Презентація "Паризька мирна конференція"

Про матеріал
Презентація на тему "Паризька мирна конференція" для 10 класу, до підручника Всесвітня історія Гісем О. В., Мартинюк О. О.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ ІІ. ПОВОЄННЕ ОБЛАШТУВАННЯ СВІТУПАРИЗЬКА МИРНА КОНФЕРЕНЦІЯ 1919 Р. Підготувала Вчитель історіїЗапорізької загальноосвітньої школи №65 Барановська Ю. С.

Номер слайду 2

§ 5 , с. 25.

Номер слайду 3

1. Які наслідки мала Перша світова війна?2. Чи була запропонована програма врегулювання повоєнних відносин?3. Який із воюючих блоків отримав перемогу?

Номер слайду 4

Після завершення Першої світової війни. Всесвітня мирна конференція

Номер слайду 5

1. Паризька мирна конференція18 січня 1919 – 21 січня 1920 р. Делегати від 27 держав і 4х британських домініонів. Переможені держави вперше в історії дипломатії не брали участі.

Номер слайду 6

Паризька мирна конференція«Рада чотирьох»: Велика Британія – Девід Ллойд Джордж;Італія – Вітторіо Орландо;Франція – Жорж Клемансо;США – президент Вудро Вільсон

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1. Скасування таємних міжнародних угод, мирні договори та їх обговорення мають бути відкритими, а дипломатія завжди буде діяти відверто на очах у всіх.2. Гарантування вільного і безпечного мореплавства поза територіальними водами, крім випадків, визначених міжнародним законодавством.3. Усунення економічних бар'єрів і встановлення рівних умов для торгівлі.7. Бельгія повинна бути звільнена і відновлена, без спроби обмежити суверенітет, яким вона користується нарівні з усіма іншими вільними націями. Ніяке інше діяння не може більш, ніж це, послужити до відновлення між народами довіри до тих законів, які вони самі встановили і визначали як керівництво для своїх взаємних зносин. Без цього цілющого акту вся побудова і дія(структура) міжнародного права буде назавжди втраченою.8. Вся французька територія повинна бути звільнена, окуповані частини повернуті, а зло, нанесене Франції Пруссією в 1871 у в відношенні Ельзас-Лотарингії, яке порушувало загальний мир майже 50 років, має бути виправлено, щоб мирні відносини могли знову бути встановлені в інтересах усіх зацікавлених сторін.

Номер слайду 9

Цілі держав на конференціїФранція. Найбільше постраждала у війні. Повернення Ельзасу та ЛотарингіїОтримання Саарського вугільного басейну. Репарації від Німеччини (500 млрд марок золотом)

Номер слайду 10

Велика Британія. На початок конференції отримала все, заради чого вела війну. Захоплено німецькі колоніїПеревага на морях, світовій торгівлі

Номер слайду 11

СШАЗмінила своє становище. З боржника – в кредитори. Позика країнам Європи – 10 млрд. доларів

Номер слайду 12

Італія Території Пд. Тіролю,Сх. Узбережжя Адріатичного моряІ частина Малої Азії

Номер слайду 13

Українське питання. Визнання незалежності українських земель від іноземних військ. Надання допомоги Україні – проти більшовицької Росії

Номер слайду 14

2. Версальський мирний договір. Створення Ліги Націй. Чи можна Версальський мирний договір вважати перемир’ям, а не договором?

Номер слайду 15

28 червня 1919 р.представники Німеччини в Дзеркальній залі Версальського палацу уклали мирний договір. Версальський договір встановлював політичні,економічні,територіальні та військові обмеження Німеччини.

Номер слайду 16

Політичні обмеження. Німеччина проголошувалась єдиним винуватцем війни. Заборонялося об’єднання з Австрією (аншлюс) з метою утворення єдиної Німецької держави. Німеччина повинна була видати воєнних злочинців.

Номер слайду 17

Економічні обмеження. Накладалися великі репарації. Вугільні шахти Саару передавалися Франції на 15 років

Номер слайду 18

Територіальні обмеження Німеччина поступалася територіями на користь 5 сусідніх держав. Країну було поділено на дві частини: власне Німеччину і Австрію. До Франції переходили Ельзас і Лотарингія Територія на лівому березі Рейну поділялася на три зони, які повинні були бути звільнені від окупації переможцями через 5,10 і 15 років. Міста Данциг, Мемель, Саар підлягали управлінню Ліги Націй. Східна Пруссія відокремлювалася від Німеччини «польським коридором». Німеччина втратила всі землі, захоплені нею на Сході в результаті поразки Росії.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Військові обмеження. Чисельність війська – не перевищувати 100 тис. осіб. Німецький Генеральний штаб ліквідовувався. Дозволялося мати не більше 6 «кишенькових» крейсерів. Усі фортеці на відстані до 50 км на схід від Рейну зносились. Заборонялося мати підводний флот та військову авіацію. Заборона на важку артилерію і танки. Термін служби солдатів встановлювався у 12 років, а офіцерів – 25.

Номер слайду 21

Французький маршал Ф. Фош«Це не мир. Це перемир'я на двадцять років!»

Номер слайду 22

Д.з - Прочитати § 5. Відповісти на запитання після § (усно)Виписати – дати підписання мирних договорів із союзниками Німеччини.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Фоміченко Антоніна
    Дякую, це клсна розробка!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 грудня 2020
Переглядів
3016
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку