Презентація "Патріот своєї сім'ї. "За сестрою" А.Чайковський"

Про матеріал
Презентація до уроку української літератури в 7 класі з теми "Родинні цінності і патріотизм у творі. Використання фольклорних мотивів, засобів (зокрема прийому гіперболізації)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Патріот своєї сім’їРодинні цінності і патріотизм у творі. Використання фольклорних мотивів, засобів (зокрема прийому гіперболізації).

Номер слайду 2

Цілі уроку:характеризувати образ головного героя твору Павлуся та інших персонажів повісті, висловити власні судження про геройство, відвагу й любов, аналізувати повість, з’ясувати фольклорні мотиви, засоби; усвідомити потребу виховання християнських чеснот, почуття патріотизму, відданості, віри в перемогу добра, любові, краси, справедливості.

Номер слайду 3

Тестові завдання. Г

Номер слайду 4

Самооцінювання

Номер слайду 5

Бесіда у групах: Як ви розумієте поняття патріотизм?Хто такий патріот? Які риси характеру йому притаманні?Як можна бути патріотом своєї родини?Завдання на листочках А4 для кожної групи: запишіть риси характеру, притаманні патріотові).

Номер слайду 6

Родинне дерево Судаків

Номер слайду 7

Схема аналізу образів: Персонаж. Його портрет. Риси характеру і вчинки, у яких вони виявляються. Найпоказовіший учинок персонажа. Роль персонажа у творі. Висловлювання героя, яке найбільше вразило, схвилювало.

Номер слайду 8

Християнські лайфхаки:#1 Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі! (Вихід 20:12)#2 А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому! (До Ефесян 6:4).

Номер слайду 9

Метод “ПРЕС”1. Позиція “Я вважаю, що…” (1 речення)2. Обґрунтування “Тому що…” (3 речення)3. Яскравий приклад із твору, життя та аргумент (Основна частина, 2-3 хвилини)4. Висновок (3-4 речення) “Таким чином, отже...”

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ПРИКЛАД СЕНКАНУПавлусь. Наполегливий і відчайдушний. Любить, бореться і перемагаєВизволитель рідної сестрички. Герой

Номер слайду 12

ЕЛЕМЕНТИ СЮЖЕТУЕкспозиція ( знайомство читача із сім’єю Павлуся, селом Спасівка)Зав’язка дії ( напад татар на село, втеча Павлуся)Розвиток дії ( зустріч хлопчика із братом, козаками, згодом – зустріч сім’ї )Кульмінація (втеча хлопчика від козаків у пошуках сестри)Розвиток дії ( подорож хлопця та зустріч із харцизом)Кульмінація( продаж героя, Павлусь у руках татар)Розвиток дії ( життя хлопця у татар)Кульмінація ( втеча героя від Див лет Гірея)Розвиток дії ( зустріч із татарами в степу, повернення до хазяїна)Кульмінація ( зустріч дітей)Розв’язка ( повернення дітей на Україну, визволення з неволі українця Остапа Швидкого)(Позасюжетні елементи у творі - описи природи, описи зовнішності героїв.)

Номер слайду 13

Підготувала:учитель української мови та літератури ПЛ “Академія мудрості”Шутко Сніжана Леонідівна

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Меринец Катя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 серпня 2022
Переглядів
4333
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку