Презентація "Парк як біологічна система"

Про матеріал

"Парк як біологічна система" - це проект, мета якого на прикладі одного з популярних парків міста Кривий Ріг, розглянути компоненти екосистеми парку, А також дослідити використання людиною можливостей парку в різних цілях.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Парк як біологічна система

Номер слайду 2

Мета проекту: 1. Розгляд компонентів екосистеми парку.2. Дослідження використання людиною можливостей парку в різних цілях. Завдання :. Скласти паспорт парку Героїв.. Вивчити компоненти екосистеми парку.. Розглянути різні аспекти використання людиною можливостей парку та необхідності охорони. Об’єкт дослідження: Парк Героїв Предмет дослідження: Вивчення компонентів штучної екосистеми як біологічного об’єкту Гіпотеза: Парк– живий організм, що функціонує завдяки підтримці людиною сталості його компонентів Актуальність: Важливість підвищення роліі парку в забезпеченні потреб населення в умовах промислового міста

Номер слайду 3

ІМ’Я «Парк Героїв»АДРЕСА РОЗТАШУВАННЯ: в Металургiйному районі Кривого Рогу, на Соцмісті, Дніпропетровської областіВІК ПАРКУ Закладений у 60-х роках на межі Довгинцівського та Металургійного районів Площа парку складає 21,5 га Грунтовий покрив має зональний характер, представлений черноземами звичайними. Рельєф рівнинний, підземні води залягають на глибині 2-3

Номер слайду 4

На території парку розташований найбільший в світі квітковий годинник. Квітковий годинник—незвичайна споруда. Діаметр циферблату - 22 метри, довжина хвилинної стрілки до 12 метрів. Тут висаджено 22 000 квітів 6-ти видів. Хід стрілки забезпечує часовий механізм, розташований під будинком.під будинком.

Номер слайду 5

Парк– це штучна екосистема, яку створює, контролює, підтри-мує людина для своєї користі

Номер слайду 6

Штучні екосистеми складаються з :рослин-виробниківтварин-споживачіворганізмів грунту– руйнівників

Номер слайду 7

Найбільш поширені такі представники культивованої дендрофлори, як бук європейський Л., береза ‌‌повисла, в'яз гладкий, липа серцеподібна, ялівець звичайний та ін.

Номер слайду 8

дерева. Життєві форми рослин кущітрави

Номер слайду 9

Віковий склад дерев. За віковою структурою всі насадження можна розподілити на 3 групи:-5% має вік більше 80 років,-75% -репродуктивного віку,-20% -молоді насадження.

Номер слайду 10

Але головний споживач– людина, тому вона визначає склад системи, підтримує сталість. Парк Героїв - улюблене місце жителів району і міста. У святкові дні тут проходять концерти, виставки, ярмарки і спортивні змагання. У парк виходять на пленер учні розташованої поруч Художньої школи № 1.

pptx
Додано
22 грудня 2018
Переглядів
8652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку