Презентація "Паразити що можуть жити у людському тілі"

Про матеріал
Паразити що можуть жити у людському тілі. Кожна людина повинна знати, яким чином в його організм можуть проникнути личинки паразитів У людей, в організмі яких живуть паразити, можуть проявлятися такі симптоми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Паразити що можуть жити у людському тілі

Номер слайду 2

Паразитоло́гія (від грец. parasitos — нахлібник, дармоїд і logos — вчення) — наука про паразитичні організми, їх взаємостосунки з організмами, на яких вони паразитують, та довкіллям, структуру й динаміку паразитарних систем, значення паразитів у природних біосистемах і практичній діяльності людини.

Номер слайду 3

Токсокар. Токсокар – круглі паразитуючі черви, що відносяться до класу аскарид. Потрапляючи в організм людини, викликають захворювання токсокароз. Довжина хробака становить близько 30 сантиметрів. Потрапивши в організм людини, Токсокара продукує личинки, які розносяться кровотоком по органах і тканинах. Існує три основних форми токсокарозу: вісцеральна (зачіпаються печінку, легені, серцево-судинна система), прихована і очна. В останньому випадку, найчастіше, доводиться видаляти око. Також існують менш поширені форми, такі як шкірна, неврологічна (уражається мозок, нерви).

Номер слайду 4

Нематоди Згідно ЦПХ, носіями цього паразита є понад півмільйона людей у всьому світі. Анкілостоми живуть в тонкому кишечнику, а їх яйця виходять з тіла з фекаліями. Потім з яєць вилуплюються личинки, які при попаданні на шкіру людини знову повертаються в її організм. Як дізнатися про наявність паразита? Більшість симптомів приховані, але тривале інфікування призводить до розвитку анемії

Номер слайду 5

Коростяний кліщ. Цей вид паразитів живе на поверхні шкіри. Американська Академія дерматології дає наступні пояснення: крихітні восьми-ножні створіння ведуть бурхливу діяльність під верхнім шаром шкіри, результатом якої є свербіж і висип. Неприємна новина в тому, що коростяним кліщем можна заразитися від тілесного контакту, і через предмети, що кишать паразитами. Хороша новина в тому, що цю проблему легко виявить досвідчений дерматолог.

Номер слайду 6

Аскарида. Круглий глист (або аскарида) також входить в список частих непроханих гостей. Як правило, личинки паразитів живуть в землі, контактуючи з якою людина може заразитися ними. Як тільки аскариди виявляються в кишечнику, вони починають рости. Їх довжина може досягти метра. Ознаками інфікування можуть бути: втрата ваги, болі в животі, кров у фекаліях, задишка і кашель. Також глист може вийти під час блювоти.

Номер слайду 7

Плоска шестисома. Цей плоский черв’як більше небезпечний для мешканців тропіків, де їм заражені понад 200 мільйонів людей. Даний вид паразита є причиною такої хвороби як шистосоміаз. Жар, біль у животі, діарея з кривавими виділеннями, — все це говорить про інфікування. Також шистосома викликає проблеми, пов’язані з вагітністю і дітонародженням. Черв’як потрапляє в людський організм через шкіру.

Номер слайду 8

Солітер Цим видом паразита людина інфікується шляхом прийому в їжу їжі і води, забруднених яйцями чи личинками хробака. Яйця, потрапляючи всередину організму, можуть стати причиною розвитку личинкових кіст навколо різних органів і тканин. А потрапляючи в кишечник, вони розвиваються до дорослих особин. Дорослі солітери можуть жити в організмі людини до 30 років, використовуючи для свого виживання поживні речовини з усього, що потрапляє в шлунок. Серед ознак наявності солітерів може бути нудота, слабкість, втрата апетиту, тяга до солоного та інші порушення в роботі шлунково-кишкового тракту.

Номер слайду 9

Остриця Гострики вважаються найбільш поширеним видом кишкових паразитів. В організм вони потрапляють не найприємнішим чином. Поки людина спить, самки гостриків відкладають тисячі яєць в складках шкіри навколо ануса. Тому основною ознакою наявності паразитів є свербіж в районі заднього проходу під час сну. Таким чином, яйця потрапляють під нігті, а потім і на всі предмети, до яких торкається інфікована людина.

Номер слайду 10

Токсоплазма гондіЦі паразити являють собою крихітні одноклітинні організми, які живуть в недовареній їжі, воді і в лотку домашніх котів. І хоча багато людей інфіковані токсоплазмою, видимих симптомів не спостерігається. Це відбувається завдяки сильному імунітету. Однак, як тільки імунна система дає збій, перші ознаки зараження можуть проявитися у вигляді грипозних відчуттів.rrrrr

Номер слайду 11

Кишкові лямбліїЛямблії – це мікроскопічні паразити, які викликають діарейне захворювання лямбліоз. Цей паразит захищений зовнішньою оболонкою, яка допомагає йому виживати за межами тіла, і робить надзвичайно стійким до дезинфікуючих засобів. Ознаками зараження є порушення в роботі шлунково-кишкового тракту, діарея, метеоризми, нудота і зневоднення.

Номер слайду 12

Печінкова двоустка. Паразити поселяються в маленьких внутрішньопечінкових жовчних протоках, і можуть жити там до 30 років. Більше 35 мільйонів людей на планеті заражені печінковою двуусткою. Зараження зазвичай проходить безсимптомно, але рано чи пізно загострення все-таки наступає. І як зрозуміло з назви, під удар потрапляє печінка і жовчний проток.

Номер слайду 13

Цяп’як. Буває бичачий ціп'як, свинячий ціп'як і цистицеркоз. Найчастіше, ціп'як потрапляє в головний мозок, рідше в скелетні м'язи і очі. Тривалість життя паразита в мозку від 5 до 30 років. На наш мозок, цей паразит чинить токсичний вплив, викликає запалення і набряк. Після загибелі черв починає гнити, що не є добре. Все це виливає на погіршення психіки людини, починаються неврози, депресії і галюцинації, а потім набряк мозку і смерть

Номер слайду 14

Кандіру Ця риба водиться у водах Амазонки і вважається найнебезпечнішою рибою. Іронія в тому, що вона не більше 15 см, а найчастіше розміром з сірник. Цього кровопивцю людина не цікавить, він харчується кров'ю риб, пробираючись в їх тіла через отвори. Але рибка може переплутати. Людина в процесі сечовипускання виділяє запах аміаку, і рибка запливає в організм, думаючи, що це інша риба. Людині, присутня в ній кандіру, заподіює жахливі болі. У підсумку, витягти кандіру можна тільки за допомогою операції. У разі, якщо операція не буде здійснена вчасно, людина загине.

Номер слайду 15

Неглерія ФоулераЄ така амеба - Неглерія Фоулера. Ця істота живе у воді, і при купанні, потрапляючи в ніс, добирається в мозок де і розмножується, харчуючись нашим мозком. Це майже завжди призводить до смерті. На щастя, ця зараза може існувати в дуже теплій воді – більше 30 градусів. Найцікавіше, що амеба не небезпечна, якщо через рот потрапляє до шлунку. Кислота вбиває її. Однак, достатньо, буквально однієї в носі – що б померти через пару тижнів. Неглерія Фоулера викликає рідкісну, але практично завжди смертельну інфекцію.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
Додано
30 жовтня 2022
Переглядів
2226
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку