюватися. Рідні та близькі люди, як могли, підтримували її. І тоді, замість того, щоб здатися перед смертельною бідою, або просто розчаруватися, вона стала робити нових журавликів. Їх стало багато більше тисячі. Люди були вражені її мужністю і терпінням. Садако померла 25 жовтня 1955 року, і на її похорон прилетіло набагато більше тисячі паперових журавликів. Тисячу журавликів, сполучених невидимими ниточками.

Номер слайду 21

«Це наш крик, Це наша молитва, Мир у всьому світі». Маленька мужня дівчинка Садако Сасакі стала символом неприйняття ядерної війнисимволом протесту проти війни. В 1958 році в Парку Миру в місті Хіросіма була встановлена статуя, що зображає Садако з паперових журавликів в руці. На постаменті статуї написано:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Ладиченко Т.В.)
Додано
23 липня 2018
Переглядів
1906
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку